Униформените масово напускат системата на МВР

Научихме се да работим без пари, сега - и без хора, твърдят от синдиката
14 яну 2016 17:37, Анисия Иванова
85
Униформените масово напускат системата на МВР
Архив: Булфото

Униформеният състав в МВР масово се изтегля от системата. Това каза пред телевизия Bulgaria ON AIR председателят на "Синдикат на служителите в МВР" Иван Павлов. По думите му тенденцията сред редовите служители е да се пенсионират веднага след постигане на необходимите условия за това.

Така например в оперативна дежурна част, която приема сигналите от гражданите и от системата 112, дейността, предназначена за 7 човека, се изпълнява от 4, посочи той. "МВР на тази група е предоставило 0 лева", възмути се председателят на полицейския синдикат. Той постави под съмнение твърденията за реформа в МВР.

"Не може в една главна дирекция "Национална полиция" със 700 души всеки шести да е служител на Информационна аналитична дейност, които не правят нищо", каза Павлов.

Според него именно по числеността на служителите от различните звена на МВР може да се определи къде има най-голям кадрови проблем. Като конкретна причина за отлива Павлов посочи липсата на допълнително финансиране на дейността на тези отдели.

Според него реформата в МВР е започнала в неподходящо време. "Светът се намира в една зима. Терористичните заплахи, трафикът на хора, емиграционните потоци са проблеми пред нашата врата. Не знам каква реформа се провежда в МВР - освен рязане на хора и пари. Научихме се да работим без пари, сега се налага да работим и без хора", добави той.

По темата се включи и Минчо Спасов, бивш председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание.

"Няма ресурс за ремонт на МВР", иронично заключи той, като отбеляза, че тази година ДАНС е с орязан бюджет и не се предвиждат допълнителни разходи за сигурност. По думите му "служителите не искат само пари, а кадърни професионални ръководители", каквито според Спасов нямало заради "политизацията в МВР".

Диагнозата в МВР е шуробаджанащина и политизация, обобщи Спасов.
 

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли колко хора напуснаха МВР, защото четат обидите по техен адрес от вас, данъкоплатците които най-съвестно си плащате данъците - 5 лева годишно. Просто всеки свестен полицай е отвратен от отношението по форуми към себе си. Лично аз дълбоко и горчиво съжалявам че съм полицай, задето косата ми побеля без време, да се боря с престъпници и непрекъснато да съм в среда на животни. Направя всичко да се разкрие дадено престъпление, а после пострадалите съвестни граждани "забравят" показанията си
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 73 умна главо и ти от мвр разбираш, та нима ако няма мвр, престъпниците няма съвсем да се развилнеят. А къде смяташ превантивната роля на МВР за намалението на престъпленията и че например отминаха мутринските времена.
61
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 8 години
До азИ да цъкат и да не цъкат минуси едно е ясно - все повече пари се харчат за заплати на хрантутници, които само си чешат някой органи. Време е за съкращения в МВР - ако не са напуснали достатъчно, останалите може да ги уволнят на общо основание. И без това няма да се усети разлика...
60
2
 
1
 
! Отговори
оливър преди 8 години
Напуснете, напуснете и да видите какво значи глад... когато не ти е вързана заплатицата и си клатиш краченцата цял ден.
59
0
 
2
 
! Отговори
Дан-55 преди 8 години
НЕ МОЖЕ ДЕПОЛИТИЗИРАНО МВР ДА СЕ РЪКОВОДИ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИЧНОСТИ,КОИТО НЯМАТ НИКАКВО ВИЖДАНЕ ОТ СЪЩЕСТВОТО НА РАБОТА. НЕ МОЖЕ НЕКАКВИ СИ ПИЯНИЦИ ,ОБИЧКИ ОТ НПО-та ДА СА СЪВЕТНИЦИ НА МИНИСТЪРА ИЛИ ТАКИВА НАЗНАЧЕНИ ЗА НАЧАЛНИЦИ НА СЕКТОРИ И УПРАВЛЕНИЯ. МВР МИШЛЕНО СЕ РАЗПАДА.
58
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Хората са казали *** народ слаба държава имам чувството, че нарочно се цели МВР да е слабо слагат се за началници предимно връзкари кой на кой е човек.Кадрите не са подготвени, но се издигат и професионализма е на заден план.Самата държава политизира МВР и който дойде на власт си гласи негови хора без значение, че от тях и *** за зеле не става.Не се мисли, че държава без икономика, без силна полиция военни лекари учители инженери е въпрос на време да се срине.Това не е държава ТОВА Е АНАРХИЯ.
57
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
56 е прав толкова кадърни момчета напускат а търтеите остават да търкат столовете по стаите без дори хората дагипознават по малките населени места ходят там само даси свършат нещо часно
56
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 8 години
имали някой да вярва още на синдикатите
55
7
 
