Стрелецът от "Д. Миленков" подал 2 сигнала за запалени гуми

Ромите изгасили гумите, но като си тръгнали полицаите, пак ги запалили
Обновена: 21 мар 2013 10:15 | 21 мар 2013 10:15,
167
Стрелецът от "Д. Миленков" подал 2 сигнала за запалени гуми
Снимка: Булфото, архив

Стрелецът от столичния квартал "Димитър Миленков", който уби трима души, а после простреля смъртоносно и себе си, е подал два сигнала в полицията на Сирни Заговезни.

Иван Калмуков се оплакал на два пъти, в 12:00 и в 15:00 часа в неделя на 17 март, от горенето на гуми и шума, който ромите вдигали, съобщи комисар Евгени Игнатов, началник на Осмо РУП пред bTV.

Полицията се намесила и огньовете били загасени, твърди комисарят.

Още по темата
Според съсед на Калмуков обаче, след като полицаите напуснали мястото, ромите отново запалили гумите.

Иван Калмуков влезе на 18 март в двора на съседите си и на място уби 26-годишен мъж. Малко по-късно в болница почина и 28-годишната му сестра, а ден след това издъхнаха самият Калмуков, който се самопростреля в главата и 56-годишната майка на другите двама загинали.

Калмуков е подавал сигнал срещу 26-годишния ром, който умря на място от стрелбата, още през 2010 година за нарушаване на нощната тишина. Тогава нарушителят бил наказан с глоба.

Началникът на полицията посочи още, че от общо 1000 жители на квартала едва петдесетина са роми и за етнически конфликт не можело да се говори. По данни на полицията през 2012 г. там са регистрирани 8 кражби, три от които домови, и има само три сигнала за нарушаване на обществения ред.

Кметът на район „Искър”, където се намира кв. „Димитър Миленков” - Ивайло Цеков, потвърди думите на комисар Евгени Игнатов. Жалби не били постъпвали в кметството, според хората на мястото предишния ден е имало конфликт, но сигнали за напрежение преди това не е имало.

Местните обаче разказват, че нивото на битовата престъпност е много високо и няма къща, в която да не са влизали крадци. Те обаче се страхуват да застанат пред камерата с лицата си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
24
 
! Отговори
вартоломей преди 11 години
мдааа, тръгнал е тоя проблем на решаване вече... то не може да се търпи безкрай. :)
77
0
 
71
 
! Отговори
някой преди 11 години
Колкото и да е откачен един българин, никога няма да му хрумне да гърми *** и след това себе си, ако не е докаран до крайно отчаяние от терора на *** и от неспособността на органите на властта да се справят с проблема. Затова разбирам Иван Калмуков. Не го оправдавам, но го разбирам.
76
3
 
33
 
! Отговори
Мавродиев преди 11 години
Ще се спасим само ако се изнесем пак по селата, живеем спокойно и задружно. Тогава не могат на ни контролират и облъчват така. Защо мислите, че има безплатна телевизия за всички? Защото ако не могат да ни облъчват и манипулират ще загинат!
75
0
 
85
 
! Отговори
bolka преди 11 години
И сега какво стана всъщност? Според публикациите в медиите този унижаван и тормозен човек е наричан убиец. А главните виновни, толерирани от държавните институции се оказаха "чисти като сълза"!Полицията си е свършила задълженията през пръсти, нехайно и безотговорно. Ако тя беше на мястото си и беше оказала адекватни действия, този случай нямаше да го има.И само този ли? И пословичната *** престъпност нямаше да тормози безкрайно търпеливите българи по села и градове.
74
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
адолф3, ако бях на твое място, щеше да извадя прашката и да почна да ги обстрелвам в тъмното със сачми от лагери! а може и оловни рибарски тежести! номера е да накараш *** да се сбият по между си, а ти вадиш бира и пуканки и гледаш шоу!
73
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да направим това национално достояние и хората да се събудят най-после. Срещу всеки вредител трябва да се борим. Може да имат права но имат и задължения тия гадове! Жалко за човека наистина. Просто му е дошло до гуша
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 78. Към тази цифра. ако прибавим и частните фирми за охрана.....Какъв контрол....Каква сигурност по протокол се получава!
71
0
 
38
 
! Отговори
Адолф 4 преди 11 години
....Обаче "отворковците-***" НЕ излезнаха... а се криха като "мишоци" в къщурката,в която бе явно,че са се САМОНАСТАНИЛИ!!! Дори викнаха патрулка и бяха значително "напълнили гащетата"!!! Гледам вече от близо месец,че ги няма.... Надявам се, някой се е обадил където трябва и са направили най после това КОЕТО ТРЯБВА!!! Но така наглост... такова безочие... което ДЕМОНСТРИРАТ НАВСЯКЪДЕ ИЗ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ТОЧНО И КОНКРЕТНО *** НИКОГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ!!! .....
70
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Искаме равни права с ***!"----Това трябва да е лозунг!
69
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чрез горенето на автомобилни гуми, *** си поддържат тена! демек цвета на кожата, който започнал да изсветлява от облагородяването на расата, причинено от проституцията! а на бял *** кой ще даде помощи и ще го остави на мира след извършено престъпление? черния *** се слива с тъмнината и ченгетата не го забелязват! дори и през деня!
68
0
 
