Братята Куаши бяха мили хора, но не знаех какво ще правят

Задържаният у нас французин има общ бизнес с атентаторите
Обновена: 18 яну 2015 16:36 | 18 яну 2015 13:33,
24
Братята Куаши бяха мили хора, но не знаех какво ще правят
Снимка: архив, Булфото

Не знаех нищо от това, което ще правят братята Куаши. Това заяви задържаният на граничния пункт „Капитан Андреево“ Фриц-Жули Жоасен, за когото се подозира, че е сподвижник на братята Куаши, в интервю за телевизия Франс 2, разпространено и от БНР.

Още по темата

Въпреки че отрича да е знаел, че братята Куаши, Жоасен признава, че ги познава. „Ние имаме бизнес връзки – с дрехи, с обувки, ние ги препродаваме. От юли не сме се чували. Оттогава им загубих контакта, поне с единия от братята. Разбрах, че той е бил болен – Шериф”, разказва той и допълва, че е изненадан от развоя на събитията, тъй като двамата били мили хора.

За себе си Жоасен твърди, че е мюсюманин, но не и практикуващ. „Не съм правоверен и примерен мюсюлманин. И аз допускам грехове”, обясни Фриц-Жули Жоасен и допълни, че, ако е радикален ислямист е щял да бъде в Париж по време на атентата срещу „Шарли ебдо”.

От записа на Франс 2 става ясно, че единственият момент, който Жоасен е изпуснал нервите си, е бил, когато е го попитали дали чете „Шарли Ебдо“ и дали смята, че карикатурите, публикувани там, са си „заслужили“ атентата. "Не казвам, че това, което са направили „Шарли Ебдо“, е лошо, но ако искат да окарикатуряват религия – да бъдат всичките, а не само исляма”, обясни Жоасен.

Хаитянинът с френски паспорт заяви, че гледат на него като на терорист.” Понеже съм се срещнал с хора, които са направили нещо лошо в живота си, значи съм терорист. Това не е нормално. Значи всички, които се срещат с такива хора, са терористи”, заключи още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Шарли ебдоКуашиЖоасен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
Тихи преди 9 години
Такава е задачата , която са им поставили - смирени и тихи, с нищо да не издават подозрение . И по малко да посещават джамии , показват се пред съседите , не толкова религиозни !Това са Спящите клетки.Обучени са в Йемен от преди няколко години и чакат , момент, когато са свалени мерките за наблюдение срещу тях , а й защитата на дадени обекти !
13
0
 
7
 
! Отговори
Оръжието е "Дре преди 9 години
Е как ще си признае?Точно няколко съучастници са напуснали Франция преди атентата !Препродавали дрехи или ОРЪЖИЕ !Защото са наели къща , която е пълна с оръжие !Е за къдее тръгнал ( защо не към родната си страна ?) а към Сирия - роднините ли му са там ?Детето къде е ?
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реално погледнато е абсолюъно прав !Аз като познавам Бойко и той ва обрича всеки божи ден на ГЛАД и МИЗЕРИЯ ...Какво общо имам с неговите ДЕЛА ???Нека всеки бъде съден за делата си !А Бойко и ГЕРБ ГРУПОВО !!!
11
2
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
На джихадистите, предприели геройска смърт в името на исляма им обещават по 26 девици, когато отидат в рая. Защо никога предварително не се обявявава на каква възраст са тези девици? Ако са на по 70-80 години, едва ли "мертирерите" ще изпитат голям кеф! Да ме прощават по-възрастните девици, но аз само питам.
10
4
 
15
 
! Отговори
жоро преди 9 години
Черен ли е? черен е! Мюсюлманин ли е? мюсюлманин е. какво си играете с него - беж в концалгера.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е прави на умен и хитър. Накрая ще излезе, че е някаква голяма риба в цялата работа.
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На муслиманската снежинка не вярвам и дума!!!
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"За такива трябва да има трудови лагери...."А за *** вече има трудови лагери. Цели региони от *** са без поминък и единсвеното им препитание са строежите и сезонната работа по Франция, Италия, Германия и западна европа където работят в условия по-лоши и от трудови лагери за центове, а местните ги гледат с омраза и презрение защото им взимата работни места и подбиват цените.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако имаше и най-малкото съмнение или следа, че тоя е имал връзка с атентата моментално щяха да го екстрадират. А те вече са го пуснали под гаранция да чака решението. Това е промиване на мозъците за плебса, да се говори за тероризъм, опасност, да се страхува плебса. В Германия вече мнозинството германци искат да се въведе масово видеонаблюдение за да се спасят от терористи.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За такива трябва да има трудови лагери....
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Партньорските служби ако имат записани уличаващи разговори или интернет активности, да ги дадат за да го арестуваме. Ако не - трябва да го пускаме.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dnes.bg,човек дори и да иска да се отнесе сериозно към някоя статия,от правописните грешки в нея,докато я дочете до края му се отщява,оставяме настрана подробности като фактически неточности,некомпетентност,откровен слугинаж - "Въпреки че отрича да е знаел, че братята Куаши, Жоасен признава, че ги познава." ," е бил, когато е го попитали дали чете Шарли Ебдо "
2
1
 
5
 
! Отговори
EU преди 9 години
TE VSI4KI SA MILI HORA ,.... PREDI DA GI ZASTRELIAT ... MITKO LUDIA ,OTFERKATA ,TERORISTITE !!!!
1
12
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Тоя *** в панделата доживот!