"Ало" измамници отмъкнаха спестяванията на възрастни хора

Излъгали ги, че дъщеря им е в болница със счупен таз
Обновена: 8 ное 2012 22:19 | 8 ное 2012 21:53,
36
"Ало" измамници отмъкнаха спестяванията на възрастни хора
Снимка: Булфото

Възрастно семейство от Смолянско стана поредната жертва на телефонни измамници, съобщиха от полицията.

Около 12:00 часа вчера в дома на възрастните хора в село Славейно иззвънял телефонът. Слушалката вдигнала 72-годишната жена. Непознат мъж, представяйки се за доктор от пловдивска болница, съобщил, че дъщеря й е в болница - паднала и счупила таза си. Измамникът казал на жената, че е необходима спешна операция, иначе детето им ще остане инвалид и никога повече няма да ходи сама. За да бъде пострадалата подложена на спасителната операция обаче, се налагало някой да заплати сумата от 8 400 лева.

Малко по-късно телефонът отново иззвънял. Този път се обадила жена, представяща се за дъщеря им, която през сълзи потвърдила на 72-годишната жена, че се нуждае от спешна операция.

Объркани и силно разтревожени за състоянието на детето си, двамата веднага отишли в Смолян и изтеглили от банка спестяванията си. Около 15:30 предали необходимата сума на непознат млад мъж, който ги очаквал пред смолянската Стоматологична клиника.

Наглостта на мнимия доктор обаче не стигнала до тук. Малко по-късно той отново позвънил на смейството. Този път измамникът им заръчал да закупят ваучери за мобилен телефон на стойност 50 лева. Семейството и този път доверчиво тръгнало да изпълнява поръчението на престъпника.

За щастие досетливият продавач в павилиона, от който имали намерение да направят покупката, предупредил възрастната двойка, че може да става въпрос за измама. Едва тогава измамените хорица позвънили на личния телефон на дъщеря си и установили, че са измамени. Сигнализирали в полицията.

Образувано е досъдебно производство.

От МВР отново предупреждават хората да бъдат особено внимателни за телефонни измами. Винаги да проверяват истинността на телефонните твърдения, че нещо се е случило с близките им, особено ако се искат и пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно никой не осъжда измамниците а всеки казва колко са прости възрастните но времето минава и всичко се връща с лихва.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
заглавието трябва да е по скоро ""Ало" балъци пак раздават пари на измамници"
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
are stiga ste pisali za teq maloumnice ve4e, edno i su6to vseki den. razbrahme 4e horata sa prosti. kato imat pari da gi davat. ama za kvo trqbva da ni gi pokazvate balucite vseki den
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало, журналята! Вий имате ли няк'во образование ?!!!!!!!
25
0
 
1
 
! Отговори
=) преди 11 години
Докато има балами ще има и измамници! Кой им е виновен, че загрявят като албански реотан с авганистански жици?
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на мен и на всичките ми колеги, т.е. все работещи хора, са се обаждали телефонни измамници и се пробват. Истината е, че са адски убедителни и е много лесно човек да се подлъже, а после го е срам, че са го излъгали и не си признава. Признават си само по-старите хора, които се надяват полицията да им върне парите.
23
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 11 години
Факт е, че повечето измамени не са възрастни хора, но е и факт, че за тези измами научаваме рядко. Пише се само за измамени възрастни хора, което улеснява измамниците да мамят останалите.
22
1
 
4
 
! Отговори
корумпирани пенсии преди 11 години
добре бе вместо да ми рекламирате лекарсва по цял ден,направете една кампания за телефоните измамници по тв,тия старите хора да разберат че не е добре въднъш за винаги,че е по добре да се обадиш и да питаш какво е станало,отколкото да си върлиш паричките в канала,ама те прости пенсионери и изкат с подкуп всичко да оправят,това е некоректно,даже заслужават да ги гърбят,щом самоте те са толкова корумпирани да плащат под масаата,за да се прикрие убиисво примерно..
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
onq den i na men mise obadiha az gi 4akah s buhalkata i dobre gi podredih nqma i svideteli neka se obadqt pak
20
1
 
1
 
! Отговори
Аня преди 11 години
До ИстинатаФакт! Но повечето измамени са възрастни хора!
19
1
 
2
 
! Отговори
За 18 do 14 дъщеря преди 11 години
"do 14 дъщеря" колкото и да инструктираш родителите си, никога не можеш да предвидиш всичко. измамниците са много изобретателни, така че и ти можеш да им попаднеш с същия успех в капана, както родители ти и както всеки от нас.
18
1
 
1
 
! Отговори
До 14 дъщеря преди 11 години
Разумен коментар. Колко хора наистина се обаждат редовно на родителите си?
17
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Първият за когото знам, че го излъгаха, беше млад дребен бизнесмен /27-28 годишен/, а схемата беше изключително проста и ефикасна. Човекът се имаше за голям гявол, но се оказа, че има и по гяволи от него. -По-просто казано, като за хора, които смятат, че само възрастните ги мамят - за всяка възраст и за всеки човек измамниците си имат подход и в повечето случаи това сработва и сработаването не зависи от възрастта на хората. Защо на някои трябва да им се случи случка, за да схванат очевидното?
16
1
 
3
 
! Отговори
Аня преди 11 години
До do 14 дъщеряАбсолютно съм съгласна с мнението Ви!
15
1
 
2
 
! Отговори
Аня преди 11 години
До дъщеряЕми то това е грешката! ;(
14
1
 
5
 
! Отговори
do 14 дъщеря преди 11 години
Майка ми е на 82 год. и е предупредена, че ако не ме вижда пред себе си в ковчег, пари на никого да не дава, а като и се обадят такива трябва веднага да звъни в полицията. Майка ми също живее сама, но има инструктаж, аз съм далече в чужбина,но тя си знае отговорноста която носи за парите си. А ти "дъщеричке" вместо да се обаждаш на майка си как е добре ли е вземи я инструктирай като и се звънне какво да каже и на кого да се обади,недей да пълниш главите тук на хората с това "че сме добре".
13
1
 
3
 
! Отговори
Аня преди 11 години
Как може още да им се връзвате на тези *** измамници бе? Вие хора ли сте или овце? Второто е по- вероятно! Младите...кажете на своите възрастни роднини когато им позвъни някой такъв, да ви се обадят първо на вас преди да предприемат каквито и да било действия, да се уверят, че сте добре и след това да информират органите на реда за опит за измама, а не веднага да се втърват да дават всичките си спестявания на ***!!!
12
3
 
1
 
! Отговори
Разбирачев преди 11 години
Измамниците лъжат и млади и стари, но младите ги е срам да си го признаят. Така че не плюйте по пенсионерите - от тях крадат значително по-малко.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само в България могат да оставят някакви нещастници да тормозят възрастните хора с години. Всеки ден се споменава за някакъв тормоз над баби и дядовци, но никой не взема адекватни мерки. Бият ги, изнасилват ги, обират ги, а за капак и Дянков ги държи на мизерни пенсии. Това е геноцид.
10
2
 
6
 
! Отговори
дъщеря преди 11 години
До Мариян Защо не може да ги разберете?Възрасти хора,живеят сами,имат дъщеря,имат спестявания,всичко това е проучено добре.Колко малко им трябва да ги убедиш,че е станало нещо лошо с детето им.Защо не се замислим колко пъти намираме време да си обадим на родителите си просто за да им кажем,че сме добре.