Жена източила 5500 лв. от картата на възрастна русенка

Тя била наета от потърпевшата да се грижи за нея по няколко часа на ден
3 юли 2014 14:53,
3
Жена източила 5500 лв. от картата на възрастна русенка
Снимка: Булфото, ахрив

Жена на 41 години, която била наета да се грижи за възрастна русенка, източила 5500 лева от дебитната й карта. Това съобщиха днес от полицията в крайдунавския град.

Престъплението било извършено в началото на годината, но за липсата на парите 85-годишната жена разбрала едва преди няколко дни, след което подала веднага сигнал в полицията.

При разследването се оказало, че кражбата била осъществявана в продължение на две седмици - от 28 януари до 11 февруари. Трансакциите били извършвани всеки ден от периода, като е теглен дневният лимит от 400 лева.

85-годишната жена обяснила на полицаите, че картата била запечатана в плик, предоставен от банката, в който се намирал и кодът.

При разследването униформените разкрили, че извършителят на кражбата е 41-годишната жена от Русе, която била наета от пострадалата да се грижи за нея по няколко часа на ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: дебитна картакрабжа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде прочетохте,че става дума за роми?По принцип след определена възраст хората стават много уязвими за измами.за съжаление не го разбират и не не прехвърлят правата си върху близки.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КЪДЕ Е БАНКОВИЯТ ТИТАН НА БСП ЙОВЧЕВ ДА КОМЕНТИРА ПРЕСТПНОСТТА В СТРАНАТА,КЪДЕЕ МИЛИЦИОНЕРА ВСИЧКОЛОГ ? ЙОВЧЕЕВ, ПРЕСТЪПНОСТТА НЕ Е ЛИ ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГОРНОСТ ?
1
6
 
26
 
! Отговори
БЕЗПЛАТЕН СЪВЕТ преди 9 години
НИКОГА и по никакъв повод не се доверявайте на роми(турци)