Митничари спипаха контрабандни авточасти за 10 000 лв.

Близо 800-те изделия са достатъчни за обзавеждането на автосервиз
Обновена: 16 мар 2015 10:27 | 16 мар 2015 10:20, Камелия Цветанова
2
Митничари спипаха контрабандни авточасти за 10 000 лв.
Снимка: Агенция "Митници"

Русенски митничари заловиха голямо количество контрабандни нови части за различни видове моторни превозни средства в багажното отделение на автобус, пътуващ по линията Истанбул - Букурещ. Това съобщиха от митницата.

Автобусът бил спрян за проверка на ГКПП "Дунав мост" към 1,30 часа в пeтък. Единият от шофьорите - 59-годишният М.А., признал, че е закупил стоката от Турция и я транспортира към Румъния по предварителни заявки.

Общата стойност на авточастите е около 10 000 лева.

От митницата посочват, че близо 800-те различни по вид изделия са достатъчни за обзавеждането на автосервиз.

Шофьорът признал, че е внесъл на територията на Европейския съюз стоката, която е в търговски количества, без знанието и разрешението на митническите органи с цел да я продаде.

Сред задържаните авточасти са калници, спирачни камери, амортисьори, термостати, кормилни щанги, ауспухови гърнета, спирачни дискове, маслени филтри и водни помпи.

На М.А. е съставен акт за контрабанда, а стоката е задържана.

От русенската митница коментират, че подобни опити за контрабанда на авточасти са масова практика напоследък. Само за последните 30 дни това е пети подобен случай, засечен на ГКПП "Дунав мост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 9 години
Въпросът е защо ги хващат на Дунав мост ,след като са влезли през Свиленград и колко са се нагушили свиленградските митничари.