За 1000 лв. и прасе казват на роми къде има кабел

Ромите са съсипали нивите на хората в белоградчишко село
Обновена: 8 яну 2015 16:48 | 8 яну 2015 16:48, Камелия Цветанова
55
За 1000 лв. и прасе казват на роми къде има кабел
Снимка: Булфото, архив

Групи от роми от по 30 души от Белоградчик разкопават ниви в землището на село Протопопинци, за да вземат бракуван кабел на телекомуникационна компания, оплака се Ваньо Боянов, кметски наместник на селото, пред „Фокус“.

Той посочи, че набези на крадците на кабел вече има в ниви в землищата и на селата Чупрене и Медовница.

„Този кабел е бракуван и за компанията не представлява никакъв интерес. Ромите идват с коли, навлизат в засетите площи, съсипват нивите на хората като правят окопи от по половин метър, за да измъкнат кабелите. Някой от бившите работници в компанията за 1000 лв. и едно прасе им е показал къде да копаят”, възмути те Боянов.

Кметският наместник посочи, че заради направените ровове, освен че са съсипани посевите, през пролетта обработването на нивите ще бъде почти невъзможно.

Набезите на ромите от Белоградчик са започнали от 10 дни, още преди новогодишните празници.

По подобен начин в средата на декември 2012 година роми разкопаха 200 метра ремонтиран само преди година тротоар в Протопопинци, за да измъкнат бракувани кабели.

„И тогава пак служител на компанията срещу пари и прасе им беше показал къде да копаят”, уточни Ваньо Боянов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: белоградчиккабелроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз бих заровил малко пехотни мини и бих им показал къде да копаят БЕЗПЛАТНО до последнияткопач после да си викат хора да ги закопаят !!!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Решаването на проблема е просто-стриктен контрол върху изкупвачите на метал. а.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ако имат мотив явно им се работи, но в България явно хората се довеждат до просешка тояга и най неграмотните и войнстващи действат, а върховната власт е съгласна с техните действия защото извлича печалба. Губят само останалите малко , които работят и спазват закони. Като умрат или избягат тук ще стане развъдник на *** и ще изглеждаме като Украйна и Сирия държави с население живеещо по правила преди 2000 години.
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мразя да чета новините на държава мазохисти. Кой освен вие мислите че ще ви отърве от тези черни отровни кърлежи ? Гърците ? - не! Турсите ? - Не! Европа? - и дума да не става не е толерантно! Америка ? - хич! Русия ? Ще има дълго да чакате ,Единствено българите на кървав бунт срещу правосъдието и правителството ще решат един път за винаги въпроса със ци*ганския развъдник върху своите земи
22
1
 
1
 
! Отговори
недей преди 9 години
До муспити си борн ту порно ъндъстенд ми ?
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми е ясно защо са ми изтрили коментара?В него казвах две неща:1. Чудех се как така никой не е сигнализирал, че разкопават тротоара?2. Предположих, че такова количество кабел не може да се продаде незабелязано и че именно затова могат да открият "доставчиците". Предлагах, като ги открият, да ги заставят чрез труд да отработят стойността и на щетите, и на компенсациите.
20
4
 
13
 
! Отговори
бачо преди 9 години
Това са те служителите на БТК после Алкател и сега ВИВАКОМ!*** до *** умрял за 1000лв и прасе,пфу...
19
3
 
30
 
! Отговори
Защити живота си! преди 9 години
Купете си оръжие за собствена защита .Не правете експерименти с живота си и този на семейството ви!ОТ ЗАТВОР СЕ ИЗЛИЗА ---ОТ ГРОБ ....НИКОГА!БЪДИ МЪЖ ....А ,НЕ ОВЦА ЗА КЛАННИЦА!!!!!!!
18
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един генератор на ток няма ли кой да пусне от другата страна на кабело?
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заплашени са и жп линиите заради спирането на много влакове на БДЖ. 1 км жп линия за скрап може да им донесе печалба от 10-15 хиляди лева.
16
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицаите ги страх да се намесват, когато стане въпрос за "финладци".Четена им е една вътрешна заповед за "финладците" и те я спазват.Същото важи и за контрольори в градският транспорт, журналисти, съдии, прокурори, следователи, полтици.Ако обаче българи бяха копали за желязото веднага доживотен затвор.
15
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бачкам с българи и почти всеки се чуди как да тафи."И без това работим за без пари" викат и търсят начин да се обогатяват незаконно.При това положение, как да станат нещата?
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно защо никой не упреква българинът дето е предал информацията?Или всеки си мисли "Тю, можеше аз да намажа"?
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бизнеса с метали е мафия.Тея дето ровят за жилязу, се водят на ра работа при някой дебел "финладец" и гонят норма. На тях им плащат стотинки, а дебелия получава кинтите. Разбира се в играта са и пунктовете за метали.Иначе няма как да работи схемата.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тотал щета е цялата работа.Ако има някой честен го обявяват за глупав.Ако някой много се впряга пак му казват, че е луд.Като по времето на комунзЪма, ако бачкаш те привикват от "колектива" (т.е. колегите) и ти казват "абе ти луд ли си? и да работиш, и да не работиш все едни пари ще взенмеш". Та и сега така. На никой не му пука от нищо. Държавата и сега толерира мързела, кражбите, лъжата и мошеничеството.
11
0
 
9
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Koi sa po-zle mutirali. Teq deto kradat, shtoto znaqt, che sa beznakazani, ili teq deto suznavat, che gi kradat, no ne si murdat prusta taka ili inache :)Zakachka ! :)))
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кило ракия трябвало да дадат на човека.
9
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия мутирали ***, да им дадеш 50 лева и да им кажеш да изкопаят дупка 50х50х50 см, няма си мръднат пипалата, ама да направят поразия, за хиляди, за да вземат 30 стотинки от джилезу ше се роват 3 деня..
8
3
 
12
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Durjavata ne e vinovna, che vi e ograbila, vie ste vinovni, che go pozvolqvate. "Durjavata" - kakvo e tova?
7
2
 
12
 
! Отговори
Ангелов преди 9 години
Бе то бива бива простотия,ама и кмет да не знае,че БТК си вади старите кабели, не бива.И като ги вади БТК не го прави за едните черни очиа и и печели доста от това.