Почина момчето, пострадало в час по физическо

Лекарите се бориха за живота на момчето, но травмите бяха сериозни
6 дек 2015 12:18,
95
Почина момчето, пострадало в час по физическо
Снимка: кадър Нова тв

Почина ученикът от Разлог, който беше ударен от греда от футболна врата в час по физическо, предаде "Нова тв".

Лекарите в "Пирогов" се бориха за живота му, но момчето беше с тежка черепно-мозъчна травма и вътрешни кръвоизливи. Утре в Разлог е обявен ден на траур.

Момчето пострада в час по физическо възпитание, а причините все още се изясняват.

Инцидентът се случи около 12.00 часа на 2 декември. По информация на очевидци момчето се е люлеело на греда на футболна врата, която е паднала върху главата му.

Кметът на Разлог Красимир Герчев заяви, че стоманените въжета, с които футболните врати в училището са били закрепени към оградата на игрището, са били прерязани и откраднати.

"Спешно сформирана комисия от общината е направила оглед на училищния двор, прегледана е основно и документацията на спортното съоръжение", заяви още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
7
 
! Отговори
в траур преди 8 години
Къде беше учителя? Кой се подписа, за здравето на ученика? Кои е виновен от училищното ръководство, за трагедията? Общинарчета и на вас да Ви падне врата, греда,
36
1
 
16
 
! Отговори
До 63 преди 8 години
Да почива в мир Атанас. Съболезнования за семейството му.За съжаление 63 е исключително прав. Училището не само НЕ учи децата как да живеят и оцеляват, днес то дори не им дава адекватни познания по която и да е дисциплина, а дори подлага децата на ЗАТЪПЯВАНЕ.За пореден път се доказва как само трябва да се крадът пари от евро програми (защото площадката е направена по такава програма) и никога няма виновни.Дами и господа ЕВРО-крадци. Каквото повикало такова се обадило - народна мъдрост
35
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сегашните деца са всичко друго, но не и невинни детски създания,г-н или г-жа учител Нагли,невъзпитани и с тотално промити мозъци , че могат да си правят каквото си поискат и ,че всичко им е позволено , без да се съобразяват с правила. Само че невинаги им се разминава, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
34
1
 
10
 
! Отговори
ме преди 8 години
П.С. Замислете се - ако сте на самолет, искате ли да слушате кой за какво не е отговорен или искате всеки по веригата да си е свършил работата? Ами това е същото. Всеки си има служебни задължения и няма извинение, когато не си ги изпълнява. Защото винаги някой може да пострада от нашата небрежност и немърливост. И когато някой не си е свършил работата, не е редно да го извиняваме, а да му потърсим отговорност. За да може следващият да си свърши работата и по възможност никой да не страда.
33
2
 
11
 
! Отговори
@41 преди 8 години
Аз не съм казала, че знам кой е виновен. Само съдът може да каже кой е виновен. Аз казвам само, че вина трябва да се търси, защото когато децата са на училище, всичко което се случва с тях е отговорност на училищните власти. И когато има смъртен случай в училище, той задължително трябва да се разследва, и ако е както в случая, негодна база, да има наказания за немърливост.Колкото до ел. таблото, ако наистина стърчат кабели по които тече ток, обадете се на гражданска защита и господари на ефира.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Училищните дворове и площадки трябва да са затворени от случайно преминаващи граждани и да не се използват от други , освен от учениците на съответното у-ще
31
0
 
15
 
! Отговори
факт преди 8 години
И да не е разрешил учителят да излязат навън, те пак са щели да отидат на игрището, сегашните ученици не са научени на ред, не спазват какво казва родителя или учителя и това е факт, резултатът ... всички го знаем.
30
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо господинът не е бил при децата на двора ? Пишете ,че детето се люляло на гредата според очевидци . Тогава кой е виновен. И двамата ..... и учителят и детето (мир на праха му ) Не случайно старите хора са казали " Да би мирно седяло , не би чудо видяло "или "Когато каруцата се обърне, пътища много "
29
0
 
