Стълб се сгромоляса върху автобус на градския транспорт

Шофьорът дал газ в последния момент и спасил пътниците
Обновена: 8 апр 2013 16:00 | 8 апр 2013 16:00,
33
Стълб се сгромоляса върху автобус на градския транспорт
Падналият стълб блокира трафика в едната лента на движение на булевард "Ген. Михаил Д. Скобелев". Снимка: Булфото

Електрически стълб се стовари върху автобус на столичния градски транспорт в района на Руски паметник.

При инцидента, станал около 11.30 часа днес, като по чудо няма пострадали.

В автобуса, движещ се по линия 74 на столичния градски транспорт, е имало десетина пътници, които са слезли от рейса невредими.

"Видях на огледалото за обратно виждане, че нещо се случва и натиснах газта, за да избегна по-сериозни последствия. Иначе стълбът щеше да падне през средата на автобуса", разказа шофьорът на рейса, цитиран от Булфото.

Металният стълб е част от системата на тролейбусната контактна мрежа в района на Руски паметник. След инцидента тролейбуси, обслужващи линии 1 и 5, продължиха да се движат с електроенергия от наличните им резервни батерии.

Падналият стълб блокира трафика в едната лента на движение на булевард "Ген. Михаил Д. Скобелев".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
у преди 11 години
Всички плюят по комунизма,ама всичко от комунизма си стои дълги години,докато такива кат Бойко се хлавят колко били направили,няма пари за реновиране,и комунизма се срутва след толкова години вярна служба..И за пореден път късметет е с нас,добре че нямашер загинали,защото от утре щяха да вземат мерки,както винаги след дъжд-качулка,жалки управници-прости-глупави -алчни
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си види великолепната си държава нашият бивш премиер как се ЗАЗДРАВЯВА ВСЕКИ ДЕН след неговото силно управление и нека всички не само от Европа но и от различни краища на света да вземат пример от НАС с великолепието което имаме защото севизът ни е : Ако падне пак ще го вдигнем " Само да сме на работа и работим упорито и в ПОЧИВНИТЕ ДНИ така както и НА СМЕНИ за да постигнем по високи резултати това нашият примиер постоянно изтъкваше. И сега от тези усърдия и усилена работа събираме зрелите плодове от това МЪДРО РЪКОВОДСТВО ! Но ако паднат още ще бъдат вдигнати ! ТА НАЛИ И ЗА ТОВА РАБОТИМ !
18
1
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
На бас, че хората в България нямат култура да се застраховат срещу непредвидими събития. А те се случват всеки ден. Добре, че няма пострадали. Балкони по "Витошка", висулки по "Мария Луиза", стени по "Алабин", а сега и стълб върху рейса. Пак ми кажете "Това не ме интересува!" или "На мен не може да се случи!". Всеки ден по нещо...
17
1
 
5
 
! Отговори
Манго преди 11 години
Сори, бех паркирал каруцата да падне точно наместо *** се отплесна флекса ф последниа момент.С офажение,***
16
2
 
8
 
! Отговори
M X преди 11 години
До Берлин: Мой човек, Берлин не е Германия , и друго: кога стана "при вас" , "при нас в Германия" !!! Ти за какъв се мислиш, бе!
15
14
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 11 години
В Германия такова нещо неможе да се случи, защото хората регулярно ги проверяват тия работи. При вас всичко е оставено на самотек. Стълбове падат върху рейсовете, дървета - върху минувачите, къщи - върху атомобилите. Грозна история!
14
0
 
10
 
! Отговори
ДЕНИ преди 11 години
Моля, от общината да вземат да си гледат работата, а не да ме преследват да ми пишат фишове за глупости, и МОЛЯ ДА ОТРЕЖЕТЕ ТАЯ ПРОСКУБАНА ТОПОЛА ДО БЛОК 18 В ИВАН ВАЗОВ, щото тя е следващия убиец
13
0
 
5
 
! Отговори
Квестор преди 11 години
Абе тия стълбове... нещо са много афиф.
12
6
 
8
 
! Отговори
чичо Скруч преди 11 години
Гласувайте пак за Герб
11
4
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Нее Иван Костов е виновен!!!
10
6
 
7
 
! Отговори
qwerty преди 11 години
Отчайвате ме колко сте прости
9
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фандъкова, смешна беше, смешна ще си останеш! Директор на училище да стане кмет....и то на София. Много говорене, абсолютно никакви действия. Нещата, с които се фукаш са дело на Борисов! Просто си като анимационните герои - виждаме те по телевизията, но ти не съществуваш в реалния живот! Една от най-големите грешни на ГЕРБ си....и в момента, в който няма вече кой да ти помага се вижда колко си способна. Пак я изберете софиянци!Аз съм от "провинцията".
8
0
 
16
 
! Отговори
Тути преди 11 години
Какво основание имаме да съдим мързеливия,мърляв, некомпетентен и крадлив *** пролетариат, когато пред очите му свети заразителния пример на висшите държавни чиновници и политиците? Прескъпо платени бордове на директори съсипват икономиката в собствен интерес, делата на съдии и прокурори са атакувани в Страсбург и плащаме на бандити обезщетения, парламентът /законодателно/ и местната власт /изпълнително/ обслужват олигарсите и врастналата се в управлението организирана престъпност вече 23 г.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Беше паднал върху двете ленти. 91 или 92 г. не помня точно. Спомням си как го режеха на парчета за да го изнесат.
6
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ли Бойко и САЩ са виновни?
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре че няма пострадали. Помня когато се стовари крана от ИПК Родина върху двете ленти на Цариградско шосе. И тогава нямаше пострадали впреки, че беше час пик. Трябва да се проверяват тези съоръжения. Някой ден късметът ще ни изневери.
4
0
 
33
 
! Отговори
дин преди 11 години
Непочистването на улиците през зимата от сняг води до натрупването му около стълбовете. А в снега има и сол и се получава корозия, водеща до отслабване на здравината на стълба и поради вибрации от движещите се превозни средства в един момент стълбът не издържа повече и рухва.Има технически средства, с които може да се измери дебелината на метала в основата на стълба и да се направят съответните предписания - ГОДЕН или НЕГОДЕН.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО в Бг!ОЧАКВАМЕ ,...СЛЕДВАЩИЯТ ПОДОБЕН СЛУЧАЙ !
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само една случайност и този път е спасила евентуално нещастие. До кога мърлявщината и тъпанарщината ще властват в София? Мръсни ***, мързеливи шефчета, безогледни крадльовци. Тая община е пълна с тунеядци. Нещо за профилактика и контрол да са чували?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ефектът причинил това се нарича вихрово засенчване. Жалко е, че инженерите не са предвидили нещо толкова елементарно.