Охранителите от Средец познавали лично крадците?

Борецов починал за 10-12 минути, куршумът разкъсал сърцето му
10 фев 2016 10:00,
59
Охранителите от Средец познавали лично крадците?
Убитият Христо (в ляво) и арестуваният Бойко (в дясно); Снимка: Facebook

Според охранители от инкасо фирмата, чиито служители бяха нападнати в Средец, Бойко Борецов е познавал лично двете нападнати в колата момчета.

Окръжната прокуратура–Бургас привлече като обвиняем и задържа Борецев за извършен опит за въоръжен грабеж.

В понеделник сутринта двама братовчеди - Христо и Бойко Борецови се опитаха да ограбят инкасо автомобил на фирма "Бургас инк" пред пощата в град Средец. В инкасо колата имало 140 000 лева - пенсиите на възрастните хора в града. Единият от братовчедите - Христо, бе убит по време на нападението, а Бойко Борецов бе задържан, разказва "Труд".

Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини, съобщиха магистратите. За престъплението се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Още по темата

Христо Борецов е починал за около 10-12 минути. Куршумът е разкъсал сърцето му и белия дроб. При тази кръвозагуба той е могъл да измине около двеста метра, показа резултатът от аутопсията, извършена от съдебния лекар д-р Галина Милева.

"Дали ще бъде обвинен охранителят от инкасо автомобила, който е стрелял по обирджията- това е въпрос по същество, който предполага провеждането на всестранно обективно и пълно разследване. Ще бъдат проведени разпити на свидетели, експертизи и др. Едва след като това бъде сторено, можем и ще преценим доказателства и ще решим необходимостта налице са предпоставки да бъде обвинен", каза прокурор Георги Чинев, който наблюдава делото.

Междувременно в Средец се разгоря спор. От полицията заявиха, че сами са заловили бягащия обирджия Бойко Борецов и че 19 годишният ром Митко, който твърди, че го е спънал и така помогнал на ченгетата лъже. Кметът на общината в град Средец рано сутринта обяви, че ще отпусне финансова помощ за Митко.

Според разказа на момчето, той отивал на пробация, на която е осъден. Изведнъж видял че срещу него тича мъж, а отзад - полицаи. Виждайки Митко, те се развикали: "Дръж го!" и Митко ритнал през краката бягащия крадец. Здравенякът се строполил на земята и бил арестуван.

"Митко не е загубил самообладание, въпреки че бандитът срещу него е бил маскиран и въоръжен. Той е безработен, осъден е, защото нямал пари да си плаща тока и му го изключили, а после го засекли, че си го пуснал нелегално", казаха от общината.

"Това не отговаря на истината. Въпросният Митко въобще го е нямало на мястото. Ще го разпитаме в качеството му на свидетел и ще видим ще продължи ли да лъже", заявиха от полицията.

Убитият Христо работил първо в СОТ, а после в бензиностанция като пълнач, но го освободили. Братовчед му - Бойко Борецов, с когото нападнали инкасо автомобила, работил доскоро в бургаски клон на известна охранителна фирма. След три месеца обаче не му подновили договора, защото не били доволни от работата му.

Вчера от офиса на фирмата, собственик на инкасо-автомобила коментираха, че двамата им служители са зле, в шок са от преживяното и са в отпуск. Според колегите им, те са били бити с пистолет по главите. Освен това били напръскани със спрея.

"Колегата, който е стрелял, не е виждал добре, защото е бил напръскан, виждал е само някакъв силует и е стрелял напосоки и то тогава, когато крадецът е бил зад волана", каза инкасо охранител, пожелал анонимност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
12
 
! Отговори
мамин сладък, бере преди 8 години
мамин сладък, бере си тухли, ток ...Митко не е загубил самообладание, въпреки че бандитът срещу него е бил маскиран и въоръжен. Той е безработен, осъден е, защото нямал пари да си плаща тока и му го изключили, а после го засекли, че си го пуснал нелегално ....
25
5
 
