СДВР погна нелегалните автогонки

Проверени са коли, мотори, четирима останаха без книжки
17 юли 2015 16:23, Анисия Иванова
13
СДВР погна нелегалните автогонки
Снимка: архив Булфото

Специализирана полицейска операция срещу нелегалните гонки с автомобили и мотоциклети проведе СДВР в столицата.

Действията имат за цел да предотвратят тежки пътни инциденти, да установят неправоспособни водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол или упойващи вещества, както и да бъдат спрени превозни средства без задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

В хода на спецоперацията са проверени 52 автомобила, 31 мотоциклета и 89 души. Столичните полицаи са отнели книжките на четирима водачи.

Превозните средства на двама от тях, установени да шофират след употреба на алкохол, са спрени от движение. На трети книжката е отнета заради неплатени глоби. На друг, шофирал без задължителната застраховка "Гражданска отговорност", е отнето свидетелството за управление и спряно от движение превозното средство. При четвъртия спрян от движение автомобил, е констатиран шум над допустимите норми.

Съставени са 27 акта за установени административни нарушения и 11 фиша.

Пет са издадените актове за неправоспособност, три - за несключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност", един - за неплатени глоби, осем - за нередовни документи, четири - за техническа неизправност, три – за употреба на алкохол, и три за други нарушения на ЗДвП. Извършените проби за шофиране след консумиране на спиртни напитки показват при един от водачите наличие алкохол над 1,2 промила.

От издадените 11 фиша пет са за неизправни светлини, един за непоставени колани, четири за нередовни документи и един за друго нарушение.

Действията на полицията ще продължат и през следващите дни. Регулярните проверки и специализираните полицейски операции ще се осъществяват при спазване на принципа на нулева толерантност към участниците в движението, които не спазват нормативните разпоредби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
ПЕШО КУРА ОТ ХАСКОВО преди 8 години
В МОМЕНТА ИМА ГОЛЯМА ЛИПСА НА КАДРИ В МВР В ТОВА ЧИСЛО И В КАТ
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глад голям. Настана сред ушаците.
8
0
 
18
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Цяла нощ свирят гуми и реват мотори навсякъде из София, а тези ми се хвалят, че отнели книжка, защото не си бил платил! МВР, вкл. и КАТ, трябва да се закрият, за да се оправят нещата.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А в Шумен около площад Кристал и от "Бай Данчо надолу, кога?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Час сега ли?
5
3
 
6
 
! Отговори
ендурковец-гонкист преди 8 години
Абе всяко чудо ден до пладне.Ние е време да се изнасяме по Тракия към морето, за 2 часа и си там, настъпваш яко, че и гонка може да си спретнеш.
4
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
по цяла нощ свирят гуми в люлин 1 и 2
3
0
 
6
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Във Варна са редовни с вноските. Не чакайте скоро дейност там, а и сега всичко е съсредоточено по Златни пясъци и Албена, така че хептен забравете.
2
1
 
13
 
! Отговори
edin преди 8 години
А вьв Варна кога?
1
2
 
10
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Не искат да си плащат, а?