16
 
! Отговори
@33 преди 8 години
Работа на директора е да е сигурен, че тези от поддръжката си вършат работата. Както и че учителите си вършат работата. Всичко което става в училището е ОТГОВОРНОСТ НА ДИРЕКТОРА! Вие какво си мислите, че човек колкото по-висока му е длъжността има толкова по-малко задължения?! Точно обратното е! Колкото и е по-висока длъжността, за толкова повече неща отговаряш лично. Ако си капитан на кораб, ти си отговорен хората да стигнат живи и здрави. И ти лично отговаряш за всички на кораба и работата им!
28
1
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
----Много жалко - много тъжна вест ,,,,,,съболезнования на родителите ,,,,, жалко за момчето - съдба явно ,,,,
27
0
 
11
 
! Отговори
Хх преди 8 години
Провалът на един народ - да съгражда държава, настояще за себе си, бъдеще за децата си.. това никой съд няма да промени..
26
0
 
7
 
! Отговори
me преди 8 години
И между другото, точно случки с паднали футболни врати се случват периодично. Когато бях дете синът на наша позната почина точно от паднала врата. Защото някой не се беше погрижил съораженията да са безопасни. Защото си е мислел, че не е негова работа и че нищо няма да стане. Само че стана. И нищо не може да върне човешкият живот.А това вероятно можеше да се предотврати. Като детето ударено от ток на гара Подуене.Някой *** не си свършил работата, не помислил, че там има деца и после "инцидент"
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Киро кофражиста - Мен не ме интересува какво се случва в Мианмар, Австрия или Занзибрар.Мен ме интересува какво се случва ТУК, В БЪЛГАРИЯ.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
31 - Нима е работа на директора да ходи по площадките? Има си хора по поддръжката, това е тяхна работа.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление, такива неща ще продължвата да се случват... А решението е просто - контрол над скрападжийте! Мислите ли, че *** ще берат джилезу, ако няма къде да го пробутат?
22
2
 
6
 
! Отговори
me преди 8 години
Не е вярно, че няма виновни - има. Директорът на училището е трябвало да се увери в безопастността на съораженията, а учителят преди час да огледа дали всичко си е на мястото. Не го извъртайте, че няма виновни. Всеки който не си е свършил работата и заради това някой е пострадал е виновен и подлежи на наказание. Докога с тая безотговорност и непрофесионализъм?! Трябва да разберем, че всеки от нас е отговорен за една малка част от това общество. Проявим ли невнимание и безотговорност, страдаме!
21
5
 
6
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 8 години
Да бе, такива неща само в България се случват, защото обществото безотговорноВ Америка не се гърмят по училищата и не загиват ученициВ Австрия нямаше заклани деца от психопат в детската градинаВ Русия не се срути покрива на училището и не уби 5 дечицаВ Мианмар не се запали училището и не изгоряха 17 децанал тъй, само в България се случват такива работи
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за момчето, така стана при безотговорното общество.
19
2
 
23
 
! Отговори
честит преди 8 години
виновен е учителят,който не е огледал уредите преди часът да започне---на такива кат тебе все некой им е виновен. Не този кой ги е откраднал , а учителя не е прегледал уредите. Кое да гледа - че няма верига, че има дупки по игрището, стърчащи ръбове на оградата, стърчащи пирони по гредите, че некой див *** е забил топлийки във волейболната топка, че има необезопасано ел. табло в салона... ОТКЪДЕ ДА ПОЧНЕ?***.анар нещастен аре скрий се че от устата ти излиза воня !
18
5
 
9
 
! Отговори
честит преди 8 години
Жалко за детето.Но, свиквайте...в България подобни неща ще продължават да се случват.Че и по-лошо ще става. Единствения подарък, който можем да направим за децата си, е да ги изпратим да учат и живеят в чужбина. На Запад, не на изток.---Човек и на северния полюс да се скрие, от себе си не може да избяга. Селендурщина и тарикатщината си я носим генно. Още Вазов пише за това. Иначе подкрепям всяка дума, която си написал.