МВР стяга редици срещу битовата престъпност в 15 рискови области

От понеделник пращат там повече полицаи
142
МВР стяга редици срещу битовата престъпност в 15 рискови области
Светлозар Костов. Снимка: архив, БулФото

МВР определи 15 рискови области в страната, в които ще концентрира силите си за борба с битовата престъпност.

Главният секретар на ведомството Светлозар Лазаров заяви, че "най-горещите" райони са Видин, Враца, Монтана, Плевен и София-област.

Сред най-големите проблеми за полицията в София са кражбите на коли.

Към тези райони ще бъдат насочени повече полицаи и ще бъде увеличено количеството гориво, което те ще могат да използват.

В критичните райони ще бъде ограничено и командироването на служители на МВР към границата с Турция. Мерките ще влязат в сила от понеделник сутринта.

От понеделник целият състав на жандармерията поема задачи по охрана на малките населени места, заяви главният секретар на МВР.

От полицията организират и профилактика на криминалните структури и проверки на заложните къщи, както и на незаконните депа.

Освен с гражданите от МВР разчитат да подобрят взаимодействието си с частните охранителни фирми.

В понеделник областните директори на МВР започват да търсят кметовете на общините, за да изготвят съвместни планове за справяне с битовата престъпност.

Лазаров оповести конкретни данни за определени населени места, които са обект на засилен медиен интерес напоследък във връзка с извършени кражби и грабежи.

За врачанското с. Малорад статистиката е следната : за 2010 г. - 71 регистрирани престъпления; за 2011 - 69; за 2012 - 41; за 2013 - 33.

С.Баница, област Враца: 2010 г.- 33; 2011 г. - 17 регистрирани престъпления; 2012 – 22; 2013 – 13.

За с.Коиловци, област Плевен статистиката сочи следното: за 2010 г.- 29; 2011 – 40; 2012 г.- 25; 2013 г. – 37 регистрирани престъпления.

С.Мечка, област Плевен:  2010 г.- 25; 2011 – 39; 2012 – 21; 2013 – 13.

За с.Бръшляница, област Плевен данните сочат за 2010 г.- 13; 2011 – 16; 2012 – 16, 2013 – 5 престъпления, определяни като битова престъпност.

С. Яворово, област Пловдив : 2010 – 4, 2011 – 7; за 2012 и 2013 липсват данни за регистрирани престъпления.

Светлозар Лазаров подчерта, че въпреки намалението на регистрираните престъпления на места „цифрите не ни топлят“. Съпричастни сме към проблемите на хората и затова сме взели конкретни мерки, които скоро да бъдат усетени от обществото, каза главният секретар на МВР. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
5
 
! Отговори
Мари преди 10 години
Тези данни на за деня ли са регистрират толкова???Много лъжете!!!
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СВЕТЛОЗАРЕЕ, нищо няма да направите! Писна ни от празните ви приказки. Има бум на битовата (***) престъпност от край време, ама нищо не правите! *** за зеле не става от вас, *** нещастни!!!
107
0
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
Комунистите се наиграха на псевдо-митинги пред Н.С.тъй както през 91г. преумориха булевардите заигравайки се с митинги и противопоставяне м/у БСП/комунисти / и СДС /Комунисти/ и сега могат да отделят някой и друг полицай за другарски разговор с електората. Е,джанъм Евроизбори идат я. Само ми е чудно на народеца,колко още лучец,сухо коматче и зелева чорба му трябва за да проумее?????
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще четем отново измислените милиционерски бюлетини. Интересно е, ако ги съпоставят с тези от съда на осъдените лица, какъв ли ще е процентът на осъдените, спрямо "разкритите" от полицията.
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отново поредните глупости на милиционерите, отново измислените им планове и какви ли не простотии. Костов никога няма да проумее, че докато в полицията продължават да работят на ръководни длъжности бивши комунисти и милиционери по на 50-60 години, които по цял ден търкат бюрата си и пресмятат трудовия си стаж за 1-ва категория и 20-те заплатки при пенсиониране с всички благинки и не приемат никакъв риск за нищо-нищо няма да се промени.
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кви 15 бе хамсалак, я обърни кръгом двата кордона жандарми пред НС и арестувай тарторите на битовата престъпност вътре, така с един единствен удар ще се справиш!!!????
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Престъпноста е малка само при СОЦИАЛИЗМА и ФАШИЗМА.При демокрацията когато икономиката е във възход престъпноста е в поносими граници и когато е икономическа криза престъпноста е висока.Всякакви декларации и показни акции са предварително обречени.Ако наистина се отлепваме от дъното то ефекта на ниска битова престъпност ще се види след година -две.Силно се надявам че изявите на министъра не са популизъм.
102
0
 
