"Сръбски Бизнесмен" завлече русенец с 3 бона

Нова мода плъзна из измамниците в крайдунавския град
20 май 2015 18:55,
22
"Сръбски Бизнесмен" завлече русенец с 3 бона
Снимка: Dnes.bg

85-годишен мъж от Русе е станал поредната жертва на измамници, като им дал 1000 евро и 1000 лева, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Сигнал за случая е постъпил вчера на тел. 112. Според обясненията на дядото - измамата е станала по следната схема - сутринта на ул. "Борисова" той бил заговорен от неизвестен за него мъж, който му се представил за сръбски бизнесмен.

Непознатият му казал, че желае да закупи златен часовник от евреин, който обаче искал да се убеди как изглеждат българските левове и дали парите в евро вървят в България. По тази причина трябвало да види двете валути, които са изтеглени от банка.

"Бизнесменът" поискал от 85-годишния да изтегли от банка левове и евро в суми, каквито има възможност, за да ги покаже на евреина. Срещу тази услуга му обещал да го възнагради с 1000 лева.

Възрастният мъж се съгласил, след което "сръбският бизнесмен" го завел при въпросния евреин - продавач на часовника, който също потвърдил историята.

След тези срещи 85-годишният изтеглил сумите от 1000 евро и от 1000 лева от клонове на две банки и предал парите на "евреина".

След като взел сумата, последният казал, че ще отиде да ги покаже на доктор, на който трябвало да плати, и след малко ще се върне. С него тръгнал и "сръбският бизнесмен".

Като почакал известно време и двамата мъже не се върнали, русенецът разбрал, че е измамен и потърсил полицията, която работи по случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Руби преди 8 години
До Членска карта 7Севдалин Вълнаров, собственик на надзорна фирма "Рубиконинженеринг" редовно завлича служителите си с по няколко стотака на месец, а си е българин. Как да ги обича човек тези българи!??
15
0
 
7
 
! Отговори
математик преди 8 години
До синдито от 6Това нашето келяво австралийче май не може и да смята, а постоянно се пъчи колко пара изкарва.Синди - 16 милиарда делено на 6 милиона е 2500, отвори си математиката за втори клас и погледни разреда на числата.
14
0
 
16
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Много евтин този златен часовник бе дядо. Май ша е бил от пиринч.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 8 - софиянците понеже са титани на мисълта и шоп не е бил лъган никога...
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 14Балъка си е балък за цял живот. И на 20 и на 30 и на 130 ..все тая.Баламата се ражда балама и такъв си умира.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ama mnogo ste umni nashti ama jivot i zdrave da stante i vie na 85 godini e togava da vidim kolko akal sha imate!!!
10
1
 
20
 
! Отговори
Одитор преди 8 години
Когато чета такива новини, и ме обземат много смесени чувства: и е жалко, и не се ли научиха хората да НЕ правят така и да НЕ вярват на различни версии и врели-некипели. Най-много ме учудва как попадат на наивници, които имат 1000 и повече лева на разположение.Имам дете, работя, единствен родител съм. Изплащам и кредит: обичайните неща ... ако в момента ми се обади някой, нямам и 50 лева излишни! И не само сега... Често се случва парите ни да са преброени. Това ми е чудно.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименмного си *** и в Сидни да си не можеш да смяташ 16 млрд на 6 милиона са малко над 2600 на човек и тия дето са писали плюс също ,ама затова ги пързалят такива
8
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ined 5Какво ще смениш бе клоун......Моли се да не паднеш на който трябва че си изгорял,балък селски!
7
0
 
34
 
! Отговори
KRIS преди 8 години
Не "Сръбския бизнесмен" е бил толкова умен, ами дядото е бил уникално простичък човечес, то дори наивност е малка дума. Направо да те напуши смях, как елементарно са го изиграли, сигурно и те не са вярвали, че е възможно по този сценарии
6
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Провинциалистите са такива главанаци че и долните им *** ще вземат и няма да разберат нищо.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Сръбският бизнесмен" и "евреинът" с по колко слънчеви бани са по рождение? Измаменият може ли да прецени поне това?
4
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ахааа ето от къде българите имат пари. 16 милярда заем разделено на 6 милиона население излиза че всеки е получил по 2,6 милиона.Поздрави от сидни, зеления континент
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези измамници трябва да станат писатели на сюжети, добри са кажи-речи колкото повечето съвременни автори на пазара за книги.
2
2
 
22
 
! Отговори
333 преди 8 години
Как продължават да се хващат на такива ялови оферти?!?? Кой ще даде 1000лв за нищо? Има цяла поговорка: БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА!
1
7
 
25
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
*** *** дъртак. На доктор щели да показват парите и *** се вързал. хаххахха, нека да ги гърбят, кат са прости.