44
 
! Отговори
Адолф 3 преди 11 години
...Продължавам от коментар 73... След като патрулката им направи забележка?!?! Само?! и си тръгна.... Двама ***,започнаха да крякат така,че сигурно цялата Околия ги чу.... Как блоковете и децата и ние нямало "бял ден да видим"... то бяха псувни... проклятия... какво щяло да се случи ако хванело тия дето се "оплаквали" от тях?!?! Радвам се,че на НЯКОИ БЪЛГАРИ в околността им "изби чивията" от тия наглеци и вечерта не само им разбиха прозорците а ако бяха излезли щяха да ядат и страшен бой !!!
67
0
 
54
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Ромите трябва да имат равни права с българите! Правото да работят, да учат, да плащат данъци и осигуровки, правото да понасят адекватни наказания за всяко престъпление! Да поддържат чистота и ред, да уважават и спазват законите и нормите на цивилизованото общество! Ако се откажат от правата държавата трябва да ги третира като вредни инсекти, които трябва да бъдат избивани! А ЕС трябва да дава пари не за интегрирането на ***, а за тяхното социализиране/евтаназиране!
66
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако се бяха обадили на бат бойко, той щеше да изгаси пожара и да оправи нещата. ама ей го на, в оставка е човекът :)
65
0
 
64
 
! Отговори
Jo преди 11 години
Сега вече картинката съвсем се изясни. *** наглост е в основата на нещата. Жалко за човека, че вече не е сред живите. Много жалко.
64
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ромите били 50-ина? аз само по новините видях поне 100 човека, крещящи как щели да палят и събарят къщи. Откъде са се взели другите? Или полицията само проверява адресната регистрация? Някой правил ли си е труда да провери колко законно живеят там, колко от 'къщите' са законно построени и колко от тях имат нотариален акт? А колко са платили данъци и имат договори с ВиК и енергото?
63
0
 
44
 
! Отговори
Адолф 2 преди 11 години
....Убеден съм,че Господин Иван Калмуков,СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!,му е дошло наистина ДО ГУША и е припаткал от *** наглост!!! :( Дори мога да ви споделя мой личен пример... Живея в "ЛЮЛИН 7"... точно до блока ми... в една къщурка се бяха САМОнастанили една цяла орда-семейство нагли ***! То не бяха викове... крясъци... надуване на *** чалгии...Наглост... Не си спомням колко пъти са викали Полиция хората! И "върхът на сладоледа" миналият Гергьовден,когато пак беше викната Полиция.... :(!
62
2
 
16
 
! Отговори
Justy преди 11 години
Крайно време е да се разбере, че сегрегацията на народа е инструмент на властта!!! Разделените и противопоставеи групи са лесни за управление!!! Смразяващ е страхът на престъпните ни управници - да не би да се обединим и скочим заедно!!! По тази причина взеха често да влизат в здравни заведения с хипертонични кризи, по същата причина са обградени с охрана, каквато и най човеконенавистните диктаторски режими не са имали!!! И всичко - за наша сметка разбира се!!! Хора, опомнете се!!!youtube/watch?v=8VyjOtikJHY
61
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много биха спестили *** ако тръгнат с/у българите , но за съжаление *** е силен когато са мбого и отсреща са стари безпомощни хора .. а българите са прекалено мудни . Така , че тази ситуация ще продължи още дълго . Полицаите на улицата не са виновни , зад тях никой не застава и носят цялата строгост на закона . За това носят вина единственно меките управници които не смеят да се изправят пред нито един проблем . Дори и когато в ефир Цветелин заплаши българите -Тов Е уникална гавра с нацията
60
0
 
50
 
! Отговори
Бесен преди 11 години
Полицията се намесила и огньовете били загасени, твърди комисарят - какви са тези глупости! Полицаите не са оповестители, а органи на реда! Просто е трябвало първия път да глобят ***, а вторият - да ги затворят! Сега роднините на жертвата трябва да съдят полицията за бездействие с власт! Аман от популизъм!
59
0
 
25
 
! Отговори
гост преди 11 години
Дано и други последват постъпката на този изстрадал човек,но да срелят поне с автомат.Ако са тръгнали да се самубиват да взимат с тях колкото се може повече от тая ***.