Нова кражба остави без ток клиенти на ЧЕЗ във Войняговци

Това е вторият подобен случай в рамките на 2 дни
Обновена: 7 юни 2014 14:33 | 7 юни 2014 14:33, Красимир Ангелов
9
Нова кражба остави без ток клиенти на ЧЕЗ във Войняговци
Снимка: ЧЕЗ

Поредно посегателство над електропреносната мрежа остави без ток 253 клиента на ЧЕЗ във вилна зона Войняговци, съобщиха от дружеството.

В нощта срещу 7 юни неизвестни лица са източили трансформаторното масло от трансформатор, вследствие на което е прекъснато захранването на живущите в населеното място. Дежурните екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на аварийната ситуация, предизвикана от кражбата.

Компанията е уведомила служителите на 2-ро РПУ в столицата за съставяне на констативен протокол за престъплението.

За последните 24 часа това е второ посегателство над съоръжение на компанията, което засяга сигурността на мрежата и нормалното електрозахранване на клиентите, отчитат от ЧЕЗ.

Само преди ден кражба на трансформаторно масло предизвика авария и остави без електрозахранване над 4413 клиенти  в селата Лозен, Казичене, Герман, Долни Пасарел и столичния ж.к. Дружба.

"За съжаление от подобни брутални посегателства над съоръженията страдат най-вече коректните клиенти на компанията. От една страна, заради неудобствата, които прекъсването на електрозахранването им причинява, от друга – защото покриването на щетите от кражби намалява възможностите на ЧЕЗ за инвестиции в подобрения на качеството на услугите. Ето защо призоваваме за затягане на законодателния контрол и силна обществена нетърпимост към подобни престъпления “, каза  Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.
 
През 2013 г. от съоръжения на ЧЕЗ са източени 60 тона трансформаторно масло, а от началото на тази година до момента количеството възлиза на близо 30 тона.

Щетите от кражби на трансформаторно масло от началото на миналата година до момента са за 2,4 млн. лева. След източване на маслото съоръжението става неизползваемо и трябва да се подмени незабавно, което струва на компанията между 10 и 30 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ЧЕЗкражбаВойняговци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
0
 
! Отговори
Мурчо преди 9 години
Рибата от главата се вмерисва,ако не е така нека да се спре кабели и други метали да се ископуват.80% металите във Балгария са крадени,е защо даржавата да става ортак на *** и да ги пощрява.Може и друго,засече ли се искупени кабели или метали крадени във пуктовете да се глобяват и затварят.
7
2
 
2
 
! Отговори
ROM преди 9 години
4EZ kradat ot nas kato klienti mnogo pove4e;no takava krazba da se setish i s risk za zivota si da napakostish na xiladi drygi e bezymie i bezo4ie;misla 4e sa pe4eni balgar4eta adyci 5 pokolenie?
6
4
 
4
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Йовчев нали намали престъпноста бе, то всеки ден се краде и хората остават без ток, къде спиш??? ОСТАВКА бе ***.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ne mi pyka za chez
4
3
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Оставете парламента без ток ,че да се сетят за сериозността на нещата.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди време, само за три дена приеха закона, благодарение на който така наречените топлинни счетоводители ни правят луди. Човек започва да се пита, комисиони ли взеха някои и в какъв размер?Колко време ще трябва да мине, за да се приеме закон, с помощта на който да се квалифицират като тероризъм случаите като този, който е описан в статията? Разбира се, и наказанията трябва да са такива, каквито се предвиждат в нормалните страни за особено опасни престъпления спрямо обществото.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На *** им свършиха парите, дето ги взеха за гласуването и сега пак почнаха да си берат джилезу.
1
3
 
10
 
! Отговори
кръгов врат преди 9 години
клиенти крадат от ЧЕЗЧЕЗ краде от държаватадържавата краде от илиентитевъртят едни пари..