Нови две жертви на телефонни измамници

Две баби изгърмяха с общо 7200 лева за златни пирони
20 ное 2012 17:10,
16
Нови две жертви на телефонни измамници
Снимка: Dnes.bg

Две свиленградчански баби - на 70 и 72 години, са поредните жертви на телефонни измамници, съобщиха от полицията в Хасково.

Изпипаната схема със златните пирони е проработила и тук.

Човек, представящ се за доктор, звъни на жените и им казва, че дъщерите им са получили тежки фрактури на краката. Нуждаели се от спешна операция и поставяне на по два златни пирона.

От едната жена лъжецът успял да измъкне 5000 лева, макар че поискал 7 хиляди. Другата баба пък имала по-малко пари и измамникът е трябвало да се задоволи само с 2200 лева.

Жените предали сумите на непознат човек.

Още по темата

Няколко часа по-късно се усетили, че са станали част от изтъркана измама. Единственото, което могли да сторят обаче, е да се обадят в полицията.

Само преди няколко дни същата схема проработи и в Малко Търново. Тогава отново мним доктор успя да прилъже двама местни да си дадат спестяванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да има измама,трябва да има информация.Кой я получава и откъде?Доколкото знам,повечето обаждания са на стационарни телефони,които се ползват от възрастни хора в провинцията.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков да въведе данък телефонно измамен и обран.
8
1
 
3
 
! Отговори
дърт милиционер преди 11 години
Абе тези вампири нали уж нямали пари.......Колко пъти се говори за тел. измамници......Много ми е кеф че са ги шкартирали. Когато скачаха и крещяха по митингите....явно не мислеха какво ще стане...сега риват. Хак им е на тия овце. Ех ....къде си др. Живков....живи да ни оплачеш.
7
2
 
1
 
! Отговори
croww преди 11 години
abe .ku4e,,ti mai ne si dobre s glavata..xodi da se pregleda6..ako izgarbqt babati ili maikati druga pesen 6te pee6,togava nqma da ti se 4uva glas4eto
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От къде черпят простотия тия хора че когато ти звъннат че близък човек е зле ти да не сечуеш първо с него най-малкото може да не иска само пари
5
0
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
Какви са тия бедни баби с по няколко хиляди лева джобни пари! Това, че ги мамят е ясно, но недоумявам какъв е този буркан гдето къта много хилядарки.И то у дома.Ба,ти простотията! Тия за кого ще гласуват? Я пояснете.
4
3
 
1
 
! Отговори
- преди 11 години
До ku4etoДоста глупаво създание ще да си ти ... за го напишеш тва
3
0
 
4
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
От едната жена лъжецът успял да измъкне 5000 лева,..................Две свиленградчански баби - на 70 и 72 години,................И УЖ ПЕНСИИТЕ ИМ БИЛИ МАЛКИ......чак да ги ожалиш тези бедни пенсионерки
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези и подобни измамници ,са защитени от Бг--Софийски адвокати и Съдии !За народа --таратор без кисело мляко ,че няма краставици !
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам чувството ,че тези измамници,...... умишлено се създават в Бг...!