Крадци разфасовали спиртоварната на Цар Киро

Съоръжението бе запорирано от държавата и трябваше да се продаде
Обновена: 26 яну 2013 17:25 | 26 яну 2013 11:58, Бойчо Попов
101
 Крадци разфасовали спиртоварната на Цар Киро
Снимка: архив, Булфото

Станалата нарицателна за питиетата менте в годините на прехода спиртоварна на Кирил Рашков - Цар Киро, е затворена, ръждясва и се разграбва.

Асеновградската полиция откри откраднати части от дестилационната колона на фабриката в пункт за вторични суровини в Пловдив, пише в днешния си брой „Труд“.

За обира задържани са двама мъже на около 30 години от ромски произход. В момента те се намират в затвора в Пловдив, разказват разследващи. В Катуница на шега се твърди, че поданици обират детронирания си цар, но после сериозно добавят: "Рашкови сами си организират обирите, не само на фабриката, а и на имотите си, а после се оплакват от тормоз."

Двамата роми са признали за кражбата, но заявили, че са открили материала до складове в покрайнините на жк "Тракия" в Пловдив. Кой ги е оставил там, не знаели.

Изчезналото съоръжение е трябвало да бъде продадено на търг от данъчните, то било нарязано и продадено за скрап в пункт в квартал "Столипиново" в Пловдив за 1400 лева. В пункта в "Столипиново" са намерени десет части от колоната, а преди време други крадци прибраха други четири елемента от нея. Те вече са осъдени, а частите от съоръжението са върнати.

В момента парчетата от дестилационната колона са оставени на отговорно пазене в пункта. Прокуратурата трябва да се произнесе дали да бъдат превозени за съхранение в митницата или в данъчната служба. Дестилационната колона от фабриката за алкохол на Цар Киро бе запорирана през 2009 г. Съоръжението, внос от Австрия, трябва да се продаде, защото цехът е работил без лиценз, но досега държавата не го е обявила на публична продан заради изчакване на експертизи. Според експерти цената на оборудването е няколко милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: Цар Киро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
smeşnik преди 11 години
prosti bılgari smotani..ne se pravete na gladni kopeci. car bil kakıv car mojedabıde ttoozi maaangggaal. gladen ciganen. ima li vid na car tozi *** prosto e edin dolen tip. vırvete pri maykata na koyato ubiha sina vişte ya gorkata ta şe vi kaje istinata kakıv e tozi ***.nese pravete na smeşni hvanete mangala benzin otgore mu ikibrit.. ubiyte go ciganina .... hayde sıs zdrave...
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
spokoinooooo toi choveka si e na vyzrast, malko ili mn stresa mu se nasabira pove4ko i skoro ishemiqta q vijdam.Takache mn skoro bi trqbvalo da pykne toq ***
69
0
 
1
 
! Отговори
KupoB преди 11 години
ами и те защо са братя....малко раз4истили е голема работа....нали не са му зели златото
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da 6ive car kiro pak stese opravi pak ste digne palati a vie bak ste revete ot zavis
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига глупости неговите хора си го нарязаха и държавата дремипрестъпление след престъпление и великите гербери - нищосега да ревем за цар киро - нали си е техен човек
66
1
 
5
 
! Отговори
роро преди 11 години
Цар киро е човек на държавата. Държавата му даде всичко. Но никой не иска да признае. В края на 70 години на 9 километър беше мисля му задържаха един тир с източно азиатски стоки така че че няма за какво да му мислите той човек на държавата
65
0
 
7
 
! Отговори
ami da преди 11 години
Tozi *** e car na avtora na statiqta.
64
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя *** как натрупа милионите си,ако не с покровителство от страна на политиците.20г.трупаше пачки,народа се дразнеше от това, показваше го с пръст,но държавата отказваше да даде справедливост.
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ebati kefa,priatna novina
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** в Бе-ГЕТОТО ,ОТДАВНА ДОЙДЕ !Необходимо е само да се обяви ден за НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ! ---в учебниците обстойно се обяснява как Ромите празнуват Василица, така че скоро и това ще стане!
61
3
 
3
 
! Отговори
една българка преди 11 години
До противно..Всеки ,който презира родът си ,изоставя родината си и не учи децата си на роден език,да бъде любезен да се откаже официално от българското си гражданство, пък дано да е щастлив в новата си родина.А колкото до *** крадлива напаст,моля да не отъждествявате България с нея.Сигурна съм,че българинът скоро ще и намери цаката. И сигурно тогава умниците,които гледат сеир и дават акъл отдалече,ще си дойдат и на развален български ще търсят обезщетение за "скатавката " си от България.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** в Бе-ГЕТОТО ,ОТДАВНА ДОЙДЕ !Необходимо е само да се обяви ден за НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК !
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кириту има кинти за 10 000 пивоварни ,само за един месец в джобаТА му влизат по 200 000,....СУХА ПАРА,от банките !Ходи да го стигнеш?
58
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какъв цар какви пет лева бе *** царе са били цар Симеон I цар Калоян цар Иван-Асен вие учили ли сте история тоя сие един черен мръсен ***-престъпник а вие продажни *** започнете да казвате истината ане да дискриминирате собствения си народ
57
0
 
17
 
! Отговори
Shark преди 11 години
На това му се вика - откъдето дошло, там отишло. И да, стига сте го ЦАР-освали тоя ***, всъщност най-добре е да се спре всякакво говорене за него. кой е той че мине не мине време ще се мъдри в новините. Ай сиктир, да гние там в затвора, той и цялото му *** котило.
56
1
 
15
 
! Отговори
Али Реза преди 11 години
*** работа,като държавата и правосъдието ни!
55
2
 
0
 
! Отговори
ZARSTVO BALGARIA преди 11 години
V ZARSTVO BALGARIA Balgarskite Podanizzi Sa Bili Nai-CHestnite i Trudolubivi Hora v Evropa,i Edni OT NAI-Bogatite... Идеята на Европа е, България да бъде икономически слаба страна от Третия свят (без нефт, газ, АЕЦ, собствено производство) с евтина работна ръка, евтин алкохол, евтини жени и достъпен туризъм...TOVA se GARANTIRA ot NEZAKONNATA republika,S FALSHIVIA "referendum"1946 godina,KOGATO BOGATOTO ZARSTVO BALGARIA e NASSILSSTVENO ZAMENENO ot ZZALKA i MIZZERNA republika na ZZLOTO...
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MLADI HORA ,SABERETE SI BAGAJA I VAN OT BALGARIA ! TOVA NE E DARJAVA OT 1944 GODINA ,NE SE ZABLUZDAVAITE ,TOVA E POJIZNENE CIGANIA ! PODKREPENA OT KOMUNISTITE !
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КЪВ ЦАР Е ТОЯ МРЪСЕН *** .СТИГА С ТЕЗИ ИДИОТЩИНИ НА НАЙ ГОЛЯМИТЕ КРАДЦИ , *** И БЕЗДАРНИЦИ ДА ИМ СЕ ВИКА " ЦАР , ЦАРИЦА " И ДА СЕ РАЗГЛАСЯВАТ КАТО ТАКИВА КАКВИТО НЕ СА .ЦАР КИРО ,ЦАР СИМЕОН ,ОСТАВА И ЦАР БОЙКО ДА ИМАМЕ ВЕЧЕ ,А ЗАЩО НЕ И ЦАР ЦЕЦО , ЦАР ДЯНКОВ И ЦАРИЦА ФАНДЪКОВА .УЖАС ,СРАМ И ПОЗОР .
52
0
 
14
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Гнусен долен ***. Това му се пада. ПП покровителите му и тях трябва да ги "облекчат".