Арестуваха двама, искали откуп за откраднат товарен автомобил

Мъжете са криминално проявени, остават в ареста за 72 часа
16 яну 2014 21:44, Красимир Ангелов
7
Арестуваха двама, искали откуп за откраднат товарен автомобил
Снимка: Булфото, архив

Полицията в Пловдив арестува двама столичани, поискали откуп за откраднат товарен автомобил "Фолксваген", съобщават от Областната дирекция на МВР.

Мъжете са арестувани в момента на вземане на исканата сума. С прокурорско постановление са им наложени 72-часове мерки за задържане.

Моторното превозно средство било противозаконно отнето в края на миналия месец от автокомплекс на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив. В понеделник, към 18.30 часа, 38-годишният собственик получил телефонно обаждане с искане за откуп.

За да му бъде върнат автомобила, той трябвало да предаде сумата от 2000 лева. Мъжът веднага подал сигнал в полицията и под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив са предприети незабавни действия за установяване и задържане на извършителите.

В хода на операцията същата вечер на пътя между Пловдив и Пазарджик служители на пловдивската полиция са арестували 38-годишния М.Б. 26-годишния Т.С. в момент на вземане на определената сума. Двамата мъже са от София и се придвижвали с лек автомобил "Ауди".

При задържането им те са оказали съпротива на служителите на реда. И двамата са с криминални прояви, а по-възрастният е и осъждан.

След първоначалното им 24-часово задържане с постановление на Районна прокуратура – Пловдив, мъжете са приведени в следствения арест за 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване съпричастността на двамата задържани към кражбата на товарния автомобил продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Васко преди 10 години
До carambaКарамба,и аз като тебе съм бесен и се чудя, как тази хубава земя дарена от природата с толко-ва красоти и плодородие и щадена от природни катаклизми е населена от такова телешконаселение,което не иска да се бори, а тарикатския начин на живот най му се харесва. Нямада се живее добре,естествено!
1
9
 
42
 
! Отговори
caramba преди 10 години
Хора, имам чувството, че се завръщаме в далечната 1997 година.*** Станишев наистина се оказа прав, ХОРАТА ( разбираи МУТРИТЕ ) вече не се страхуват. Мамка му от колко време някой не беше чувал такава новина. На изборите за европейски парламент отново си стойте в къщи и се правете на много умни и оригинални. Май наистина това заслужаваме българите, да ни бият и *** скапани мутри и ***. Майка ви нещастна на всеки който не гласува.