Закопчаха двама бегълци от интернат за серия кражби на коли

За денонощие отнели 3 автомобила
2
Закопчаха двама бегълци от интернат за серия кражби на коли
Снимка: архив, Булфото

Двама бегълци от възпитателно училище интернат са задържани в Районно управление „Полиция” - Самоков след серия кражби на автомобили, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Младежите са с десетки криминални регистрации предимно за кражби, осъждани. Около 02.48 часа тази нощ на тел. 112 бил подаден сигнал, че на пътя Самоков-София в района на с. Горни Окол, на средата на пътното платно, има изоставен лек автомобил. След няколко минути последвало повторно обаждане за двама млади стопаджии в района на Искърско ханче, движещи се в посока столицата. Незабавно били предприети заградителни действия съвместно от екипи на полицията в Самоков и колегите им от столичната дирекция, координирани от оперативния дежурен център на областната дирекция.

В 3.05 часа отново чрез тел. 112 се получил сигнал за лек автомобил ”Форд Фокус”, противозаконно отнет от частен двор в самоковското село Доспей. Изяснено било, че престъплението е извършено между 22.00 и 03.00 часа и че в резервоара на колата е имало около 7-8 литра бензин. Служителите на реда установили при огледа на местопроизшествието, че изоставеният на пътя автомобил е именно въпросният „Форд”.

В хода на заградителните действия полицейски служители засекли двамата стопаджии в близост до стената на язовир „Искър”. Младежите не носели никакви документи у себе си, което наложило да бъдат задържани и отведени в РУП-Самоков за установяване на самоличността им. Оказало се, че и двамата са обявени за общодържавно издирване, след като в събота избягали от възпитателното училище-интернат в Ракитово.
От извършената справка станало ясно, че 18-годишният Н.М. е с повече от 20 криминални регистрации, предимно за кражби, а също и за противозаконно отнемане на МПС. Седем регистрации за кражби и една за грабеж пък били вписани в досието на 17-годишния му спътник.

В хода на разследването криминалистите разкрили, че през изминалото денонощие младежите са отнели противозаконно три леки автомобила. Веднага след бягството им от интерната в Ракитово задигнали „Рено Лагуна”, с което се придвижили до гр. Костенец и го зарязали в района на животинския пазар. Вчера се насочили към самоковското село Говедарци, откъдето между 20.45 и 22.30 часа отнели „Лада Нива”, паркирана пред дома на собственика й.

Малко по-късно бегълците катастрофирали и зарязали колата 150 метра преди моста на река Искър, на пътя между Самоков и с. Бели Искър. Пеша се добрали до с. Доспей, където извършили третия си удар, отнемайки последния автомобил „Форд Фокус”. След като наличният в резервоара бензин свършил, рецидивистите изоставили и него по средата на пътното платно и продължили пътя си пеша, с намерението да се придвижат на стоп до София.

Двамата са задържани в ареста на полицията в Самоков за срок до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства. Разследващият екип продължава работата по документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кражби на коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Полицаите перфектно са си свършили работата!Притеснявам се какво ще стане с тия момчета след като излязат оттам.