Без тежки наркомани и лъжци в ДАНС

Изисква се и висока езикова култура от мераклиите за агентурна работа
Обновена: 21 ное 2015 09:38 | 21 ное 2015 09:37,
35
Без тежки наркомани и лъжци в ДАНС
Снимка: Архив Булфото

Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) ще затръшва вратите си за кандидат-агенти, които са на тежка дрога или лъжат безпардонно. Това става ясно от публикуваната днес в Държавен вестник Наредба за специфичните изисквания, условията и реда за постъпване на държавна служба в ДАНС, която ще влезе в сила от януари 2016 година.

В нея изрично пише, че мераклиите за работа в родното ФБР не трябва да "злоупотребяват с наркотиците", а не въобще да не припарват до такива. Няма нищо записано в забраните и по отношение на алкохола, уточнява "Монитор".

Затова пък в рамките на конкурса всеки от кандидатите е длъжен да се яви на полифизиографски тест, или по-известен като детектор на лъжата, а който откаже, ще бъде дисквалифициран от състезанието за агентурна служба. С полиграфа ще се установява доколко мераклиите са надеждни и честни.

Наред с това се поставят изисквания те да са клинично здрави, да не страдат от психични заболявания, да са физически годни за съответното направление на дейност в ДАНС, както и да отговарят на предварително определени медицински показатели.

Кандидатите ще се подлагат на щателна проверка дали не осъществяват дейност против националната сигурност, териториалната цялост или суверенитета на страната, както и насочена срещу обществения ред. За подобни обстоятелства ще се рови и около преките им роднини – половинката, с която живеят, без значение дали са в брак или не, децата над 14 г., родители, братя и сестри.

Пред мераклиите за агентурна работа в ДАНС има и възрастово ограничение – да са до 40 години. Изрично се поставя условие и за висока езикова култура, което ще се проверява с тест, както и нивото на познание на Конституцията и основните закони, свързани с дейността на агенцията.

От конкурса ще бъде дисквалифициран всеки участник, който шмекерува по време на писмените препитвания с опити за преписване, предвижда още публикуваната наредба.

В нея изрично се посочва и че всички разходи по време на конкурса за постъпване на работа като тестове, медицински прегледи, полиграф и други, ще са за сметка на самите кандидати.

В Държавен вестник вчера бе публикувана и още една наредба за ДАНС, с която се урежда кариерното израстване на агентите. При катеренето в йерархията те пак ще трябва да минават през детектор на лъжата, но негативните резултати от него няма да водят автоматично до елиминиране на кандидата за по-висок пост. Те обаче ще се вземат сериозно предвид, когато се провежда лично интервю в рамките на процедурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
СтелтХ преди 7 години
Какво значение има И без това там назначават само техни роднини Всичко се върти само в един кръг Да не би да са там защото са много надеждни и кадърни Не имали са късмета техен роднина с връзки да им съдейства за назначаването И така до гроб поколение след поколение на работещ в системата заема място там и не дава шанс на външни лица
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е , ако са разрешени марихуаната и алкохолът със сигурност това ще е най веселата служба в държавата.Чудо,чудо.Само заради компанията да му се прииска на човек да работи там.Отсега предлагам ДАНС(Държавна агенция за национална сигурност) да се прекръсти на Служба за електронни изследвания и разузнаване(СЕИР).
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се смееш ли , да плачеш ли...
23
1
 
2
 
! Отговори
протестиращ преди 8 години
До анонимен 25.Друже то да беше само съпругата на Цв.Цветанов която навярно е в майчинство но има не малко жени от бившите служба Дото ,Бои и такива на такива от бившата ДС.После се чудят от къде има теч на информация и подслушвани записи и СРС ами именно чрез тях.
22
3
 
14
 
! Отговори
Уникална държава преди 8 години
Нима досега са допускали такива в редиците на ДАНС ????
21
3
 
12
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Искате да кажете ,че ДАНС остават без началници ли ?!?!?!
20
3
 
6
 
! Отговори
лошия лейтенант преди 8 години
Само коз и кариерата ви се развива. Ставаме цивилизована държава!
19
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
сега им се дава възможност да ровят в сметките на гражданите и да ги изнудватили ще продават информация с цел отвличане
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ясно сега на Цв.Цв. жена му остава ли?
17
1
 
7
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
Тъй като има доста съмнение в досегашните назначенияв службите за сигурност нищо не пречи на оттеглената реформа да се проведат тестовете по ФП как са покрили нормативите,, полифизиографски тест, и ще видите колко от досега протестиращите как са попаднали в МВР при занижен критерии особенно тези от женското съсловие,
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те пък ДАНС кът са развъртяха,и кат изпоизхващаха корумпираните и мафиотите
15
4
 
17
 
! Отговори
хаха преди 8 години
не е вярно. само връзки са нужни ☺
14
9
 
4
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
За съжаление ДАНС са подчинени на *** и на рашките!
13
1
 
6
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Не оправдавам граничаря ни на малко , но в статията става дума за друга служба . Имате нагласа да смесвате нещата ми си струва ...
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политическата полиция требе да се закрие. Тя бепе създадена по времето на сергипев!
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак не сте разбрали смисълът ! Забранява се "постояното използване на наркотици".Ако имаме внедрен агент от ДАНС и има нужда ,той може да употреби някакъв вид дрога. Така служителят няма да наруши закона.
10
4
 
22
 
! Отговори
зъл преди 8 години
Абе що кълвете на голи куки? За данс е важно кои са родителите ти или този който те мандръса.Гейската ориентация е плюс, а патриотизмът минус. Кой го е еня за тази *** наричана ТЕРИТОРИЯТА? Важното е да си угоден на Козяк и на КОЙ, другото е бошлаф.
9
2
 
4
 
! Отговори
Цензурата 8 преди 8 години
Да не са преминали сюнет-сватба!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най - новото условие: Да не са *** кандидатите!
7
0
 
9
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Възмутена съм по начина по който са прииначили нещата ... Написано е така сякаш можеш да се дължиш в момента както си искаш . Е , много грубо ! После хората били зле настроени към службата ...е как да не са ?!