8
 
! Отговори
bobo преди 10 години
тоя *** като го слушам с какви темпове намаляват престъпленията,след 5 год. в България нама да има нито едно престъпление!! Що не вземете да се скриете !!! Хората пропищяха от битова престъпност,ама тея *** пазят другите ***/депутатите/!! Ами сега от понеделник онея в парламента кой ще ги пази бе ***!!!???
101
0
 
7
 
! Отговори
t_tanya преди 10 години
Статистиката показва , че дори МВР вече си е свършило работата !!!! Структурата работи явно за статистиката , не за човека .
100
0
 
6
 
! Отговори
Gi преди 10 години
Това, което прави МВР е само да плямпат, те не се занимават с идеята за пресичане и спиране на престъпността, а просто искат да я контролират и да смучат кинти от нея ! Ей това е нашето МВР ! Във всеки град всеки знае кой държи *** и кой продава наркотици и кой с какво се занимава, само от МВР нищо не знаят .......
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По лесно е да раздадете оръжие на хората и свободата да го използват като братята американци.
98
0
 
7
 
! Отговори
a преди 10 години
Бургас - к-с Изгрев престъпност отвсякъде.
97
0
 
13
 
! Отговори
ПОСТРАДАЛ преди 10 години
ЧЕ ТО ИМА ЛИ НЕрискови области от тези *** ???
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И битовите престъпници се стреснаха и се готвят да ви дадат отпор.Бас държа,че ще ви надвият.
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Електрификация + Съветски съюз равно на комунизъм"-Ленин Българска демокрация+български политици равно на затриване на държавата-Аксиома на 24 години.
94
1
 
16
 
! Отговори
ттт преди 10 години
Специално за Малорад шефът на врачанската полиция каза по телевизията, че ги знаели, кои са, но не можели да го докажат. Да ги бяха арестували и изследвали, можеше да намерят генетичен материал от старците по ръцете им (и обратното, техен генетичен материал по старците). Техни отпечатъци по врати и ключалки можеха да потърсят. Да бяха обискирали домовете им, все нещо чуждо можеше да открият.
93
0
 
24
 
! Отговори
2 преди 10 години
ТАПЪНАР,намалели са защото в селата за четири години измряха сума ти хора,камбаната бие на умряло през седмица...къщите на починалите се разграбват и обезкостяват от ***-термити...затова *** нещастен намаляват престъпленията и недей да броиш само жалбите ...защото престъпленията са всеки ден а жалбите от дъж на вятър...манипулатор нещастен...какви хора сме бе ,знаем че ни лъжат и търпим...защо ?????
92
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цяла България реве от ***,но властта ги пази, дава им социални помощи от нашия джоб, плаща на малолетни майки,а това не е ли легализиране на педофилията!!! И ГЕРБ и БСП не си мръднаха пръста срещу това безобразие! А като изчезнат българите кой ще ви храни,сигурно ***???
91
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕКАДЪРНИЦИ СТЕ ! ПЪЛНИ НЕКАДЪРНИЦИ . БЯХА ДОСТАТЪЧНИ 9 МЕСЕЦА ДА ВИ ВИДИМ ЩО ЗА СТОКА СТЕ ! ПРЕСТЪПНОСТТА Е В РАЗЦВЕТА СИ. ЕДИНСТВЕНО ДЕТО ПАЗЯТ ДЕПУТАТИТЕ И МИНИСТРИТЕ ! ВИДЯХМЕ В СОФИЯ НА КОЛКО МНОГО ПОЛИЦИЯ ПЛАЩА НАРОДА НО ТЯ ЛИПСВА ...
90
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега *** ще се преселят или преместят на места които няма да има полиция.