Мошеници набирали ало-мулета чрез сайтове

Мулетата пренасяли сумата, взимали си своето и изчезвали
21 апр 2015 18:24,
4
Мошеници набирали ало-мулета чрез сайтове
Снимка: Gettyimages

Полицията в Силистра залови двама 42-годишни куриери, които взимали и пренасяли парите на измамени по телефона хора.

Телефонните мошеници си наемали непознати, за да им пренасят плячката, станало ясно при разбиването на престъпната верига.

Измамниците набирали куриерите си, като се свързвали с тях чрез сайт за продажба на коли. Те обещавали на закъсалите за пари хора бърза и лесна комисионна, ако отидат за вземат уговорените суми от някой старец, заблуден че близките му бедстват някъде и имат нужда от неговата помощ.

Мулетата пренасяли пачките до предварително набелязано място и ги оставяли там, без да виждат кой прибира парите. Куриерите имали право да си вземат договорената за тях част, след което трябвало да изчезнат и да чакат ново повикване.

Така заловените в силистренско юнаци участвали в четири от всичките седем телефонни измами, регистрирани в региона от началото на тази година. Към двамата са повдигнати обвинения по чл 209 от НК, съобщиха от полицията в крайдунавския град.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Вал преди 9 години
Според мен тазикъмпания срещу алао измамниците , не трябва да е само в интернет. А и по националните ефири ( радио , телевизия/) Защото старите хора няма как да се информират за тези престъпления от интернет.Трябва просто по мащабен ПР по тази тема! Ако ще и да се лепне лист хартия с предопреждение в пощите, та да могат да се информират когато си взимат пенсиите.
2
3
 
10
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 9 години
Нека мен да ме зарибят да им взема парите и да им ги дам... ша ги изгърбя всичките, вземам кинтите и има да чакат да им ги занес. Бал съм ги у кофите. Парата и газ настрани :D Ша имат да вземат :D :D
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И мулетата са за бой.Всеки трябва да е наясно за какво точно получава пари.Един 93-годишен го съдят, защо е работил като счетоводител там, където са били избивани хора - макар че той нито е убил някого, нито има вина за чието и да е изпращане в този лагер.А тези "мулета" са 100% участници в измама и то жестока - отнемане от изкуфели старци на отгладуваните им левчета.Всички участници в такива измами заслужават безмилостен линч на място.