Разбиха нелегален цех за алкохол в Горна Оряховица

От него се снабдявали заведения в Северна България
13 дек 2015 20:51, Красимир Ангелов
10
Разбиха нелегален цех за алкохол в Горна Оряховица
Снимка: Булфото, архив

Работещ нелегален цех за алкохол разкриха тази нощ мобилни митнически групи в Горна Оряховица, съобщиха от Агенцията "Митници".

След оперативни действия, мобилни митнически групи и служител на ОД на МВР-Велико Търново са влезли в складово помещение в търговска база, където е изградена нелегална система за дестилация на спирт и производство на алкохолни напитки.

Установено е, че чрез смесване на спирт, глицерин, вода и съответната есенция са "забърквани" различни алкохолни напитки. В на място клипсирани и фолирани PVC-туби с различна вместимост, нелегалният алкохол е доставян до получателите му, се посочва в съобщението.

Нелегалното съоръжение е разкрито от мобилните митнически групи в работен процес. В помещението са открити складирани PVC-туби от 10, 30 и 60 л, пълни с нелегално произведен алкохол с вкус на гроздова ракия, кайсиева ракия, водка и уиски, готови за нелегална реализация.

Общото количество е 1240 литра алкохол с алкохолен градус 36 и 37 vol. Открити са и други 600 литра 95-градусов спирт в PVC-туби от 60 л, готов за нелегално производство на алкохолни напитки.

Работниците в нелегалния цех са разпитани. Според личните признания на собственика на съоръжението, с нелегално произведените алкохолни напитки са зареждани заведения в Северна България.

Откритият алкохол е задържан, нелегалното съоръжение е запечатано. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
6
 
! Отговори
Някаф там преди 8 години
В Органза/Търново/, преди няколко години, на всеки пет човека даваха по една бутилка уиски без пари, а Джеймсъна беше 25 лв. с 4 коли, имайки в предвид, че в гоелмите вериги беше 27-8 лв. само бутилката. Сега не знам как е, но предполагам, че нещата не са се променили кой знае колко. Ама ние си пиехме де, нямаше ядове.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, че не е Петъчи или Съботчи, че да се почерпят колегите и да отидат на дискотека. Сега само ще се почерпят.
4
1
 
8
 
! Отговори
д-р Радева преди 8 години
На тея ментата поне не са опасни. Спирта е хубав. От Захарни заводи Г.О. го изкарват нелегално или го пишат за промишлен, за да не плащат акциз. Малко есенция, аромати, оцветител, вода и ти забъркват каквото искаш. Против съм подобни неща да се правят, но докато държавата дере с данъци и акцизи, а българина иска да пие по-евтино заради липсата на пари, такива цехове все повече ще има. Кофти, но факт!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия от "Цар Кировата" рода ли са, или просто имитатори?
2
3
 
4
 
! Отговори
Лудия преди 8 години
Ужас. Много неприятна новина.
1
1
 
9
 
! Отговори
Kiffla преди 8 години
Ужас! Наистина ли са го разбили? Ама как, с взлом? Хванали ли са ги после разбивачите?