Венцислав Ангелов - Чикагото е освободен от ареста

Не може заради една публикация да те обявят за терорист, заяви мъжът
Обновена: 29 юни 2014 17:50 | 29 юни 2014 17:31,
54
Венцислав Ангелов - Чикагото е освободен от ареста
Снимка: БТА

Ден след като беше вкаран в ареста по подозрение за действия, насочени срещу стабилността на банковата система, Венцислав Ангелов - Чикагото беше освободен.

"Оказа се, че това, което мислех аз - че съм фактор в държавата, се случва, защото не може от една публикация и от един клип да те обявят за терорист, както искаха да го направят", заяви Ангелов и допълни, че е бил предупреден с протокол да не публикува публикации, с които да създава смут и паника в обществото.

Чикагото в момента е обвиняем по дело за трафик на наркотици. Той е бивш полицай, който през годините има присъди за контрабанда и данъчни престъпления.

Ангелов разказа и какво точно се е случило вчера при задържането му.

"Правя салата на моето дете вкъщи. Някой звъни на вратата. Моето дете отваря вратата, идва и ми казва - тате, има двама полицаи. Аз тръгнах да ги посрещам и бях посрещнат от една хунта - униформени, в пълно бойно снаряжение", обясни Ангелов.

Той допълни, че спецполицаите не са имали заповед за задържане.

"Не може в 21 век, когато ние говорим, че има демокрация, полицейщината да продължава с пълна сила. Знаех, че ще бъда арестуван, но не знаех кога ще стане това нещо. Не поддържам отношения с никого и именно поради тази причина си оставих телефона да се направи анализ, както и компютъра", каза Ангелов.

Ангелов заяви, че ще подаде жалба до главния прокурор, че именно "Бойко Борисов и лица от неговия кръг имат интерес да дестабилизират банковата система, за да може да се върне отново на власт като месията и поредният спасител на българския народ".

Той уточни, че няма оплаквания към служителите на ДАНС в Русе, които са се държали добре с него. "На тях им обясних, че аз съм най-големият противник на падането на валутния борд", каза още Ангелов.

По-рано днес бяха задържани три лица във връзка с атаки чрез SMS-и, имейли и телефонни обаждания срещу банки.

ДАНС продължава работата по изясняване на опитите за дестабилизация на банковата система в страната. В агенцията е отворена телефонна линия 02/8147095 за сигнали на граждани, които са получили съобщение - sms или email, съдържащо негативна информация за състоянието на български банки. Сигнали могат да бъдат подавани и на електронен адрес press@dans.bg
 
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПлавникСъгласен.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За каква европейска държава говори тази платена ***. На такива им бутат пари, за да всяват смут... Ченге бил, наркотрафикант бил, от финанси и банки разбирал а всъщност отдавна трябваше да е в дранголника а той се оказва новината на деня...
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не ни касае и не са наши общи проблеми. Ние ако имахме общи проблеми, то нямаше да ги има тези раздори. Това са някакви чужди проблеми и наистина не бива да се бъркаме в тях. Нагло е. Пример за общ проблем е водната стихия, бедствията. Странно как се появяват, за да сравнят всички на дадена територия. Свидетел съм на много необосновани по различен начин от нечии интереси за забогатяване гонения от самите българи. Знам, че са прости лъжци.
19
5
 
11
 
! Отговори
Плавник преди 9 години
Много *** начин да пропагандираш срещу Борисов, Йовчев!
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** и ЦРУ ще го направят - "Лице на протеста " или герой.
17
1
 
14
 
! Отговори
обикновен българин преди 9 години
Аз предлагам всички политици да бъдат закарани безплатно на полигона на Сливница.И там с камъни да се избият всичките дано.Само така ще намерим мир и покой.След това да си изберем едни безпартийни експерти които да поведат страната ни напред.И върху работата им да има контрол и гражданите да могат с подписка да отзовават депутати които само дремят и нищо не вършат в НС.Политици като днешните обаче не ни трябват!
16
1
 
