Нова измама! Дай ни пари, да хванем измамниците

Случаите с тази схема зачестяват, предупреждават полицаи
10 яну 2016 17:10, Красимир Ангелов
7
Нова измама! Дай ни пари, да хванем измамниците
Снимка: Dnes.bg

Нов вид телефонна измама се шири в страната, предупреждават от Областната дирекция на МВР в Ловеч. От там отчитат значително завишение на случаите на новата телефонна измама.

Според новата тактика на измамниците, непознат се обажда по телефона, представя се за служител на МВР и съобщава, че в момента тече "полицейска операция срещу телефонни измамници". За целта на органите на реда са им необходими всички налични пари на хората, които след края на "специализираната акция" ще им бъдат върнати.

От полицията напомнят, че не бива да подценяват и вече добре известните схеми: "авансово плащане за последващо монтиране на климатици", "освобождаване от наказателна отговорност след пътнотранспортно произшествие със загинал", "нужда от спешно скъпоструващо лечение" и "освобождаване на колет от чужбина с голяма сума пари".

Криминалистите съветват гражданите да не дават пари на непознати по никакъв повод, дори да се представят за полицейски служители. Първо да потърсят близките си или приятели и да се обадят на тел. 112, защото по всяка вероятност са цел на измамниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
пресен пресен преди 8 години
Един такъв ми звъна - мъж и реве и вика аууу ко стана брат дай пари че загазих убих едно дете и реве, и аз викам как така бе казвай къде как стана, аууу вика имаш ли да ми дадеш 10 000 лева. Имам казвам брат казвай къде да ти ги дам и оня каза щи са обадя еи ся. И аз се обадих на 112 и им казах че очаквам разговор от тел. измамник - и ми казаха знаете ли какво - НЕ ДЕЙТЕ ДА МУ ВДИГАТЕ ! Аз очаквам да проследят обаждане им казах а те ми ние ги следим ама се изплъзват - не вдигайте. БАСИ ДЪРЖАВАТА
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименMESHETETO V TURZIA.
4
1
 
1
 
! Отговори
потрес преди 8 години
много "хитри" схеми, направо ти ка'ам 'начи-и, ня'ам думи.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте да дадеме - стар комунистически лозунг!
2
2
 
2
 
! Отговори
F1 bg преди 8 години
Po tasi dobra formula rabotiat vsichki bg politici i bg centralna administracia v bg i po sveta.Te tarsiat non stop... s luksozni limuzini, kabineti, zaplati, palati, sarai, razhodki ....ot vashite pari...:-)
1
3
 
21
 
! Отговори
Тошо преди 8 години
Със сигурност ще спрат с измамите ако си ги съдиме ние а не корумпираните съдии и прокурори