Петима арестувани преди и по време на България – Хърватия

Охраната в стадиона е била възложена на частна фирма, отчитат от МВР
Обновена: 11 окт 2014 11:06 | 11 окт 2014 11:04, Красимир Ангелов
12
Петима арестувани преди и по време на България – Хърватия
Снимка: БТА

Петима души са задържани със забранени предмети преди и по време на футболната срещата между България и Хърватия в столицата, съобщават от МВР.

От там допълват, че за реда по време мача за вътрешната охрана е наета частна охранителна фирма. На проведената работна среща между представители на МВР и БФС изрично е поставено условие към полицията по трибуните и пистите на стадиона да има само стюарди. Единственият ангажимент на МВР в спортното съоръжение е бил осигуряването на агитката на гостуващия отбор, отчитат от силовото министерство.

След като напрежението по трибуните ескалира и възникнаха едновременно два инцидента на спортното съоръжение, се е наложила намесата на полицейски служители, за да се предотврати разрастване на конфликтите. При сблъсъците е пострадал един служител на СДВР.

В сектор Б е възникнало сериозно напрежение между привърженици на два български отбора, което е наложило полицията да навлезе и да възстанови реда по трибуните и да раздели двете агитки.

По същото време в сектор Г, феновете на българския и хърватския отбори са опитали да преодолеят загражденията и да се сбият. Между двете агитки прехвърчаха и хвърлени пиротехнически изделия. Тези действия са накарали служители от полицейските сили извън стадиона да се намесят, за да не допуснат инциденти със сериозни последици по трибуните, отчитат от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Огромна радост изпълва сърцето ми когато българите падат !
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фурума се е "лишил" за известно време от няколко путинофилчета от сектор "Юруш" !
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анонимен футбол от анонимниците,никой не разбра че са футболисти,бяха толкова анонимни като агенти на дс излязоха и биха България с автогол
4
14
 
4
 
! Отговори
bg преди 9 години
Тия племена имат държава от 10 год само. Хърватски ***!
3
6
 
3
 
! Отговори
циника преди 9 години
Айде хора, които виждат с9тадиони само по снимките да не се обаждат!Иначе се биха фенове на Локо Пд и Берое
2
2
 
7
 
! Отговори
tuch преди 9 години
dano Dnes. bg da si kupi nai-posle novi it profi i da podobri pregleda na albumite s snimki i! :)otdavna e izvestno - po sredata otstrani s file ili prosto clik v poleto na snimkata za idvane na sledvastata snimka?! :)
1
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо да ни извадят от ФИФА като членове и да ни свършат мъките. Аз предлагам най-тежкото наказание за България, а именно изключване от ФИФА. Не стига, че футболистите не могат да играят футбол, а и феновете не са културни и възпитани. Само заради феновете не заслужаваме класиране, а за играта няма смисъл да се коментира.