Заради откраднати въжета пострада ученикът в Разлог

С тях футболните врати е трябвало да са закрепени към оградата
Обновена: 2 дек 2015 21:01 | 2 дек 2015 20:55, Камелия Цветанова
17
Заради откраднати въжета пострада ученикът в Разлог
Снимка: Булфото, архив

Вандалски акт е основната причина за инцидента  на спортната площадка в двора на основното училище в Разлог, при който тежко пострада 14-годишно момче. 

Още по темата
Стоманените въжета, с които футболните врати са били закрепени към оградата на игрището, са били прерязани и откраднати, твърди кметът Красимир Герчев, цитиран от БНР.

Спешно  сформирана комисия от общината е направила оглед на училищния двор, прегледана е основно и документацията на спортното съоръжение, заяви той. 

"По проекта за  изграждане на спортната площадка футболните врати са били преместваеми, за да могат да се ползват  и от по-малките ученици. Заради сигнали, че вратите често се използват и за весилки, което е опасно за учениците, преди пет месеца общината е разпоредила те да бъдат обезопасени така", обясни Герчев.

Според информацията, подадена от учители и ученици, свидетели на инцидента, Атанас Мишков  се е хванал за горната греда и вратата се стоварила върху него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Пълни глупости. Никакви въжета не са откраднати. И никакви въжета не държат футболната вратичка към оградата. Това са преносими вратички и ги има по площадките в училищата още от бай тошово време. Аз бях малък, 1, 2 клас и играехме на такива вратички. Нито една не беше закрепена за стена или ограда. Такива са от поне 25-30години. Винаги са били такива, преносими. Пълни глупости пишете... откраднати въжета. Глупости на търкалета. Питайте хората от набор 75 насам, дали не са така тези вратички.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пише се-висилки.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко стадиона се изградиха в безлюдни села, само за да се усвоят парите?
3
3
 
9
 
! Отговори
баш-маймуняк преди 8 години
*** мноо ентелигентни тез днешните шибеци,на вратата ще висятама ако ги караш 5 превъртания през листа не могат
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да би мирно стояло не би чудо видялотая врата не е паднала сама, висулко е натежал е предал импулс кинетична енергия и резултата е на лице
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЖЕЛЯЗНА ФУТБОЛНА ВРАТА НЕ СЕ ВРЪЗВА С ВЪЖЕТА КЪМ ОГРАДАТА А СЕ ВКОПАВА И БЕТОНИРА В ЗЕМЯТА. ТАВАРИШИ ПИШМАН ИНЖИНЕРЧЕТА. СЕГА НА СЪД И КОЙТО Е НАПРАВИЛ ПРОЕКТА ЗА ТАЗИ ВРАТА 10 ГОДИНКИ НА ТОПЛО ПРИ БАЙ СТАВРИ. ЧОВЕКА Е СТРОГ НО СПРАВЕДЛИВ.