Щракнаха белезница на трима за дрога

Наркотикът, открит у тях, струва около 126 000 лева
16 сеп 2013 22:54,
2
Щракнаха белезница на трима за дрога
Снимка: архив Булфото

Трима жители на Златарица са задържани за съхранение на амфетамини, съобщиха от полицията. Спецоперацията е проведена след продължително наблюдение на трима жители на Златарица – две жени на възраст 29 и 33 години и 37-годишен мъж.

Те били близки на задържан през юни месец 35-годишен харманлиец. Тогава в автомобила и квартирата му в Свиленград бяха открити над 14 кг хероин. Той е с повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Криминалистите започнали работа под наблюдението на прокуратурата. Миналата седмица, в района на ресторант в свиленградския квартал „Капитан Петко войвода”, криминалисти от Хасково, Харманли и Свиленград спрели лек автомобил „Рено Еспейс”.

В него пътували двете жени, а при проверката в колата били открити 14 пакета с бели таблетки с лого „0” и 39 блистера бели таблетки с надпис „чирус”. Веществото дало реакция на амфетамин при полевия наркотест, а установеното количество е 5,450 кг. Според цени на съдебната система дрогата възлиза на 126 250 лева.

В хода на операцията бил задържан и мъжът, който ескортирал жените с лек автомобил „Фолксваген Голф“, собственост на по-младата от тях.
Според разследващите дрогата е част от пратка от Турция. Образувано е досъдебно производство по чл.354-а от НК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
39
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Отлична работа. Полицаите хванали мулетата. Сега остава да намерят отговорния разпределител на стоката, неговите началници и големият бос, кой печели от цялата тая работа. А сред него - и политикът, който му прави чадър. Тези харманлийски *** ще да са били доста неопитни, за да им предоставят само 5 кг амфети. Някой много се лъже, ако мисли, че с 5 кг заловени хапчета ще повярваме в "разбиването на наркотрафика".
1
3
 
31
 
! Отговори
Lord uRTu преди 10 години
Ето така трябва да се прави - ref.megastoon/sms.php?share=137733