Един труп и двама ранени при челен удар на пътя

Причина е тройно изпреварване край Цалапица
10 май 2015 16:18,
26
Един труп и двама ранени при челен удар на пътя
Снимка: Dnes.bg

Зверска катастрофа на пътя Пловдив-Пазарджик в района на Цалапица отне един живот, а други двама берат душа в болница. Причината за челния удар е тройно изпреварване.

При инцидента 54-годишен водач на автомобил с монтанска регистрация не се е съобразил с пътната обстановка и е предприел рисковото изпреварване на два автомобила едновременно, когато е бил ударен от идващ в насрещното ван.

С помощта на пожарникари от колата беше извадена спътничката на мъжа, както и шофьорът да другата кола. Те са откарани в болница в тежко състояние.
 
"Казват тройно изпреварване, но аз мисля, че не е карал бързо, той не вижда добре, за да кара бързо”, разказа пред Dnes.bg Благо Иванов, който е племенник на загиналия мъж.

Пътната настилка в района на инцидента е неравна с множество дупки. Заради катастрофата, на пътя се образува  задръстване.

Близки на жертвата разказаха, че 54-годишният мъж е живеел в ромската махала на Пазарджик и е бил търговец на кожени колани.

"Добър човек беше, на никой нищо лошо не е правил", разказа през сълзи съпругата му, която с роднини пристигна на мястото на катастрофата.

Повече от три часа движението по пътя Пловдив-Пазарджик в района на Цалапица беше силно затруднено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Цалапицакатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Казват тройно изпреварване, но аз мисля, че не е карал бързо, той не вижда добре, за да кара бързо, разказа пред Dnes.bg Благо Иванов, който е племенник на загиналия мъж."Е пич, така ще кажеш, да, роднина ти е, но изобщо това не е вярно! С или без цаиси роднината ти е ХВЪРЧАЛ, за да смачка така колата!!!!!!!
16
1
 
11
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
По принцип, тези старите Аudi-та (като това на снимката) са с много здрави каросерии. С колко ли е карал тоя пич за да го сгъне така?
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изтрещя народа. Днес сме минус 5 човека от катастрофи. Изтрещя и изпростя. Изпростя до степен притъпяване на инстинкта за самосъхранение.
14
0
 
12
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
това шосе е древен м/у континентален път и се казва Цариградско шосе , от Пазарджик до Пловдив е с извън стандартна широчина и може едновременно да се разминат 3 автомобила без проблем но явно шофьора от северозападна България си е помислил , че това е магистрала "тракия "
13
2
 
28
 
! Отговори
шофьор преди 8 години
Онзи ден един подобен с изгнил мерцедес, ме изпревари при завой без никаква видимост, отсреща идваше кола и се разминаха, защото отсрещния наби спирачки.Питам се: явно тези хора са се отчаяли от живота, затоа трябва да има периодичен психически преглед и за категория Б.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабаитлък- другите могат да изчакат, * - вижте ме колко съм отворен.
11
1
 
11
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Жалко за загиналият човечец. Семейство зачерня. За секунди. Те, мъртвите, не говорят и не знаем как са, но при такава трагедия мъката остава при живите. И за нас, живите, остава да си правим сметката как ще живеем живота си и струва ли си риска, само и само да пристигнем с пет минутки по-рано. Пожелавам сила на близките му, дано другите пострадали да се оправят, и най-вече, дано такива инциденти са все по-голяма рядкост!
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ ЧЕ Е ИЗПРЕВАРВАЛ ТРИ АВТОМОБИЛА ДВИЖЕЩИ СЕ ЕДИН СЛЕД ДРУГ. А НЕ ЧЕ СА ИЗПРЕВАРВАЛИ ТРИМА ЕДНОВРЕМЕННО. КАТО ГО ГЛЕДАМ ПЪТЯ ТЕ ЕДВА ЕДИН АВТОМОБИЛ ЩЕ ИЗПРЕВАРЯТ КАМО ЛИ ТРИМА ЕДИН ДО ДРУГ. ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА КОГАТО ФАРОВЕТЕ УЖ ГЛЕДАТ АМА СА ЗАСПАЛИ. АЗ ЗАТОВА СЪМ СИ МОНТИРАЛ И НА ПОКРИВА 4 ПРОЖЕКТОРА. КОГАТО ЕДНИТЕ ЗАДРЕМАТ ДРУГИТЕ ДА ГЛЕДАТ И ДА МЕ СПАСЯВАТ. ХА ХА ХА ХА.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
книжка поне имал ли е ?
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради такива като този,накараха и виждащите да карат по пладне в зноен ден на фарове. А резултатът пак е същия, даже се увеличават загиналите.
7
2
 
16
 
! Отговори
Bai-Hui преди 8 години
Този път беше затворен близо година ,заради ремонт на мост.Пуснаха го преди 2 дни и резултата е на лице.Там всички карат като бесни и доста често се случват такива неща.Проблема за мен идва от факта е пътя реално е с ширината на трилентов а платната са 2 и всички тръгват да изпреварват , с надеждата че никой в насрещното нямда да тръгне в същия момент.
6
0
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
заради като този загиват невинни хора !!! "Не виджал добре..." дрън дрън все невинни бре! да гние под земята язък за невинния шофьор на вана !
5
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
какво образование как е взел книжка да не си е мислел че е с каруцана пътя и може да изпреварва когато си иска кой ще плаща обезщетенията сегаако няма застраховка
4
1
 
37
 
! Отговори
! преди 8 години
"той не вижда добре, за да кара бързо...ами къде е тръгнал да кара като не вижда????
3
2
 
9
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
По снимката се вижда, че човека кара нов, скъп, спортен автомобил.
2
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сведение на журналистите - изпреварването се нарича ДВОЙНО, когато автомобил изпреварва друг, който от своя страна изпреварва трети.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЯвно се е ръководил по слух.