Седем гилзи до убития Веселин Стоименов

Мъжът е спряган за наследник на Георги Илиев
Обновена: 8 яну 2016 08:02 | 8 яну 2016 07:00, Петя Славова
30
Седем гилзи до убития Веселин Стоименов
Снимка: Булфото

Седем гилзи са намерени до разстреляния 53-годишен Веселин Стоименов, който би гръмнат и убит снощи в близост до комплекс "Макси" на "Симеоновско шосе".

Стрелбата е станала около 20.20 часа, според информация на МВР, а мъжът е починал на място. Районът веднага бе блокиран от полицията, която започна да прави огледи. Тялото е намерено във входа на кооперация и се предполага, че жертвата е проследена и причакана.

В близост до мястото на убийството, в "Студентски град", е открит опожарен лек автомобил, който може да е свързан с разстрела, извършват се проверки за връзка между двете събития. Смята се, че именно това е колата, която килърите са използвали и запалили по-късно, за да скрият следите си.

Още по темата

Името на Веселин Стоименов се свързва с ъндърграунда от годините на прехода. Стоименов е спряган и като един от наследниците на убития президент на "ВАИ Холдинг" Георги Илиев.
 
Стоименов е сочен и за ликвидатор на групировката ВИС-2, а в днешни дни бизнесът му е широк - участва в поне пет фирми, ангажирани с различни дейности.
 
Фирми, близки до някогашния ВИС, управляват на концесия Южния плаж и имат търговски обекти и заведения и в самия център на Слънчев бряг, изградени върху парцели, купени на търговете преди десетина години, пише "24 часа".
 
Веселин Доброславов Стоименов има участие в следните фирми:  EТ „Стоименов мотор спорт”, „Венис” ООД, „Хемус инвест” ООД, „Ер Ви Инвестмънт” ООД, „Сохо ООД”, показва справка в Търговския регистър.
 
В „Сохо” ООД той е съдружник с известния футболист Даниел Боримиров, в момента шеф на школата на „Левски”. Както е известно, неговата съпруга Афродита е сестра на Христофорос Аманатидис-Таки. В по ранен етап – 2008-2010 г. съдружник в „Сохо” е била Антигона Янулис, жената, от която осъденият като лидер на наркобанда Димитър Желязков - Очите има син.
 
Фирмата на убития предприемач Веселин Стоименов „Венис Марина“ стопанисваше лодките за разходка по река Ропотамо в едноименния резерват край Приморско, но атракцията бе съпроводена с много скандали и съдебни дела.
 
Последно петте катамарана на "Венис Марина" трябваше да бъдат изкарани принудително от реката заради загубени съдебни дела и разтрогнат договор за наем, но до тази мярка така и не се стигна.
 
Криминалистите работят по няколко версии за причините за убийството. Основната от тях е засегнати бизнес интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Годината започва добре!
22
0
 
24
 
! Отговори
Ами сега ? преди 8 години
Наяде ли се сега? Парите си сега ще ги вземеш ли ? Сега единственото което ще имаш е няколко кубика пръст над теб......и много радостни и весели хора които си унижил и окрал.
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е да се съберат на някое стрелбище всички мутри от криминалния 27 годишен преход да се даде команда огън и кой оцелее. За обикновения човек такива новини колкото и жестоко да е му доставят някаква наслада. Но къде е ДАНС и тези господа не са в затвора? Съдейки по минусите на долните коментари е ясно , че и протестърите с безплатното кафе са под строй на линия. Гледайки тези дни АЛФА се разбра официална информация , че САЩ са заделили 20 милиарда долара за да се свали Путин, но няма шанс.
20
0
 
19
 
! Отговори
outlaw преди 8 години
От всички тия Митко Бретона ми беше най -симпатичен иначе да ги пуцат те така или иначе не лежат на пенсия така че все тая
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Завръщането на мутрите! А сега някой да ме убеди, че нещо се е променило от 90-те години. И тогава се стреляха показно и сега е същото. Дано само не пострада някой невинен!
18
3
 
28
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
По политиците ще започван ли да стрвелят?
17
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държава командвана от САЩ посредством тъпата мутра от Банкя е абонирана от събития от този калибър. Как на тъпанарите от София 10 години не им увряха главите и все гласуват за мутрата от Банкя и тем подобни еврогей атлантици. Може би причината е в това , че софиянеца живее в една тухларка, а други три панелки дава под наем на новите софиянци от Горно *** и пей сърце. Как да очакваш от дебелия Цацаров правосъдие, когато на него са му заповядали от САЩ да тероризира без грам причина Сидеров.
16
2
 
35
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Приятно е денят да започва с такава новина, за убита мутра или богаташ или бизнесар. Лошото е, че такива новини вече са рядкост, трябва по-често.
15
2
 
27
 
! Отговори
ххх преди 8 години
откриха ловния сезон-доста голям дивеч е отстрелян
14
4
 
26
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
имало още истински мъже дето не киснат по съдилищата а си решават проблемите по мъжки, евала!
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а къде бяха полицаи следователи прокурори до сега та не са го барнали след като се знае че е мафиот от високакласа макарите ли ли си барали само взимат заплати и подкупи и нищо не правят добре че има справдлив иработещ алтернативен съд на мутрите там бързо издават присъди и ги изпълняват немедлено вземете пример от тях
12
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иначе, един бай *** от телевизията ни обяснява всеки ден каква стабилност и сигурноат имало в България. Благодарение на него, разбира се.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно е бил прекалено честен
10
2
 
16
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Izliza che vsichki mutri sa badjanaci..Toi e znael kude otiva,samo neznayat koga.I biznesa v BG???? Nikoga!!!!Pokoiniya za negoviya si rayon,ami pomislete si samo vuv vseki bg grad ima po edin takuv s po 5-10 firmi i kak iskate da uspeete da prodavate semki primerno??A sinovete im sa oniya leketa,koito suzdavat problemite na drebno na zabavite kato na Vesko Danov sina-*** kato povechetoTerminal 1,2
9
0
 
44
 
! Отговори
Надяваме се преди 8 години
Вече всички се надяваме същото да последва и колегата му от СИК. Представям си какъв празник ще бъде, сигурно нещо като на Нова година. А дано даде Господ тоз късмет.
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стреля се на поразия и не се пестят боеприпаси, а било криза!
7
0
 
36
 
! Отговори
Онз преди 8 години
да го питат дръвенио балтон джебеве има ли
6
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО СЕ ОТДЕЛЯ ТОЛКОВА МЯСТО ДА СЕ ПИШЕ ЗА ЕДНА ***,А АКО УБИЯТ ИЛИ НАПАДНАТ НЯКОЙ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК-НИЩО.СЕГА ЕДНА СЕДМИЦА ЩЕ ЧЕТЕМЕ И СЛУШАМЕ САМО ЗА ТОЯ.
5
1
 
53
 
! Отговори
капитан Блъд преди 8 години
Да запазим сълзите си за по-достоен гроб.
4
24
 
2
 
! Отговори
Konficii преди 8 години
Darjava, v koiato bogatstvoto e prestaplenie, govori za slabo upravlenie.