Снимките от камерите не могат да се манипулират!

Шефът на КАТ-София: Заснемаме и регистрационните табели на моторите
Обновена: 22 мар 2013 12:43 | 22 мар 2013 12:30, Веселина Йорданова
40
Снимките от камерите не могат да се манипулират!
Богдан Милчев. Снимка: архив, БулФото

Изображенията от видеокамерите, монтирани по улиците на столицата, не могат да бъдат манипулирани, заяви началникът на КАТ-София комисар Богдан Милчев пред БНТ.

"Мога категорично да кажа, че е невъзможно да бъде променено изображението на самия монитор. Тоест снимката, когато се свали в системата ни и попадне там, няма как нито изображението да се променя, нито данните. Веднъж влязла в тази система снимка няма как да бъде манипулирана“, каза Милчев. За тези две години, откакто оглавявам столичния КАТ, такъв случай не сме имали. Нямаме никаква причина дори да търсим опит за манипулация, добави той.

По думите му при електронния фиш и снимките събираемостта на глобите е доста по-добра, отколкото за обикновения фиш с до 20%. Вероятно причината е, че и самите нарушители имат стимул, защото при електронния фиш има възможност, ако платят до определен срок, да спестят 30% от глобата.

Милчев опроверга и друга теза, че камерите не могат да заснемат регистрационните табели на мотора. Ако моторът има регистрационна табела и е поставена на място, няма причина да не бъде заснета. Това е някакъв мит или може би така им се иска, коментира той.

Според него моториситте в София стават все по-дисциплинирани и това личи от данните, въпреки че само за година моторите са станали с 2 000 повече и към момента в столицата са регистрирани 23 324 мотори и мотопеди.

През 2012 година загиналите мотористи са четирима, а през 2011 – осем. За миналата година има около 320 пътнотранспортни произшествия с участие на мотористи.  Само в 130 случая от тях вината е на мотористи и това показва, че мотокултурата се повишава, смята началникът на столичния КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Богдан МилчевКАТ-София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
П.С.Ц преди 11 години
Някой е казал на комисар Богдан Милчев, че не може, но може.
34
0
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
До СалахадинАбе льольо, като не ти харесва в София, не идвай тук. А това със спрея е за балъци без грам мозък, които обичате да си давате парите.
33
1
 
4
 
! Отговори
Г. преди 11 години
50лв, трием снимки всякакви.
32
1
 
9
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
Ти луд ли си ......щом е на компа всичко може!!!
31
1
 
4
 
! Отговори
555 преди 11 години
Точно го е казал НСС. Преди време получих писмо от КАТ Монтана. В него нямаше снимка, но ми съобщаваха, че съм превишил скороста с 24 км и ме глобяват със сто лева. По този начин могат да глобяват който им падне. Камерите за наблюдение и манипулацията от персонала на КАТ са добро перо на приходи в Цветановото МВР.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А регистационните табели на самоходните машини за по-кратко "човеци" кога ще можете да ги разчитате, защото при тях процента на нарушаващи правилата е доста голям?!
29
0
 
11
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Снимките от камерите не могат да се манипулират! - Могат да се манипулират хората обработващи снимките от камерите...
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като чета коментарите и се убеждавам, че сме доста умствено изостанал народ. Как къде отиват парите от глобите? Отиват в бюджета. Ти като си плащаш глобата от фиш или акт в КАТ ли им броиш парите или превеждаш в банка към бюджета.
27
2
 
6
 
! Отговори
Discovery преди 11 години
До 28:Ама пич не мога да те разбера... за какво грабене ми говориш??? Първо не съм полицай, второ получавал съм електронни фишове от тея камери. Не знам от къде си я набрал тая злоба наистина... И не мога да разбера смисъла на изречението ти... Да грабиш от богатите, ами ако грабиш от такива дето си изкарват парите с честен труд, щото не всички богати са мошеници... А що се отнася до ника... ми просто харесвам Discovery channel :)
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много разбирачи, много нещо! Естествено, че НЕ могат да се манипулират. Самата система за електронните фишове е така изградена, че няма човешка намеса. Може и абсурдно да звучи но ако се прецака някоя камера може да минат дни преди да се усетят от КАТ. Освен това за да те снима камерата трябва радара към нея да е засякъл, че се движиш с превишена скорост. И ако имаш някакви съмнения.
25
3
 
1
 
! Отговори
99 преди 11 години
До Анонимен 23: Всичко е въпрос на пари, ако някой твърди друго значи лъже. Интересно ми е КАТ дават ли отчет къде отиват глобите от наказаните по пътищата или просто си ги преразпределят хей така на калпак. Имаше една комисия по безопасност, един Кесяков и т.н.
24
2
 
3
 
! Отговори
Discovery преди 11 години
До 19:Така, като те чета, с каква злоба пишеш... сигурно си софтуерен специалист на ниво: Hello world!И какво градиш ти... ти градиш, толкова колкота и аз градя... форума на днес.бг :)... И не разбрах, от какво толкова се засегна... да не би да си си патил от тея камери или какво. За манипулирането, като не знаеш как работи системата кво мрънкаш, дали може или не може да се манипулира...
23
0
 
12
 
! Отговори
Пипи преди 11 години
Ало, г-н Милчев, как ме чуваш? От както при предшественика ти намериха частни радари, няма да ме учуди да се открият и частни камери в КАТ. А това, че изображения не може да се манипулират го разправяй на шапката ми и на 3 годишната ми внучка. Ама малката няма да ти повярва.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23, защото нищо не се прави
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо като всичко се прави за безопасността на хората не за пари продължава да има жертви
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
21, ми какво му е толкова трудното, да изтриеш един файл
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"не могат да се манипулират, ама могат да се изтрият"Ти пък откъде знаеш? Може пък и да се подменят. Например със слънчогледите на Гог.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не могат да се манипулират, ама могат да се изтрият
17
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До DiscoveryТъпак, няма софтуер който да не мога да изградя!Ето - аз градя, а ти кво правиш? Мърляч с мърляча ти! Искаш ли да дойда и да ти взема 20 пъти по 300 лева? Ама ей така, за кеф!Ще "има ли смисъл" да се оплакваш после че съм ти ги взел?
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A tiq uli4nite do koga 6te manipulirat naroda??????????????????????