Пресякоха канал за валута, пипнаха 430 000 лв. на Дунав мост

Организаторът румънец разпределил парите на петима пътници
27 мар 2014 17:30, Анисия Иванова
0
Пресякоха канал за валута, пипнаха 430 000 лв. на Дунав мост
Задържаната валута. Снимка МВР

Канал за трафик на валута в особено големи размери е пресечен на ГКПП-Дунав мост, съобщава МВР. При проверката е иззета нелегално пренасяна валута на стойност около 430 000 лева.

Съвместната операция е проведена във вторник вечерта, в нея са участвали служители от ДАНС, "Гранична полиция“ и митниците.

От петима румънски граждани, пътуващи с автобус от Букурещ за Истанбул, са иззети общо 220 000 щатски долара и 55 000 евро. При извършената проверка е установено, че организаторът на канала е предоставил част от носената от него валута на други пътници, за да я декларират като своя при преминаването на границата. В част от лицата са намерени пари много над декларираното количество.

За случая веднага е уведомен дежурен прокурор, разследващ митнически инспектор и е образувано досъдебно производство за осъществено престъпление срещу валутния режим.

Още същата нощ са проведени разпити, установена е самоличността на организатора - 39-годишен румънски гражданин. Той е привлечен като обвиняем по досъдебното производство и задържан в Русенския следствен арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари