Опандизиха столична банда за кражби на цигари

Мъжете оказали яростна съпротива на униформените
23 сеп 2015 16:32,
2
Опандизиха столична банда за кражби на цигари
Снимка: Булфото, ахрив

Столична банда, извършила серия от кражби на цигари из цялата страна, бе заловена от служители на Областната дирекция на МВР-Пловдив.

При проведената специализирана полицейска операция служителите на отдел "Криминална полиция" и сектор "Специализирани полицейски сили" арестуваха петима мъже, между 31 и 44 годишни, всички от София.

По първоначални данни те са извършители на престъпни посегателства на територията на цялата страна, съобщиха от полицията в града.

Около 23.30 часа в неделя членовете на групата били забелязани да се придвижват с автомобили "БМВ" и "Ауди" по околовръстния път на Пловдив в посока Асеновград. Те се отклонили в черен път и укрили единия автомобил, а на другия монтирали откраднати предишната вечер регистрационни табели. След кражба на цигари от търговски обект в квартал "Запад" в Асеновград и оттеглянето на групата, криминалистите предприели незабавни действия по задържането им.

Участниците в престъплението не се подчинили на полицейските разпореждания и оказали яростна съпротива на органите на реда, което довело до използване на полицейски помощни средства. Непосредствено преди да се качи във влак за София бил заловен и техен съучастник на 20 г. също от София.

Извършени са обиски и претърсвания на адресите, обитавани от групата, със съдействието на служители от Главна дирекция "Национална полиция". Образувани са досъдебни производства и срещу лицата са взети мярка за неотклонение- задържане за 72 часа.

Предстои документиране на цялостната престъпната дейност на лицата от разследващите полицаи и доклад на материалите в РП Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ключови думи :-цигари-Пловдив -Асеновград-бе ем ве -яростна съпротива - неподчинение Работата е ясна. Те тъй се интегрират.