Нов вид измама: "Спешно е. Обади ми се..."

Отговорът струва много скъпо, предупреди МВР
92
Нов вид измама: "Спешно е. Обади ми се..."
Снимка: Булфото, архив

От Главна дирекция "Национална полиция" предупреждават за нов вид телефонна измама, съобщиха от МВР.

Измамата представлява текстово съобщение /SMS/ на мобилния телефон, обикновено на български език, "Спешно е. Обади ми се...", като е посочен телефон за връзка.

При проверка на кода се установява, че е на чужда държава - Италия, Украйна, Нигерия,
Конго и др.

От полицията съветват хората да не отговарят на подобен тип съобщения, тъй като пращането на SMS или при опит номерът да бъде избран, дори без да се провежда разговор, може да доведе до начисляване на висока сума на сметката на българския абонат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: SMSизмама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е схема измислена от Моника Станишева.
10
3
 
5
 
! Отговори
Do 1 преди 10 години
Първо прочети малко. Имаш и-нет.Поинтересувай се и тогава задавай подобни въпроси.Обикновено това са номера с довабена стойност. Или- таксуват се извън стойността на разговорите в националната мрежа.А част от приходите по разговори с подобни номера се взимат от собствениците на номерата.Нещо още да имаш нужда да ти се разясни?
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам за 3-4 месеца някъде 5-6 позвънявания с номера но непознати за мен но по веднъж само. Пропуснал съм ги не нарочно, а защото не съм си чул телефона. Виждам че някой ме е търсил, но не е в списъка ми с абонати, а е непознат номер, но български. Не му се обаждам. Не им пречи и да правят тарикатлъци с прозванявания от бг номер. К'во им пречи аджеба?Та, който е на зор ще ме потърси втори път, или който му е спешно директно ще ми се обади, а не да ми пише съобщение.Овцете не свършват обаче.
8
6
 
29
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Винаги е така при управление на тройната мафия. Нали страха бил изчезнал и ето го резултата. Всеки ден убийства, самоубийства , грабежи, побоища и както винаги Прокуратурата-Цацаратурата има по важни дела. 16 прокурори начело със Сарафов търсят провинения на ГЕРБ , защото такава е поръчката от БСП-ДС. Самия Гл.прокурор се занимава с Ц.Цветанов. Това е в нашата мила татковина , няма отърване от БКП-БСП-ДС. Обречени сме на комунизъм-социализъм.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хората в БГ имат нюх за подобен бизнес. Важното е този отрасъл да бъде легализиран и да се плащат данъци на държавата..ало измамниците също защото това е важен отрасъл в икономиката ни.
6
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Муахахаххахахаха.....Спешно е, обади ми се!Муахахахахахаха...значи като е спешно не тоя който е на зор ще ми се обади , а аз трябва да го потърся?!!!!!!Муахахахахаххахаахххаха У нашия квартал в отговор на подобни идиотии имаме лаф: "Добре ще му кажа!"
5
10
 
6
 
! Отговори
sofia преди 10 години
mnogo si umen nomer 1
4
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като е спешно можеше да ми се обадиш по телефона, щеше да стане по-бързо, отколкото да ми пишеш SMS. Логично, нали?
3
0
 
18
 
! Отговори
ssh2 преди 10 години
До АнонименПолзват номера с добавена стойност. Част от приходите от обажданията (които са доста солени) са за собственика на номера. Нещо като пращането на смс на кратък номер ХХХХ
2
0
 
21
 
! Отговори
Рае преди 10 години
Нещо като импулсен телефон, печелят от позвънявания и смс-и!
1
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбрах само измамниците каква полза имат от тази работа?

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe