Арестуваха 17-годишен за серия автокражби

Момчето има богато криминално досие
5 окт 2012 17:37,
5
Арестуваха 17-годишен за серия автокражби
Момчето е арестувано. Снимка: архив Булфото

17-годишен автокрадец беше задържан в Костинброд след серия набези, съобщиха от полицията в София.
Само в рамките на няколко дни непълнолетният рецидивист задигнал два мотопеда и два леки автомобила.

Във вторник, 2 октомври, в районно управление „Полиция”- Костинброд се получил сигнал за откраднат лек автомобил „Пежо 306”, паркиран пред адрес на ул. „Централна”. Колата била отключена, а ключът бил оставен на стартера. Автомобилът бил обявен за издирване, а криминалистите започнали работа по разкриването на деянието. Няколко часа по- късно „Пежо”-то било намерено изоставено в района на бензиностанция на ул. „Обединена”.

При разследването е установено, че извършителят е 17-годишен младеж, с адресна регистрация в Панагюрище, живущ понастоящем при семейството си в с. Горна Василица, общ. Костенец. От извършената справка станало ясно, че непълнолетният е обявен за общодържавно издирване от РУП- Панагюрище.

Вчера при специализирана операция младежът е задържан. В хода на разследването полицейските служители установили, че задържаният е автор и на други три кражби, извършени в няколко последователни дни.

На 27 септември около 3.30 часа призори от частен двор на ул. „Люляк” откраднал мотопед „Wangye”, който впоследствие продал в София за 40 лева.

На следващата нощ апашът откраднал втори мотопед марка „Хонда Вижън” от двор на ул. „Валери Чкалов”, който продал в столичния кв. "Обеля" срещу 50 лева.

И двата мотопеда са намерени и иззети, след което оставени на съхранение в РУП-Костинброд.

На третата нощ тийнейджърът откраднал лек автомобил „Фолксваген Голф 2”, паркиран отключен пред адрес на ул. „Възход”.

Пред униформените признал, че се е возил до с. Волуяк, след което на връщане към Костинброд, непосредствено преди входа на града, колата загаснала и той я зарязал до пътното платно с ключовете на таблото.

Служителите на реда извършили обход на района, но не открили противозаконно отнетия автомобил на посоченото място.

Младежът има завидно криминално досие, в което фигурират десетки регистрации за кражби, противозаконно отнемане на МПС, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, извършвани на територията на Панагюрище, Девин, Стралджа, Смолян и Костинброд.

Непълнолетният е обитател на дома за деца, лишени от родителски грижи в Панагюрище, откъдето след бягство е обявен за общодържавно издирване на 14 август. За извършените от него криминални деяния младежът е осъден на „пробация”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
bullet преди 11 години
PO SKORO DURJAVATA E VINOVNA 4E E TAKUV,VSEKUI ZNAE KAKVO E POLUJEIETO PO DOMOVETE ZA TAKIVA DECA V BG.
4
0
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
е,тия са му спасили живота...,но дали ще го разбере ? А би трябвало - кофти времена се очертават...
3
1
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Малко е само ръцете , ако питаш мен и краката. Такъв *** заслужава да прекара остатъка от живота си в инвалидна количка.
2
1
 
12
 
! Отговори
ПАК ПИЯН МАГИСТРАТ преди 11 години
ЖАЛКО,ЧЕ НЕ СЕ КАЗВА БЕРБАТОВ ИЛИ БОКОВ ЩЕШЕ ВЕЧЕ ДА Е НА СВОБОДА И НЕВИНЕН !!!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Строшете му рачичките! Толкова съм беснял и съм се клел че ако хвана такова ла*но ще го убия! Късам си нервите като ми откраднат нещо от колата и естествено полицията не прави нищо!