Казус в Шумен: Стрелял ли е лекар по деца?

Според момчетата мъжът стрелял с пушка, той твърди, че е пиратка
Обновена: 15 яну 2016 15:42 | 15 яну 2016 15:39,
22
Казус в Шумен: Стрелял ли е лекар по деца?
Калоян посочва откъде е стрелял мъжът; Снимка: в. Труд

Шуменската полиция проверява сигнал за стрелба по три непълнолетни момчета. Изяснява се дали шуменецът д-р Румен Радев е хвърлил пиратка или е извадил пушка срещу децата.

Пред полицаите медикът бил категоричен, че хвърлил пиратка, защото неизвестни лица ритали контейнер за смет и вдигали шум.

Децата не са пострадали физически, но са стресирани след инцидента, който се разиграл към 21,30 часа в четвъртък на ул."Кирил и Методий" в района на математическата гимназия "Нанчо Попович".

"Страхувам се и сега. Не искам да ходим на мястото. Мислех, че ще ни уцели... Ние не го познаваме", разказа пред "Труд" 10-годишният Калоян Марчев.

Във фаталната вечер той заедно с приятелите си Васил на 10 г. и Ергюн на 16 г. се прибирали от тренировка по карате. Спряли да си говорят на улицата и наистина баткото сритал два пъти металния кош. Според Калоян, тогава се чул гръм, последвал и втори. Момчето разказва, че видяло мъж от третия етаж с пушка в ръка, даже чуло как я зарежда. Децата се разбягали на посоки.

"Васко се скри зад една кола, аз хукнах по улицата, Ергюн към пазара", разказва Калоян. У дома детето се прибрало много уплашено, едва успяло да разкаже на майка си Надежда какво се е случило. За инцидента веднага е алармирана полицията, а още вечерта във Facebook тръгнала разгорещена дискусия.

От полицията обясниха, че към 21,41 часа на спешния телефон 112 било съобщено, че мъж стреля с пушка по малолетни деца в района на Математическата гимназия.

Пред полицейски екип децата показали откъде е стреляно и униформените изяснили самоличността на мъжа - 54-годишен мъж. Мъжът е разпитан, като посочил, че е хвърлил пиратка, след като неизвестни за него са нарушавали тишината и са ритали контейнер за смет.

Разпитани са съседи, които чули гърма, наподобяващ новогодишна пиратка. Ще се разпитват и други. Работата по образуваната проверка продължава, а материалите ще бъдат докладвани на компетентната прокуратура, съобщиха от полицията.

Радев е казал, че като ловец има законни пушки, но бил категоричен, че не ги е използвал. В петък преди обяд по случая разговарял и с шефа на шуменската болница д-р Атанас Атанасов, пред когото заявил същото. Шефът му е изненадан, защото Радев е добър в професията.

"По бих приела 15-годишен да ритне казан, отколкото над 50-годишен да стреля с пиратка", възмутена е майката Надежда Калоянова.

Притеснена е, че детето й е стресирано и ще се наложи консултация с психиатър. От години момчето ходи на карате ежедневно, има 10 медала и е шампион по киокушин в категорията до 32 кг, а сега е в паника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Кака преди 8 години
Пред нашият блок до полунощ лятото се събират деца на 10-12 години .Играят карат се и естествено вдигат шум .Е какво и на тях ли да хвърлим пиратка? Ако не са те бабите стоят също до посред нощите на хладно и вечер слушам рецепти...и на тях ли пиратка ? Сигурна съм че 90% от родителите са имали случай в които децата са навън след 20,00часа но сега са мноого осъдителни.Събота неделя ден за ремонти хайде и татковците да гръмнем.Скъпи съграждани всеки е бил в една от тези ситуации.Тихо е на
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли някой да напише, че децата са извадили бокс?
7
1
 
15
 
! Отговори
До хаха преди 8 години
То и сега се намира кой да ошамари келешчета, които си го просят.Бедата е там, че сме тръгнало по пътя на германците - едни от нас се държат цивилизовано, а други вилнеят за тяхна сметка, като считат доброто възпитание за страхливост или будалщина.В Германия хората си бяха цивилизовани, но пуснаха у дома си диви същества, които им се качиха на главите.Ние пък, като цяло, още не сме дораснали до нивото на хора, живеещо по цивилизовано законодателство. Затова шамарите са нужни не само за деца.
6
1
 
7
 
! Отговори
маке преди 8 години
подрастващи каратисчета баткото даде фира и тея на там са тръгнали ама еле е демократия
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да и се спре фейбука на мама Надеждаи един превъзпитателен бой за нея ще има положителен ефект
4
2
 
19
 
! Отговори
Еееей, лельо! преди 8 години
Ако сме държава на място, яка глоба за мама Надежда и социалните служби веднага да изведат от дома й нейните деца и да ги настанят в надеждно приемно семейство, а Надежда да плаща издръжката им.Значи за нея е приемливо някой да нанася каратистки ритници по чужда собственост? Такава жена не може да възпита правилно децата си, те са застрашени покрай нея да израснат като асоциални типове.Не виждам нищо лошо в това, че са били сплашени подрастващи, които от друго не разбират.
3
8
 
13
 
! Отговори
Да де преди 8 години
Ергюн ритал кофата - хубава работа ама ц*ганска!!!! А тоя па доктора и той топъл, поне да не беше обръщал толкова ракии преди това и да беше уцелил някой де!!!!
2
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е от тренировка се е връщало циглето, не е ли ритало достатъчно там, та трябва да рита и по кофите?! И като порасне ще рита де кого срещне, нали? Браво на доктора!
1
1
 
17
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Друг път ще внимават! Щото бели. Ако бяха от другите българи щяха да убият човека с лопати при самозащита.