Полицията разби домашна лаборатория за амфетамин

При акцията са арестувани двама души
19 юни 2015 21:25, Красимир Ангелов
1
Полицията разби домашна лаборатория за амфетамин
Снимка: Булфото, архив

Домашна лаборатория за производство на амфетамин разкриха криминалисти от СДВР, съобщават от МВР.  По случая са задържани двама бургазлии, на които прокуратурата е наложила мярка "задържане под стража" за срок до 72 часа.

На 17 юни, малко след полунощ, в столичния кв. "Борово", служители на Шесто РУ спрели за проверка двама мъже със съмнително поведение. Установена била самоличността им – съответно на 33 и 31 години, двамата от Бургас. Справка показала, че те са с криминалистически регистрации за престъпления, свързани с наркотици.

Последвали процесуално-следствени действия в наетото от тях жилище. Там криминалистите открили множество таблетки със син цвят и щампа с лого "15", алуминиево фолио с бучки кристално вещество, полиетиленов плик, съдържащ кафяво прахообразно вещество, електронна везна, множество стъклени колби, стъклена спирала, електрическа мелачка, по която били открити остатъци от прахообразно вещество.

От жилището са иззети още: 17 стъклени и пластмасови бутилки, съдържащи различна по цвят течност, 8 ампули с надпис „Ефедрин”, множество мобилни телефони и сим-карти. В управлявания от единия от мъжете автомобил "Мерцедес Е 500” криминалистите намерили хартиена сгъвка с прахообразно вещество.

От изготвената в СДВР експертна справка е установено, че иззетите вещества и таблетки са амфетаминово производни с общо тегло 74 грама.

След доклад на събраните по случая материали в Софийска градска прокуратура двамата бургазлии са привлечени в качеството на обвиняеми по чл.354а от НК. Наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари