Присъда от 30 г. за мъжа, опитал да убие млада жена в Бургас

Наказанието му е и за опит за бягство от затвора
20 окт 2015 19:13, Елка Василева
7
Присъда от 30 г. за мъжа, опитал да убие млада жена в Бургас
Снимка: архив, Reuters

Окръжният съд в Бургас осъди Георги Андонов на 30 години лишаване от свобода в затвор при първоначален строг режим за опит за убийство на 27-годишна жена от Бургас и бягство от затвора. Андонов беше признат за виновен от Окръжен съд Бургас за извършеното от него през юли тази година.

Избягалият затворник е направил опит да убие 27-годишна жена в парка в комплекс "Славейков" в Бургас, като й е нанесъл множество прободни рани по тялото. На пострадалата бе оказана висококвалифицирана медицинска помощ и тя оцеля.

Още по темата

Андонов е избягал от затворническо общежитие от открит тип. Той е бил пуснат в домашен двудневен отпуск, но не се е върнал в срок.

Делото беше гледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Преди това Андонов призна всички факти в обвинителния акт и заяви, че не желае да се съберат доказателства за тях. На съдебното заседание той е заявил, че е извършил престъплението от ревност.

От 2009 г. Андонов изтърпява наказание от десет години и десет месеца лишаване от свобода, наложено му за извършено убийство. Осъждан е многократно за тежки умишлени престъпления. Прокурорът предложи наказание доживотен затвор.

Защитникът на Андонов пледира за наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода. Пострадалата жена не пожела да бъде конституирана като частен обвинител и граждански ищец в процеса. Присъдата на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас в 15-дневен срок.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха ха ! Ненормална и *** държава ! Как искате, престъпници да осъдят престъпници ? Някой доказан крадец, министър да има осъден ? Нали са колеги , крадци ! Как очаквате да се съдят ?
4
0
 
3
 
! Отговори
Judge Dredd преди 8 години
Тъй, я да видим:"От 2009 г. Андонов изтърпява наказание от десет години и десет месеца лишаване от свобода, наложено му за извършено убийство. Осъждан е многократно за тежки умишлени престъпления. Прокурорът предложи наказание доживотен затвор." - 10години и 10 месеца... Ама вие сериозно ли?!?!?!? Преди убийството е трябвало да му заковат 40 години без право на обжалване и замяна!!! Ама то не можело така.......
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** е осъден за убийство, има предишни присъди за "тежки умишлени престъпления" и е в общежитие??? Баси държавата, баси чудото!!!!
2
0
 
11
 
! Отговори
от пандиза преди 8 години
така така трябва - даже по 100 години да им присъждат, че поне 5-6 ефективно да излежат иначе няма никакво чувство за наказуемост
1
3
 
15
 
! Отговори
д преди 8 години
че е за панделата е ясно, ама 30 години да го храни държавата.. те за пияни шофьори трепещи по 2-3 човека дават условна..