Осем нелегални имигранти задържани на границата ни

Арестувани са и шофьорите, които са ги укривали
Обновена: 3 ное 2012 12:12 | 3 ное 2012 12:12, Петя Славова
5
Осем нелегални имигранти задържани на границата ни
Снимка: Булфото

Гранични полицаи са задържали осем нелегални имигранти на ГКПП-Капитан Андреево. Арестувани са и двамата мъже, шофирали автомобилите, в които са се укривали чуждите граждани.

Вчера през граничния пункт се е опитал да премине товарен автомобил "Мерцедес" с турска регистрация, управляван от 43-годишен турски гражданин, съобщи БТА. При извършената проверка служители на ГД "Гранична полиция" са установили четирима нелегални пътници. Младите мъже -двама 23-годишни, един на 31 години и 15-годишен младеж, всички турски граждани, били укрити в товарното отделение на автомобила.

Нелегалните имигранти и каналджията са задържани и настаненив помещение за временно задържане в ГПУ - Свиленград. За случая е уведомена районната прокуратура.

Близо три часа след полунощ, днес, гранично-полицейски наряд от ГПУ - Петрич спрял за проверка влизащ в страната от Гърция микробус "Фолксваген" с българска регистрация. Колата шофирал 33-годишният габровец К.К. В специално направен тайник под пода на микробуса полицаите са открили четирима души.

Нелегалните пътници, които по собствените им думи са сирийски граждани, притежавали гръцки служебни бележки за напускане на страната, но нямали в себе си документи за самоличност. Шофьорът на микробуса и чужденците са задържани. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура - Петрич. Работата по случаите продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако бяхме вече в Шенген сега щеше да се чудим къде да ги наместим.
3
2
 
9
 
! Отговори
ИМА ЛИ --ЛОГИКА? преди 11 години
'Големите "демократи" в Либия и Сирия,нали сринаха власта ,която им пречеше ?Защо тогава не останаха в собствените си държави ,а ги ---НАПУСКАТ ?За какво се бореха тогава ,след като не остават в тази държава ......?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ще им бере теглото ,....защо и Бг неги пуска директно ,за където са тръгнали ?Така правят Турция и Гърция ,ние да не сме ---склад ДЕПО?
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами да ги кастрират и да ги върнат, те затова отиват някъде си - да правят бебета и да вдигат бунтове.