Николай Банев дължи над 426 хил. лв. данъци на Созопол

Има насрочен публичен търг за един от имотите на бизнесмена
25 авг 2015 18:50, Десислава Попова
31
Николай Банев дължи над 426 хил. лв. данъци на Созопол
Снимка: Булфото, архив

Предприемачът Николай Банев дължи на Община Созопол данъци в размер на над 426 хил. лева, съобщиха от общината, цитирани от БТА. Дължимите суми са за периода 2010 - 2014 г.

От общинския пресцентър посочват, че след многобройни уведомителни писма общината предприема принудително събиране на дължимите суми. Съдия-изпълнител е насрочил публичен търг за един от имотите на Банев.

Дължимите данъци върху недвижими имоти са в размер на над 81 хил. лева, такса битови отпадъци – близо 343 хил. лева, а туристическият данък е в размер на 2 719 лева.

От общината уточниха, че са извършени неколкократни проверки на местата за настаняване и местата за хранене в къмпинг "Каваци", чийто собственик е Николай Банев. Общинските служители са направили предписания, крайният срок за чието отстраняване изтича на 30 август.

Бившата дискотека "Каваци" и бившият ресторант "Каваци", чиито сгради съществуват в имота, работят без нужната категоризация, което налага след изтичане на крайния срок от предписанието, заведенията да бъдат глобени.

От общинския пресцентър съобщават още, че на територията на къмпинг "Каваци" се намира и т.нар. пречиствателна станция, която е построена от "Балкантурист" през 1988 г. Съоръжението няма разрешително за работа, а при направената проверка от служители на община Созопол е установено, че то не работи и няма експлоатационен персонал.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Николай Банев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
60
 
! Отговори
Лорд Дред преди 8 години
Разстрел за модерните еничери като този!
4
0
 
48
 
! Отговори
занулен .. преди 8 години
така е лапал, лапал ...*** те *** искат и да се отчиташ понякога ..не е удобен вече...т.е. ще бъде занулен, че може и изкупител затвор да намаже ...
3
0
 
51
 
! Отговори
Ах морето преди 8 години
С толкова пари ще възкръсне Златния Орфей два пъти!Дайте рестарт бе!
2
0
 
72
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Преди време на хората раздадоха едни бонови книжки с които можеха да участват в така наречената масова приватизация тогава се появиха комсомолските *** като този и срещу обещания за дивиденти прилъгаха простия народ и лапнаха лъвския пай от държавното имущество в промишлеността. Сега на такива мошеници не знам защо им викат бизнесмени и както споменават в други медии този *** вървял към фалит ,ако е истина това си е направо добра новина .
1
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво да очакваш от син на мандраджия и убиец. Крушата не може да роди праскови.