Гълъбин Боевски може да остане без имущество

Конфискуват го при разлика над 60 000 лв. между приходи и харчове
Обновена: 15 ное 2013 08:07 | 15 ное 2013 07:53, Александър Попов
27
Гълъбин Боевски може да остане без имущество
Снимка: Булфото

Имуществото на олимпийския шампион Гълъбин Боевски и неговото семейство може да бъде конфискувано в полза на държавата. Предстои да започне проверка на имането на фамилията от служители на Комисията за отнемане на незаконно имущество, съобщи "Монитор".

По закон, когато нашенец получи присъда за престъпление, от което се изкарват солидни суми, той задължително попада в полезрението на комисията. Това се случва и ако делото е гледано в чужбина. По подобен начин преди няколко месеца с имоти за над 919 000 лева се раздели осъдения за трафик на хора Христо Стоянов.

Сега се очаква документите за делото на Боевски в Бразилия да се получат в българското правосъдно ведомство. По процедура, когато има окончателен съдебен акт на чужд съд, Външно министерство е длъжно да уведоми колегите си от правното ведомство. Възможно е обаче делото да се изпрати и директно в прокуратурата, тъй като България няма спогодба за правна помощ с Бразилия.

Когато книжата от Латинска Америка пристигнат, щангистът и фамилията му ще бъдат разследвани по старите правила, според които ревизията обхваща период от 25 години. Ако се установи, че има разминаване над 60 000 лева между декларираните приходи на Боевски и близките му и направените от тях харчове, ще се стигне и до конфискация на имущество. Ще се проверяват както всички имоти, коли и банкови сметки на семейството така и парите, които те са дали за почивки и пътувания зад граница.

Гълъбин Боевски бе задържан на 24 октомври 2011 г. със 7,2 кг кокаин в куфари на летището в южния бразилски град Сао Паулу. В Бразилия две съдебни инстанции дадоха 9 г. и 4 месеца затвор на Боевски, но на 23 октомври т.г. той се завърна в България свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
na toq narkotrafikant da my vzemat vsithko,toi ne zaslyjava da vidi dobro,tragnal da trovi decata na Bulgaria toq mrasnik
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Утре сутринта всичкото му имущество ще е пуснато в продавалника... и докато прокуратурата и прасето цацаров се събудят той ще си пие коктейли някъде в чужбина...
21
1
 
6
 
! Отговори
бай уй преди 10 години
Гълъбинчо е виновен за положението в което се намира държавата.
20
1
 
14
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Опа, ей Цаца я вземи имотите на Бисеров и Доганя първом, па после закачай другите хора!!!Пусни от ареста Октайчо, па вкарай на негово место Бисеров. Незабавно прати НАП, ДАНС и прокурори в НС, а недей дава акъли къде има полицейско насилие.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sao PaulU tova trqbva da e nqkakyv nov grad v Brazil !
18
1
 
2
 
! Отговори
goldfish преди 10 години
До Ивайлоza kvo mu e lampata??????????????
17
1
 
31
 
! Отговори
Рашко Бързия преди 10 години
А защо въпросната комисия не се заеме с имането на Асен Гагузов бивш министър покровител на едни от най-свирепите сводници от Сливен Йисковците ? Нямам нищо против да проверят Боевски но той 1 е допринесъл за славата на БГ а Гагузов е крал и безчинствал с деца и майки . Да не говорим че обича да го прави с млади *** . Защо не се разследват как депутати и хора на държавни постове станаха собственици на енергийни мощности ? Има много хора с незакони доходи който трябва да бъдат раследвани !
16
7
 
44
 
! Отговори
мими преди 10 години
Боевски може да е престъпник, но не е крал от българския народ, а тези дето крадат що не им вземете имуществото
15
3
 
58
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
" Боевски ли е най-големият престъпник в тази Държава ? "Може би не, но е престъпник и като всеки такъв - следва да си получи заслуженото. И не знам от кога битува идеята, че само "най-големите" престъпници трябва да се наказват, а не толкоз много големите - да им се носят цветя ???.
14
37
 
10
 
! Отговори
тони преди 10 години
Боевски ли е най-големият престъпник в тази Държава?
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано стане така! Нека видим как без акъл се прави честен бизнес.
12
0
 
47
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
Браво, много добре!!!А дупетатите, кога ще ги проверят? Онова сикаджийчето, оня с апартаментите ясен, от баба му, ами бившия шеф на нап и сега баш дупетатин, няма ли да бъде проверен?
11
0
 
35
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Много късно са се сетили да проверяват, Гълъбаря е похарчил крупна маса от тези пари по адвокати и подкупи за да го пуснат по-рано. Ако му ги бяха взели навремето сега още щеше да си лежи на топло в Бразилия и сигурно за повече от 9 години.
10
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бразилците му прибраха багажа, сега нашите имота ... не му върви на това момче.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя добре че си опази дупето от затворниците
8
1
 
63
 
! Отговори
пю преди 10 години
почвайте всички които имат 60000лв такава разлика и ще станем по-богата държава и от Швейцария
7
4
 
9
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
poglednato po tozi nachin to na vsichki politici,hora ot sadebnata sistema ,,polagashti izvanreden trud",nekoi hora ot policiyata,dosta hora ot ministerstvata i drugi znayni i neznayni geroi sashto tryabva da se konfiskuvat imushtestvata.tova e dobra ideya za napalvane na biudjeta ama e misiya nevazmojna.
6
1
 
89
 
! Отговори
Ивайло преди 10 години
Наркоман хванал златната рибка. Казал й, че иска да му изпълни само 2 желания - "Лампата на Аладин и куфара на Гълъбин".
5
2
 
41
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До georgi ishkitievАми ти почти сам си си отговорил на въпроса. Защо властта е толкова сърдита, че Боевски се измъкна? Защото са му дали едни куфари, а сега са без куфари, и без пари. Има два варианта - или ще си вземат парите, или Боевски ще гушне букета. А може и двете.
4
2
 
24
 
! Отговори
макето преди 10 години
Ке му земат опинците