Заловиха 58 нелегални бежанци в Бургас само за ден

Всичките са без документи за самоличност
19 окт 2015 09:44,
19
Заловиха 58 нелегални бежанци в Бургас само за ден
Снимка: архив Булфото

За три случая на заловени чужденци в Бургас и около Созопол само за едно денонощие съобщава полицията. Общо заловените са 58 души.

Вчера около 1.45 часа в бургаски квартал служители на реда спират лека автомобил за проверка. Колата е шофирана от 35-годишен софиянец, който и преди е имал занимания с полицията. Малко преди да бъде спрян, той е засечен да сваля 16 мъже от автомобила.

Мъжете са открити в изоставена постройка. Нито един от тях не е имал документи за самоличност. Те самите се самоопределят като афганистанци. Срещу водача е образувано бързо полицейско производство за каналджийство, а чужденците са отведени в сектора "Миграция" в Бургас.

Също вчера, но в 23.10 часа, в созополското село Росен са задържани водачите на шест автомобила. Шофьорите са от 26 до 44 години. От колите им са излезли общо 32 чужденци. Те са влезли в страната нелегално, нямат документи и се определят като афганистанци. Водачите на колите са задържани за 24 часа.

От полицията съобщават и за трети случай на задържани мигранти. В 10.50 ч. вчера в Бургас полицаи са спрели лек автомобил с шуменска регистрация. В колата са пътували 10 души без документи за самоличност.

Двама от тях са мъже - на 32 и 38 години, двете им цени - на 33 и и 37г., както и пет деца - от новородено до 14 годишно. Чужденците са се самоопределили като граждани на Ирак. По техни думи водачът на автомобила ги оставил на адреса и си тръгнал пеша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
danio преди 8 години
До discovery
10
1
 
8
 
! Отговори
СС преди 8 години
тоест като нямат документи и са нелегални в бг можем да си ги убиваме и да ги копаме и никой няма да ги търси и да разбере нали??? трябва ловните дружинки да се преорентират за вреден дивеч
9
0
 
14
 
! Отговори
gtf преди 8 години
И как разбрахте, че са бежанци, като нямат документи... само затвърждавате мнението, че медиите в България са корумпирани и пускат манипулативни новини. Кво ще стане ако всички почнем да си изхвърляме документите, да се пишем бежанци. Какво пречи на престъпници да влизат необезпокоявани в страната, както знаем почти не се обменя информация със страните от където идват.
8
0
 
5
 
! Отговори
cha преди 8 години
nie i granichari niamame 6tom gi chakat da se predadat chak v burgas.navremeto za zaloven naro6itel davaxa 7 deno otpuska a za ubit 10 dena.ako pak go istarve6 5 godini zatvor.
7
0
 
24
 
! Отговори
всеки ден преди 8 години
Всеки божи ден граничарите от Бургаска област хващат мигранти....всеки божи ден от няколко месеца ! и то не 1 и 2 -*** ,а десетки мигранти! Прави , здрави мъже предимно ...но ако медиите започнат да ни заливат с тази новина ,народа ще се паникьоса,затова толкова рядко "ни отварят очите",а истината е плашеща ,хорааааа...
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не мога да разбера нещо - каналджиите са подсъдими, а тези които са влезли нелегално не са! На фона и на мизеруващите пенсионери, това си е грноцид спрямо собствения си народ.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега една хубава ефективна петилетка в някой от по-строгите затвори, мисля че ще се отрази много благотворно на шофьора на терористите.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко се отправи към Турция да им благодари !Трябваше да отиде да види от къде ги превеждат през границата ! Нали трябваше да я пазите , заради Европа . Само Европа ви е в устата !България се напълни с убийци !
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По интересно ми е да знам след като ги заловите какво правите с тях ? 1, Ако носят много пари им ги вземате срещу някой фалшив документ.2, Ако носят малко пари пак им ги вземате срещу пускане на "свобода " по земите на варварската и крадлива българска държава.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Водача на колата , ги оставил до една постройка в Бургас ??Нали не искали да останат в България ?Границите въобще несе пазят . Без документи са само Джихадистите ??
1
0
 
28
 
! Отговори
biko bo преди 8 години
Това е резултат от опазването на границата. Държавната граница на РБългария е свещенна и неприкосновенна. И е върховен дълг на всеки български гражданин да я пази дори и с цената на живота си. Държавната граница е основополагащ елемент на всяка една суверенна страна. Както и силовите системи! В България обаче няма такива. Те са бизнес и оръдия в ръцете на тези национални предатели-политиците.