10
 
! Отговори
ВИЦ ЗА БГ-БАНКИ преди 9 години
(по бай Тошовския стандарт за свобода на словото) ДВАМА СИ ГОВОРЯТ ЗА БАНКИ:ЕДИНИЯ - А БЕ ...ДРУГИЯ ГО ПРЕКЪСВА: - А ДАНС ДЕ!
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е пълна с Червени шапчици (п-ки заспали), на които за всичко Страшния Сив Вълк Боко им е виновен.В задачата се пита, на кого е удобно да има редовен заподозрян за всичко... ама шапчиците не могат да решават задачи.
14
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе защо всеки прстъпник в България познава Боко Мутрата??!Боко спокойно може да оглави съюза на престъпниците в България
13
12
 
20
 
! Отговори
преди 9 години
До социологДа на изборите ще видим мнозинството ви.Що се отнася до управлението на Борисов, всеки месец спец полицаите правеха по една грешна визита и биеха някой невинен. След като Бойко Борисов,беше на инструктаж в САЩ,положението в България нацяло се сдуха .Започнаха да идват разни сенатори и ни обясниха колко е вреден Южен поток,а сега ни в клин ни в ръкав "Банкова криза". Само преди седмица един с голяма тиква крещя по телевизията,къса листи и обявява "Война"
12
17
 
16
 
! Отговори
jhgjhg преди 9 години
Ненавиждам абсолютно всички политици, но спрямо някои трябва да се има уважение поне - всеки щом ти е враг е достоен.От днес обаче Бойко попадна в кръга на Волен и Бареков - чисти смешници, които не заслужават и уважение. Не мога да си обясня това което прави последните няколко дни, явно не поддържа връзка с адвокати и съветници. В момента не действа против Станишев и компания, а действа против цял един народ.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A AZ PREDLAGAM DA SE ZAKRIE D. S I PROKURATURATA I NAPRAVO DA OSTANE TOZI TELEFON KOITO SA IZPISALI I DA SE OTKRIAT O.F ORGANIZACIITE PO MESTA I DOBROVOLNITE OTRQDI . V KVARTALNITE KLUKARKI POPADA POVE4E INFORMACIA OTKOLKOTO V SKAPOPLATENITE AGENTI OT D.S. . A DOBROVOLNITE OTRQDI VAR6AT POVE4E RABOTA PO MESTA OT PROKURATURATA I NE IM SE NALAGA POSLE DA SE IZVINQVAT , ZA6TOTO VSI4KO E DOBROVOLNO . DA VARNEM I BARZITE SADEBNI TROIK
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха, не смеят да барнат истинските с пръст дори! Портрет на предполатгаемия истински извършител: Добре позната медийно личност -100%, свързан сега или в миналото с властта - 100%, политик -95%, крал - 100% и т.н.
9
5
 
23
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
И тоя с това престъпно досие ми говори за демокрация?И салата кълцал?Колко мило....Домошар...
8
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалба срещу Бойко Борисов може да подаде, ако е бил лично засегнат.В случая се прави манипулиране на общественното мнение като се говорят неща, който немогат да се докажат (и никой няма и да се опита да ги доказва), но настройват хората срещу ББ.Прибрали са го, казали са му какво трябва да каже и какво ще се случи, ако не приеме и сделката е сключена.Все пак БСП и ДПС поставиха свои хора на ключови места и сега тези хора трябва да си свършат работата.Компроматната война започна.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova e teror veshe.Policeiski teror.
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе да попитам ама тихичко - вицове за Бай Тошо и милиционери може ли да разказваме ???
5
5
 
25
 
! Отговори
колю каратиста преди 9 години
на такива като него - бой на почивки , докато се счупи сопата .
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петното и Буко говорят само за световното първенство по футбол-те с друго не се занимават
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КЪде изчезна предишната статия? Чащо я сменихте с тази?