Опасна марихуана отключва силна агресия

Най-вероятно има примеси, внос е от Румъния
18
Опасна марихуана отключва силна агресия
Снимка: Булфото, архив

Нов опасен вид марихуана се разпространява в Русе. След нейното използване хората стават изключително агресивни, предупреди началникът на Центъра за психично здраве в Русе д-р Теменужка Матева пред Дарик радио.

Предполага се, че марихуаната може да се внася от Румъния.

18 младежи на възраст между 14 и 17 години, са постъпили в Отделението за лечение на зависимости към Психодиспансера в Русе, в много тежко състояние.

Поведението им е било изключително агресивно, като единият от тях е нападнал майка си с нож.

Една част от тях за били под въздействие на метамфетамини, но другите са достигнали до това състояние, след като са употребили марихуана, което е странно, споделя д-р Теменужка Матева.

"При нашите проби излезе марихуана, която няма по принцип такива разрушителни действия и смятам, че тя е била пълна с нещо друго", добави специалистът.

При много от случаите, за да усмирят дрогираните младежи, се е наложило полицаите да използват белезници. Пред униформените те са обяснили, че наркотикът е внесен от Румъния.

Общо 728 души са преминали през отделението за зависимости през миналата година, каза още д-р Матева.

Сега тя се притеснява, че Здравното министерство предвижда закриването на психодиспансера, като дейността ще бъде преместена в дневен център към Многопрофилната болница в Русе.

3 800 души са се лекували в Центъра за психично здраве през миналата година, като за тях се грижи персонал от 150 специалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
ACAB преди 8 години
Legalize it!
11
0
 
3
 
! Отговори
Джони преди 8 години
До ОнзМарихуаната е доста безопасна в сравнение с другите наркотици или дори цигарите. Солта е полезна и крайно необходима за живота а алкохолни питиета с ниско съдържание на алкохол могат да бъдат дори полезни ако се употребяват с мярка като виното.До 12Марихуаната отпуска и успокоява и те вкарва в едно ведро и приятелско настроение. Аз не съм пушил, но имам двама познати които са ми обяснявали.
10
0
 
1
 
! Отговори
доктор психолог преди 8 години
Онз, както винаги компетенте по всичко и взима отношение под всяка тема, което означава, че е доста ограничен с липса на внимание комплексар. Не е зле да прочетеш малко преди да се изказваш неграмотно.
9
2
 
3
 
! Отговори
Онз преди 8 години
До Запишете си ако не-няма полезна сол-няма полезна захар.-няма полезни колбаси-няма полезни консервинека чревоугодниците и каскетите да бухат минуси
8
2
 
7
 
! Отговори
онз преди 8 години
копелтията са се надрали с неква синтетика и като са ги окошарили са измрънкали че са пушили ганджа. предполага се че кръвната проба може да го докаже
7
1
 
5
 
! Отговори
joint j преди 8 години
При нас в Русе марихуаната е легална ''внос е от Румъния''.Имаме и внос от Холандия и от Афганистан.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
индиеца дето цяла нощ се крил бос от вълци, да не е пушил от тая ганджа :)
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
друсат тревата, който си мисли че пуши чиста трева е ***
4
3
 
30
 
! Отговори
Хуанна-Мари преди 8 години
Ей за това ви казвам, че трябва да се легализира марихуаната, но... кой да слуша.Данъци, Акциз, контрол над качеството, пари в бюджета и всички са доволни.
3
0
 
6
 
! Отговори
сд преди 8 години
хаахаххахахахаххахаххаха .. ох
2
0
 
11
 
! Отговори
taiz преди 8 години
вайвай
1
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами време е да се легализира, за да се запази в оригиналната си органична форма, иначе скоро ще се задръсти пазара с дизайнерски *** и ще станат доста бели....