Разследват 22-годишен за сделки с крадени коли

За 5 месеца е продал 6 крадени луксозни автомобила
10
Разследват 22-годишен за сделки с крадени коли
Снимка: Ройтерс, архив

В Областната дирекция на МВР в Разград е образувано и се води досъдебно производство срещу 22-годишен младеж от разградското село Стражец за сделки с крадени автомобили. Това съобщи днес директорът на Областната дирекция комисар Ивайло Йовчев, цитиран от БТА.

Той обясни, че за периода от септември 2013 г. до февруари 2014 г. младежът е извършил сделки с 6 луксозни леки автомобили от различни марки, за които е знаел, че са придобити чрез престъпление.

В хода на разследването съвместно с дирекцията във Варна са иззети общо 11 автомобила - два от марката "Ауди А5", "Ауди Кю 6", "Ауди 8", два автомобила "БМВ Х5", "Акура МДХ", "Рейндж Ровър", "Субаро Форестър, "Мерцедес ЦЛК". Десет от тези автомобили са регистрирани в КАТ-Разград, а един в друг град, каза комисар Йовчев.

Установено е, че лицата са извършвали кражби на автомобилите от територията на страната, организирали са пренабиване на номерата на рамите и са ги продавали на цена под пазарната, като организирана престъпна група.

Съпричастни към престъплението са и лица от Варна, които са предоставяли крадените автомобили.

Разследването по случая продължава, допълни комисар Йовчев.

През първото шестмесечие на годината в област Разград са регистрирани общо 543 престъпления, с 82 престъпления по-малко спрямо миналата година, отчете комисар Йовчев. По думите му най-голям в региона остава делът на престъпленията против собствеността.

За отчетния период се отчита увеличение на извършените взломни кражби и извършените измами, които са предимно на територията на областния град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен000 преди 9 години
ДО 8 : Напиши ги тези неща без правописни грешки, и то на няколко езика, хайде. Държавата ни се напълни с измислени мафиоти и *** като тебе. Всичките сте адски глупави и една книга не сте прочели през живота си. Да се бяхте родили в една Германия или Норвегия...там щяхте да се просяци. А то в България хубавото е само до едно време.Мисли си, че си 'играч', *** убитако. Най-вероятно се разхождаш само по анцуг. Лека ти пръст !
7
4
 
1
 
! Отговори
до Кирил преди 9 години
Абе Кирчо,п*тенце и тоя под тебе завиждате ли бе.Карайте си ладичките и бачкайте за 400лв,може и пеш да ходите дори хахах.Аз съм на 23 и по цял ден си цъкам с единя от мерцедесите на баща ми и си возя палавите 16-17 годишни ученички ;) .И какво като мерцедесите са от *** и наркотици боли ме фара,аз си правя кефа ;)
6
1
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Че то в Стара Загора пълно със скъпи коли и лапета на 20 години ги карат, но те не ги крадат, купуват си ги с пари от наркотици и *** . Ченгетата ги знаят, ама нали са им роднини, как да ги ловят .
5
1
 
5
 
! Отговори
Стефанов преди 9 години
Малкия сополанин и той тарикат, за по 100-200 лв на кола сега ще кисне в пандиза. Мисли си, че е намерил лесното, ама празната му тиква не ражда, че като го видят такъв гащник да регистрира такива коли, на втория ден ще го приказват всички в Разград...
4
2
 
1
 
! Отговори
сандо преди 9 години
не знам как ги фаща полицията преди мутрафоните да ги добарат тия
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Audi Q6 - искам да го видя този автомобил.....
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a kakvo e tva audi ku 6 xaxaxaxaxa negramotnici
1
1
 
5
 
! Отговори
edin преди 9 години
Няма начин да не участва Варна-тук си е жив ориент.Няма полиция,няма сьд,няма прокуратура.