Боевски с "награда" за сътрудничество с полицията?

Тази теза изказа бразилски журналист
26 окт 2013 21:26,
73
Боевски с "награда" за сътрудничество с полицията?
Снимка: Булфото

Освобождаването на Гълъбин Боевски по всяка вероятност е "награда" за сътрудничеството му с полицейските органи в Бразилия. Това предположение направи кореспондентът на в. "Естадо де Сао Пауло" Жамил Шаде в предаването "120 минути" по bTV.

"По време на престоя си в затвора или още на етапа на разследването срещу него, ако сътрудничи на полицията или на правораздавателните органи в Бразилия, казвайки имената на други свои съучастници, замесени в деянието може да получи "награда". В смисъл – "Ти ще прекараш малко време в затвора, но много по-малко от времето, което първоначално се е планирало да прекараш в затвора". И когато тази негласна по-малка присъда изтече, ти ще трябва да напуснеш страната. В този случай, аз съм убеден че българският гражданин никога повече няма да се завърне в Бразилия", обясни Жамил Шаде.

По думите на бразилския журналист в бразилските закони „експулсацията” се прилага за човек, чийто интерес е несъвместим с националните интереси на Бразилия.

"В този конкретен случай формалният повод е трафик на наркотици, а човек, който е свързан с подобни деяния може да бъде екстрадиран. Това не е първият човек, нито пък първият случай. Случвало се е и преди - човек, който е осъден в Бразилия, но е чужденец, след известно време може да бъде експулсиран от страната", обясни още  Шаде.

Той не изключва възможността 6-месечното забавяне да се дължи на бюрокрация – докато всички детайли бъдат изпипани.

Той обясни, че властите в родината му обикновено не предоставят точна информация за чужденците, които са били освободени заради сътрудничество с властите при подобни престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: Гълъбин Боевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 10 години
За какви тефтерчета и за какво мое име се говори тука, това са инсинуации. Никога не съм подкрепял търговията с наркотиците, това че взимам пари от трафика не е подкрепа, аз така ощетявам търговците, които по този начин взимат по-малко. И какво е това Боевски издал моето участие и т.н., той Боевски може ли да получи инфаркт....не инфаркт получи Мишо Бирата, Боевски е за инсулт. И моля ви се какво общо имам с Брендо, той има с мене не аз с него. И внимавайте, портрета от стената само ви следи.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боевски с "награда" за сътрудничество с полициятаDaaa, ama brazilzite imat dulgi raze, ama mnogo dulgi ta chak mogat da stigat do Bulgaria.
53
2
 
4
 
! Отговори
lili преди 10 години
koi vse deteto na mutrata kojato e v italianskia satvor osche i posle sled kato mina prozesa i mutreata nescho ne kasa sa z.z. i b.b. ot tefterzeto mu varnaha dascherata v kaschata v bojan sascho se samagli tasi istoria koi e vinoven scho z.z. ne kasva koi sa vseli deteto i posle go varnaha na maikata kolko miliona e platil mutrata kak sa madjo bajo vala tschrepa aleksei petrov kak sa teija milioneri kak sa stanali milioneri
52
1
 
6
 
! Отговори
bg преди 10 години
toja sche stane pischman tsche se e varnal v bg.kakvo tolkova ima pusnali sago i se e varnal ostavete go tschoveka na mira a diplomata ot vanschno kak mu e isdal bg.pasport a ne pasavan i to tolkova barso i kakvo e polutschil sa tova v vanscho sa ostanali samo tschengeta donosnitzi a i v tschubi.gi pratiha poslanizi agentie kato Ivan dimitrov sega poslanik v kasahstan Ivan sirakov poslanik slovenie radi naidenov Berlin i t.n. abe vse jivkoviski kadri donosnizi i agenti kak stava tova kalfin agen
51
5
 
18
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
От българите както добри наркотрафиканти и банкоматообирджии стават и за доносници!
50
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както и да го погледнеш - смърди
49
1
 
33
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Тежък ще му е живота на тоя *** от тук на татък!
48
0
 
16
 
! Отговори
steven преди 10 години
До FBI Никой не е длъжен да ти дава инфо това не е проблем на БГ а е между бг гражданин и трета страна
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До хахабразилски език има само в твоята глава.ама иначе се изказваш авторитетно...хаха
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много хубаво, само дето наградените от полицията в последствие получават мнооооого цветя. Е и тук таме по света восъчни осветителни тела. Но то дали в кока мафия или в ченго мафията да си - все тая. Рано или късно се научаваш да летиш. Млад човек, но с кратка биография. Жалко.
45
8
 
11
 
! Отговори
dedim преди 10 години
Какво ли е накарало един български шампион да стигне до затвора в Бразилия? Не знам,но не е от хубаво.Не сме ние хората който да го съдят.
44
3
 
8
 
! Отговори
Георги преди 10 години
До Берлин до FBIКакво се занимаваш с тая тояга FBI...?
43
3
 
27
 
! Отговори
Берлин до FBI преди 10 години
Думите "бразилски" и "прокурор" се пишат с малка буква, ако не са в началото на изречението. Доколкото прокурорът е подлог, следва прилагателното да се изпише с пълен член - "бразилският прокурор". Преди "че" поставяме запетая. Между думата "година" и запетаята няма интервал. След "България" поставяме въпросителен знак. Думата "става" се изписва с главна буква, защото е в началото на ново изречение, а след "ГЕРБ" поставяме точка.
42
1
 
14
 
! Отговори
готин преди 10 години
пак и там се усрах ме
41
26
 
26
 
! Отговори
FBI преди 10 години
След като Брaзилския Прокурор казал че ще бъде пуснат Боевски преди 1 година , защо нема никаква информация в България , става въпрос за некадърното управление на ГЕРБ
40
6
 
6
 
! Отговори
30072003 преди 10 години
Именно
39
3
 
23
 
! Отговори
Berlin преди 10 години
Е, какво има да "пее"?! Човекът просто си е купил нов куфар, а вътре е имало 10 кг бело.
38
3
 
22
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Ако е пропял значи е покойник.Но мисля че по скоро са го разкарали да не им е на главата.Явно е било опит ако мине.Такива балъци по затворите в Южна Америка бол.За 10000 долара научават бразилски за 2 години в пандиза.Ако им е за първи път ги пускат без право на завръщане.Даже ги дават по телевизията там,който е ходил там знае.35973
37
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
поредния освободен *** смъртна присъда за такива ***
36
2
 
22
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
С какво се занимаваше Г.Б. и чии интереси засягаше той преди да отлети за Бразилия? Точно "засегнатия", разполагайки с власт и пари му е скроил кюляфа. И понеже Г.Б. е публична личност се вдигна голяма гюрултия. Бразилците са в досег със зелената джунгла, но не пасат трева !! Разчепкали са всичко, разбрали са коещокаккъде и са го освободили ... да не им тежги на бюджета. Иначе защо в БГ журналистите ще спят пред вратата му ? Айде , де..... По чия поръчка отново? ? ?