Спипаха недекларирана валута на Малко Търново

Нарушителят е турски гражданин с адрес в София
19 яну 2016 16:22, Красимир Ангелов
4
Спипаха недекларирана валута на Малко Търново
Снимка: Агенция Митници

Недекларирани 23 950 евро откриха и иззеха митническите служители на митнически пункт Малко Търново в дрехи и багаж на турист, съобщиха от Агенция "Митници".

Нарушителят е турски гражданин с адресна регистрация в София и разрешение за продължително пребиване в България. Той е пътувал в туристически автобус по маршрут от България към Турция.

На пункта шофьорите, екипажът и всички пътници в автобуса са обявили, че не пренасят нищо за деклариране. Поведението на един от пътниците обаче усъмнило митническите служители по време на митническата проверка на автобуса.

При последвалия личен преглед, в дрехите и ръчната чанта на пътника са открити пачки с общо 23 950 евро в различни купюри. Тогава нарушителят е дал обяснениe, че пренася валутата за търговец в Турция.

Недекларираната валута за близо 50 000 лева е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. Срещу нарушителя с е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zlobni i gladni kucheta ste NAMA DA V E POSTENOBOG SHTE V NAKAJEKato doidete v Germania az licno shte vigo napmnia i napompam!
2
0
 
1
 
! Отговори
Сушка-петушка преди 8 години
5000 лв. (или еквивалента във валута) е разрешено на човек да пренася, без да ги декларира.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а колко е разрешено да пренасяш без да го декларираш?