Разбиха група, теглила пари от чужди сметки

Скимирали данни от банкови карти в София и в чужбина
21
Разбиха група, теглила пари от чужди сметки
Снимка: МВР-пресцентър

Антимафиоти разбиха организирана престъпна група, занимавала се с кражби и манипулиране на данни на чужди банкови сметки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Десетчленната група изработвала неистински електронни платежни инструменти и неправомерно теглела парични средства от чужди сметки

Специализираната операция на ГДБОП – ОБОП – София, съвместно със служители на  СДВР, е проведена вчера на територията на столицата под надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на операцията са задържани 10 членове на групата, всички от София. Извършени са претърсвания в обитаваните от тях жилища и автомобили. Иззети са множество вещи, свързани с технологията на извършване на престъпната дейност, на които са назначени технически експертизи.

В хода на разследването било установено, че всеки от участниците в групата осъществявал конкретни задачи в различните етапи на престъпната дейност. Някои били ангажирани пряко с набавянето на технически средства тип „скимиращи устройства” и изработването им.

Впоследствие други членове на групата осъществявали скимирането на данни от чужди банкови карти. Такова скимиране било засечено основно в чужбина, но също и на територията на София. Впоследствие данните били записвани на неистински електронни платежни инструменти – „бели пластики”, с които се извършвали нерегламентирани тегления на парични средства на територията на страната. В някои случаи заснетите данни били изпращани директно в чужбина, където се реализирали последващи тегления. 

За срок от 24 часа са задържани 32-годишният П.В. по прякор Папи, 41-годишният И. Б. - Гаван, 36-годишният В. Д. - Левента, 33-годишният К. Р., 39-годишният М. М. и 37-годишният С. С., всички с криминални прояви. В групата работели и още четирима души.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление, работата по разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
sofia преди 11 години
kato niamash rabota ne shte kradesh decata ti gladni le shte stoiat vsi4kite ste golemi pravednici,glupaco ov4i darjavata vi krade otsiakade!!!!!!!!!!!
19
2
 
4
 
! Отговори
м преди 11 години
Ей такива требе да хващат по-често! Това е престъпност. Да крадеш заплатата на някой скромен човечец! ПУ!
18
2
 
9
 
! Отговори
barcelona преди 11 години
v toja biznes trqbva da znaesh che rano ili kusno si izgorel kato fakel :))) no ima edna pogovorka koito go e strah da ne hodi v gorata :)))
17
9
 
2
 
! Отговори
anonimen ciganin преди 11 години
ave bilgarin tisi po mangalin ve *** stom ne znaesh da pishish ne se komentirai
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
po dobre da si balgarin prestapnik a ne mirizliv ***,turchin, taliban ili kva da e tam ***.
15
4
 
7
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
хайде сега като онези "бизнесмени" в Уганда, по на 20 годинки, ама по бързичко, че има и още тарикати
14
9
 
3
 
! Отговори
талибан преди 11 години
великите българи неможе да са престъпници ,това са *** или турци пак може и да са македонци.
13
2
 
4
 
! Отговори
хаха преди 11 години
До 5555555 по-колко. и кога носиш в себеси селчо
12
3
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 11 години
Да само ние отркрихме света,не говори простотии.........
11
2
 
10
 
! Отговори
До 1 Обикновен шопар преди 11 години
Целия свят разбра що за стока сме.
10
4
 
16
 
! Отговори
5555555 преди 11 години
За да се предпази човек от гладни и диви бай Ганьовцинай-добре плащаш кеш!Карти,банкомати всичко е далавера в Бе-гето.
9
1
 
20
 
! Отговори
до 5 преди 11 години
Колкото по-големи бандити са, толково по-малко вероятно е да ги осъдят. Иначе за дребни хора съдиите стават много смели с присъдите, прочети това:"Габровски окръжен съд осъди на 2 години лишаване от свобода и глоба Е.Д. от Габрово за източване на чужди банкови карти. Мъжът бе признат за виновен в това, че на 12 януари тази година, при условията на продължавано престъпление, използвал две дебитни карти за теглене на сумата от 1 050 лв. от три различни банкомата в Габрово, без съгласието на титуляря - 54-годишен габровец. Подсъдимият е отнел банковите карти от чанта оставена в незаключен бус, спрян в центъра на града. Е.Д. се възползвал от обстоятелството, че с картите били и персоналните идентификационни номера към тях, и в периода между 13,19 и 14,36 часа същия ден, когато извършил кражбата изтеглил два пъти по 400 лева от едната карта и още 250 лева от втората.За извършеното престъпление Е.Д. бе осъден на 2 години лишаване от свобода, което наказание да изтърпи при първоначален строг режим."
8
4
 
17
 
! Отговори
СЕЛКОР преди 11 години
ДОКОГА ЩЕ ПИШЕТЕ С ИНИЦИАЛИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КОИТО НИ ПРАВЯТ ЖИВОТА ЧЕРЕН И НИ РАЗБОЛЯВАТ, А НА ДОКТОРИТЕ - ИМЕНА И АДРЕСИ, ТА ДАЖЕ И ГИ СЪБЛИЧАТ ГОЛИ ПО ДОНОС ОТ САНИТАРКИТЕРАБОТНИЧЕСКО -СЕЛСКА ЖУРНАЛИСТИКА
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бг-СЪД. СИСТЕМА,НЯМА ИНТЕРЕС ,....ДА ИЗЧИСТИ БЪЛГАРИЯ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ,И ТО ЗНАКОВИТЕ ,-----ЗАЩОТО НЯМА ДАЛАВЕРА !ЗА 23г ,СА СТАНАЛИ ,КАТО ПОЛИТИЦИТЕ И *** !
6
1
 
24
 
! Отговори
bobik преди 11 години
в дир.бг има новина за 4ма българи в Уганда осъдени на общо 70 години за измами и фалшифициране на банкови карти....тука 1-2 години условно макс
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
---1Въобще не е добре ,че са хванати в Бе-гетото,...РИСКЪТ от осъждане ,е доста малък ----0.0001%!
4
3
 
2
 
! Отговори
3 преди 11 години
Тоя много ми прелича на Боби едно времешният заврян зет на Деян Кехайов които е от ДС със псевдоним Камен бивш кмет на село чавдар общ Доспат.Но несъм сигорен защото нее много добре направена снимката.Или пък синът на Боби Дидкото.Но много прелича на тях.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do--1Кофтито е ,че в Бг няма да ги осъдят ,...поне за 23г.това разбрах!
2
6
 
37
 
! Отговори
dan преди 11 години
А, аз помислих, че са арестували Л.Харпацумян, Ц.Василев, Ц. Минев и Ц.Бориславова.
1
11
 
10
 
! Отговори
Обикновен Човек преди 11 години
Добре че са ги хванали в България, е не някъде в чужбина, че само ни очернят пред света-