Армейският стил на управление в МВР - стрес за служителите

Протестите ще генерират доста извънреден труд, смята синдикалист
32
Армейският стил на управление в МВР - стрес за служителите
Снимка: БулФото-архив

Продължаващите протести ще генерират допълнителен извънреден труд, заяви председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ Валентин Попов пред БНР.

По думите му в София и в по-големите градове покрай протестите е било генерирано сериозно количество извънреден труд.

"Става въпрос за надхвърляне на 30-40 часа над това, което би могло да се компенсира. Министерството направи някакъв опит да възмезди извънредния труд, това до известна степен реши проблема, но до края на годината има много време", каза Попов.

Според него решението на проблема е привличане на допълнителни сили и средства на служители от други региони на страната. Това е нещо, което предстои да коментираме с министъра на вътрешните работи, допълни той.

Попов изтъкна, че на турската граница има командировани доста служители заради ситуацията с бежанците. По думите му, ако това продължи доста време, извънредният труд може да се очертае като сериозен проблем.

Синдикалистът каза още, че в резултат на професионалния стаж служителите натрупват и здравословни проблеми – кардиологични заболявания, психологически проблеми.

Валентин Попов изтъкна основните фактори, създаващи професионалния стрес сред служителите на реда.
Един от тях е ниският имидж на системата, често променящата се нормативна база, армейският стил на управление. Във фокус групите, които бяха направени, чухме от колегите, че началниците също са стресогенен фактор или по-точно тяхното отношение и начин на ръководене. Като че ли най-сериозният стресогенен фактор за служителите е, че се системата не е реформирана, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: МВРВалентин Попов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
даниел преди 10 години
И какво сега? Плачкаме срещу полицията , за полицията , на полицията! Сърби , боли , драго ми е , така ли? Така е за всичко! И после не върви? Е, няма! Аман от глезльовци и искащи! С други думи от *** работи.
28
3
 
13
 
! Отговори
никоя преди 10 години
Я стига сте плюли като не знаете нищо!!!Поставете се на тяхно място!!!Знаете ли по колко работни часа им се събират и дали имат почивни дни заради такива като вас по точно не такива зад компютрите ами по площадите дето не знаят защо са там?
27
1
 
10
 
! Отговори
един редови преди 10 години
Добре като не ви изнася толкова какви сме престъпници и некадърници взимаш подаваш документи ставаш полицай и променяш нещата.аМа така да ми плямпате по форумите и да викате кой какъв е кел файда ;).Боли ме мене ти какво мислиш.Дела трябват,не думи. Умници такива
26
4
 
10
 
! Отговори
гитлера преди 10 години
АРМИЯТА ДА ИДВА!!!!СТИГА Е СПАЛА В КАЗАРМИТЕ И ОБСЛУЖВА АМЕРИКАНСКИТЕ ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА ЗАПОЧВА: 1. ОХРАНА НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦАпо 24 часа караул.2.Охрана на държавните сгради :3.Казах!!!!4.Да се изпълнява :::КАЗАХХХХ!
25
12
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Подкрепям изцяло номер 22 Всъщност какво е работното време на полицаите колко часа седмично ; месечно... Щото маи работата е като даскалите ми малко парите 700-8оолв ама като за половин работем ден са си ОК То и фуражките са така Къв е тоя извънреден труд . Според мен малко им са часовете за ;работа; и зтова правят мого извънреден труд..
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защото такъв честник с ниски заплати подбива цените на тези които искат да са коректни с работниците си и като резултат и те намаляват заплатите.
23
3
 
3
 
! Отговори
до Салахадин преди 10 години
Ето такива частници трябва да ги съдят. По закон извънредния труд се плаща!Ако на частника не му отърва да не почва бизнес.После ревете защо били ниски заплатите. Защото хората се съгласяват да работят за без пари. Хайде на такъв никой да не му се съгласи да работи или някой уволнен да го обади да му тръснат една солена глоба да видим дали ще останат такива.Ама на малко хора им стиска. И за това сме на това дередже.
22
0
 
6
 
! Отговори
4дср23 преди 10 години
Решението е всички да заработим като полицаи
21
0
 
7
 
! Отговори
!! преди 10 години
До ssКокошки и сега се крадат,че и прасета...и много други работи,а и честно да кажа полицаите ги бива в откриването на откраднати кокошки,но за по-големи кражби не струват,комшията като мине през крака,ако има полицейска кола наблизо и тя ти минава през крака,сирийчетата и сега си обикалят,а за наркоманчетата-къде не продават?!Така че,нека полицаите да започнат да се държат като такива,пък тогава да има някакво уважение.Не може *** да бият полицаи,а срещу българите да скачат,това никъде го
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ssСега като има на кого да се обадиш някак си по-леко се живее :-) Нищо, че си оставаш само с обаждането... До момента не съм чувал за разкрит обир на апартамент примерно. Ако звъннеш за кофти купон у съседа идват, ама само ако им е на път и са в настроение... Наркоманчетата така или иначе продават каквото си искат и където си искат.. Дали ще се усети някаква разлика според теб?
19
4
 
11
 
! Отговори
муха преди 10 години
До ssПробвахме се, и умряхме от смях! Има места по света където никой не мрази полицията, а я уважава, но вие там никога няма да сте полицаи...
18
3
 
10
 
! Отговори
Бг преди 10 години
Ами правителството да прекрати извънредните часове като си подаде НЕЗАБАВНО оставката!
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом държавата не заплаща допълнителния труд по регламентите от КТ, то какво остава за частниците
16
1
 
6
 
! Отговори
АРКАН преди 10 години
До АнонименОстанаха 160бр. Т-72,благодарение на Аню Ангелов - другите ги рязаха и продаваха....
15
12
 
15
 
! Отговори
ss преди 10 години
Като ревете толкова срещу ченгетата пробвайте се :) Ще стане доста фъни ако всички се махнат :) няма да има на кого да ревете за откраднатите кокошки, няма да има на кого да се обадите(112) като когато пияния ви комшия ви мине през краката, няма кого да извикате като ви се запалят балите за офцете, сириичетата ще обикалят и ще правят каквото си искат навсякаде, наркоманчетата ще продават на децата ви пред вас, ще се чудите от каде да си вземете паспорт да отидете при комшовците на почивка и т.н.
14
1
 
8
 
! Отговори
ПИРОТЬ преди 10 години
момента е подходящ да спрат да си слушат министъра милиционерите и готово
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 10 от 7Гоуем си сухар! :D
12
11
 
22
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Господа ченгета,на свободния трудов пазар в 90% от случаите, работодателя казва от днес за довечера ,че се остава на работа.Разбира се ако има реплики се изхвърча!!Пари извънредни няма,все пак е частник.Обръщам се с молба ,ако ви стяга службата заповядайте на свободния трудов пазар!!
11
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв е този извънареден труд , че и платен.Нали си взимат редовно заплатките, че и поработват още по нещичко. На насу фирмата кой ни плаща извънаредният труд - няма такова нещо. Бачкаш и мълчиш иначе патрона показва вратата.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 7Само *** дадохме на Макетата.Имаме си над 750 танка Т-72БМ2.