6
 
! Отговори
аз преди 8 години
За разкриването на едно престъпление е отделял 2352 лв. за 2010, а за 2014 - 3723 лв. За сметка на това разкриваемостта на престъпленията значително намалява - от 44.3% през 2010 до 37.6% през 2014. За всеки 1лв.щети от иконом. пресъпление, държавата е вложила 10.73.Та въпросът ми е - за чии са ми тези полицаи като за нищо не стават. Да си напускат, тъкмо по-малко хрантутници ще има. България сигурно е страната на първо място по брой полицаи на човек от населението, а резултата от това е нулев.
54
0
 
3
 
! Отговори
men преди 8 години
Kak iskate da ima kadarni policaicheta kato vmesto tqh zimate *** koito vi hvarlqt po 10 bona ?????
53
1
 
3
 
! Отговори
toni преди 8 години
Policata e represiven organ slui na upravliavashtite
52
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубава снимка жалко , че е само демонстрация ....... Тези убийци от МВР са за разтрел не за затвор.....
51
5
 
19
 
! Отговори
Едно ченге преди 8 години
Хора, не се връзвайте. Наистина проблема с кадрите в МВР е много сериозен, липсват хора, а наличните са като цяло слабо подготвени, но по добре с тях отколкото без. Работим с неадекватни закони, със старо и неподходящо оборудване, а като стане нещо и почнем да търсим поемни лица и свидетели, всички се скатават.Тук в интернет всички са силни, ама като трябва да се претърси автомобил с двама двуметрови проснати на асфалта всички се дърпат, никой не ще да стане поемно лице.
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен #48Мистър нагло ченге, не забравяй, че селяните с данъците си, ти плащат заплатата от която ти не заслужаваш и 10 %.... и още нещо ! Ако за теб селянин е обида , значи имаш проблем с ценностната система!!! (Типично по милиционерски)
49
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
масово, масово .... колко да е масово ?! Колкото и да останат пак ще са твърде много за работата която вършат и ще трябва още да се съкращават още поне 40-50 % ! Така че какво по добре от това търтеите сами да си тръгнат, и тези които останат (не повече от 40% от сегашния състав) да вземат с около 50-60 % процента по-високи заплати (за които определено ще трябва да поработят), без да има обещания за заплати при пенсиониране и други подобни неоснователни привилегии. Работиш - плащат ти и толкова.
48
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В най-трудното състояние и положение на държавата те (полицаите) вдигнаха незаконни (неразрешени) , неприемливи стачки и "протести". Хайде стига де - 90% подмяна на състава ще реши проблема , иска се само политическа воля нищо друго
47
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Главното и основното е - има ли резултат от работата на МВР , а не колко дущи са!!!! Отговорът е НЕ НЕ и пак НЕ , тогава !!!!, .... резачка , поне 50% на състава . Иначе няма решение
46
7
 
6
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
МИЛИЦИОНЕРИТЕ СЕ ИЗТЕГЛЯЛИ ОТ МВР. УРАААА! ТЕЗИ РУШВЕТЧИИ И БЕЗ ТОВА НИЩО НЕ ПРАВЯТ. АБСОЛЮТНА ЗАГУБА ЗА ДЪРЖАВАТА Е ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ПАРИ НА ВЯТЪРА, КОИТО И БЕЗ ТОВА ГИ НЯМА ЗА ДА СЕ ПЛАЩА НА ТЕЗИ ГОТОВАНЦИ. НЯКОЙ ДА СИ СПОМНЯ ЕДНО РАЗКРИТО ОТ ТЯХ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?
45
10
 
8
 
! Отговори
KISEW RUSE преди 8 години
ТЪРТИИ МНОГО ЩЕ НАМЕРИМ ДРУГИ КОИТО НЕ МОГАТ НИЩО ДА ПРАВЯТ ДА ЗАМЕСТЯТ НАПУСНАЛИТЕ
44
2
 
10
 
! Отговори
BG преди 8 години
На границата 2 обикалят 8 часа и сават ин формацич вГПУ/пол.участък,/тои на деж.в РГС ,а той на деж.Дирекция ГП. Отделно същата информация я събират оперативни звена в РГС и др. в дирекция ГРП. или какво става реално 2 пазят границата а 10/чантаджии/ получават данни и ги обработват и няколко се подписват за да иде тя някаде в министерството .Сложна работа мани