Полицаите насилници не са отстранени от длъжност

Грози ги дисциплинарно уволнение, ако се докаже вината им
8 юли 2015 14:33, Анисия Иванова
74
Полицаите насилници не са отстранени от длъжност
Снимка: архив Булфото

Служителите на Първо РУ, които се разследват за полицейско насилие, се проверяват, но не са отстранени от длъжност, каза пред журналисти директорът на СДВР Младен Маринов.

Още по темата

Той уточни, че към тях все още се извършва проверка и евентуално ще бъдат отстранени, ако се образува дисциплинарно производство. Към момента шестима полицаи дават обяснения за побоя над младежите в края на миналата година в центъра на София.

Маринов добави, че пострадалите до момента не са подали жалби за случая.

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че ако се докаже вина в случая, ще бъдат взети най-тежки дисциплинарни мерки. Той добави, че през миналата година в страната са били уволнени за насилие деветима полицаи.

Скандалът за битите младежи гръмна вчера, след като видеото с побоя стана публично достояние. Разбра се, че видеоклипът не е нов, а е заснет на 19 декември миналата година.

Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов разпореди дисциплинарна проверка. Целта й е да се установи всички факти и обстоятелства около показания материал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
мъжаги.. преди 8 години
....че тя полицията винаги е била с мутрите ,каква е разликата !Мишоци ,няколко мишока набиха едно момиче ,да бяха викнали още един патрул да станат 20 полицая,че знаеш момичето може да е е тренирала карате!
52
0
 
2
 
! Отговори
...нямам думи! преди 8 години
Когато не става нищо от теб,винаги може да стане редови полицай,човек от предишния коментар се опитва да ги научи на прав"У"пис тези 'У'лигорени но е всичко е изгубено!
51
0
 
11
 
! Отговори
До 63 преди 8 години
Уважаеми господин полицай,пише се ***,а не улигофрени!Ти си вторият полицай писал коментар с правописни грешки .Нали ни приеха в ЕС.Трябва да пишете грамотно като европейски полицаи.Ако рябва някакви вечерни курсове по правопис да ви спретне министърката.Много лошо впечатление правят коментарите с правописни грешки.
50
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Улигофрени сте всики които пишете против полицаите за това ви е такава смотана държавата *** прости нека ви оправят мутрите не търсете никога полицията ***
49
1
 
9
 
! Отговори
Мамка му преди 8 години
Да не дава Господ да попаднеш в лапите на алчните полицаи и лекари в Бегето.
48
3
 
9
 
! Отговори
Фатмак преди 8 години
В село българия всяко чудо за три дни!!Няма страшно,много качествено вървите към пропастта.Браво,браво и пак браво.
47
1
 
10
 
! Отговори
смс кампания преди 8 години
бият ни,глобяват ни по пътищата,жените им с "предимство" при кандидатстване на работа.имат се за недосегаеми заради длъжноста им.а *** вие им пращайте смс...пращайте
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага вън от МВР на подобни полицаи. Какво още ги чакате.Да им плащаме още заплати докато си ги проверявате.
45
2
 
15
 
! Отговори
До 55 преди 8 години
И къде го е обидила девойката? Полицая се държи като див селянин. обръща се към приятеля и с "Пръдльо" , девойката явно не се сдържа и отговори "Никой не е пърдял", След което селския бек с униформа и каза, че щял да я нарита!! Естествено, това да не е някой ром, че да подсмърча ушев. Тука има момиче пред него, трябва да си направи тренировката, мац един шамар, мац няколко шута. В патрулката 100% са я обискирали на голо, те да видат и те момиче, не като техните мирезливите дебели жени.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива не са за дисциплинарно уволнение, а за разстрел!Полицията трябва да има за цел да защитава народонаселението.В следствие на това тя трябва да се ползва с доверието на гражданите.Такива елементи, уронващи престижа на професията и злоупотребяващи със служебното си положение, трябва да се наказват изключително сурово. Защото вредят не само на себе си и околните, но и на обществото като цяло.
43
2
 
11
 
! Отговори
До 55 преди 8 години
Не се прави на умен като не знаеш законите. Ако не представи документ за самоличност, приятелят й може да представи своят и да гаранти, че тя е лицето, за което се представя и няма нужда да я водят в районното или където и да е... всички юристи станахте...
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е след като отказва да си покаже документите да бъде отведена в РУ.Прави се справка и се съставя акт.Това е законът.Полицаят трябва да бъде издръжлив на провокации и стрес.Когато пияна девойка го обижда,трябва да запази самообладание.Тия тупани селски бекове под прикритието на нощта ритат и удрят младежите,като по този начин избиват комплексите си.Най-трагичното в случая обаче е че тия Рабмовци,осем човека не могат да вкарат едно момиче в патрулката. Ако беше някой здравеняк щеше да ги
41
1
 
9
 
! Отговори
Е - е преди 8 години
Нека който както може да издири имената и снимките на тези шестимата "хубостници-мутроцайчета" и да ги публикува, сподели и изплющи навсякъде, където може, с анонс "Внимание - опасни гадове, пази се!".
40
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата година ни обраха. Дори не си направих труда да викам ченгета. Много добре знам, че нищо нямаше да направят. Че те работят заедно с крадците. Всички го знаят. Но нали си имаме социоложка-калинка за шеф на МВР. Сега ще спретне едно социологическо проучване и готово.А битите мацка и пич, да завеждат дело. И до Страсбург да стигнат. Да им разкажат играта на тези.
39
1
 
19
 
! Отговори
искам и аз така преди 8 години
да пребия вързани хора, а наказанието ми да е само изгонване от работа. ето затова англичаните ни викат държавата на Мистър Бийн.
38
0
 
17
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
То след този бой, кой ще се осмели да пусне жалба?
37
1
 
1
 
! Отговори
st преди 8 години
ehee vie kakvo iskate ot bg policai4etata te biq samo jeni deca,eheheheheeeh vrashtat si go sled kato gi biqt tqh eheheheheh.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите насилници не са отстранени от длъжностИ защо? Дисциплинарно уволнение незабавно. В това 1-во са събрали цялата *** на полицията. До кога ще се търпи полицейското насилие?
35
8
 
3
 
! Отговори
Вътрешна сигурност преди 8 години
Та за какво е полицията освен да ни сгрява когато се раздрънкаме много.Инак всеки ще прави каквото си иска като няма респект от властта.Един бич или палка никога не са излишни за да има ред и дисциплина в тази държава.На полицията трябва да се дадат много повече правомощия и тогава *** престъпност ще се върне на нивото по бай Тошово време!
34
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ МЕ ОБРАХА В АВТОБУС.В ПЪРВО РПУ ОТДЕЛИХА ДОСТА ВРЕМЕ ДА МЕ УБЕДЯТ ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА ПОДАВАМ ЖАЛБА.НАПЪЛНО РАЗБИРАЕМО Е ЛИПСАТА НА ЖАЛБА И ОТ БИТИТИ МЛАДЕЖИ.