11
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Намерил каквото търсил!С това мислене явно и ти си престъпник и ти също ще си го намериш!
24
5
 
28
 
! Отговори
Значи преди 8 години
излиза,че понеже нападателите са млади момчета(разбра се че са носили маски и не са си показвали личните карти) дай при престъпление да им се дава без съпротива всичко каквото пожелаят!Да си обират банки,инкасови автомобили,хора по улиците,да атакуват без последствия длъжностни лица и т.н.Да,ама не!
23
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нападателите са били ВЪОРЪЖЕНИ и са знаели, че охранителите имат оръжие. Така, че са знаели къде отиват и срещу какво се изправят.Ако ако охранителя беше застрелян щеше да бъде при изпълнение на служебния му дълг.А това да опази парите на хората не е ли изпълнение на служебния му дълг?А тези, които питат не е ли можел да го рани искам да ги питам: стреляли ли сте с пистолет? И за каква точност можем да говорим в такъв момент, когато се решава или те-теб, или ти-тях?
22
22
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Ти не си българин! Толкова малко сме останали, че и това остана. Като може да се опази живот защо трябва да се разстрелва като куче младо българско момче, имало е време да се поправи и да живее пълноценен живот! Защо не отидеш в парламента , те те ограбват много повече от това дете! Нали се правиш на мъж!Овчар!!!
21
7
 
22
 
! Отговори
до И преди 8 години
Не защитавай престъпниците!Добре е направил!Аз да бях и двамата *** щях да гръмна!Пък за твое сведение ще ти кажа,че на оцелелия в пандиза ще му се радват дълго и качествено!
20
35
 
8
 
! Отговори
Живко преди 8 години
Според мен трябва да бъде съден, той въобще минавал ли е психотестове?! Това да не му е Дивия запад, за такава работа се слагат хора железни, които не се паникьосват и не вадят патлака да стрелят по всичко живо!
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ине пич нямаше да има престъпници и крадци.от тия дето мачкат кората и сеят страх.добре ли ще ти е ако някакви бандити с ножове и пистолети те нападнат набият и оберат?това е устойчивоста в кризисна ситуация да запазиш хладнокръвие да проявиш кураж и инициатива и да действаш.
18
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е трябвало да стреля,още повече в гръб. Простотия , как ще убиеш младо момче за глупости, нито са стреляли по тия гардове , били са със спрей! Ще му тежи на съвестта цял живот!!!
17
29
 
9
 
! Отговори
И преди 8 години
Ако всички постъпваха като тоя бодигард жив българин нямаше да остане ! Дай сега и полицаите да застрелят и другия бягащ! Да застреляш младото момче в гръб си е направо престъпление и тоя заслужава затвор! На такава работа трябва да си псхически устойчив в кризисни ситуации а не да стреляш по холивудски! Той между другото е стрелял от страх, въобще не е за тая професия тоя неудачник!
16
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре са направили охранителите.Свършили са и работата.Трябваше ли да си свалят гащите да легнат на земята и да молят за милост ? Ами на хорицата после кой ще им плати пенсиите?Те разчитат на тия пари за да си купуват хляб и да си плащат сметките. А тия *** щяха да си купят мерцедес а останалото да изпукат по *** и казина. И пак щяха да повторят делото си.Вече със самочувствие.
15
35
 
11
 
! Отговори
Съд за гарда преди 8 години
Съд за охранителя , който застреля детето! Можело е да стреля в краката или въобще да не стреля ,защото той вече е бягал и не е взел никакви пари а този тюмбел най-нагло си е избил комплексите като е разстрелял момчето! Ако съм на прокурора ще искам доживотен затвор за гарда без право на замяна!
14
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тази разлика, че охранителя е хукнал да ги гони и го е застрелял на 50 метра от камиона след като е видял, че не може да го стигне. Раната е от към гърба. Убийството е отмъщение а не самоотбрана или реална заплаха за живота. Просто охранителите имат гръб и получават прокурорски и медиен комфорт. Реално си е предумишлено убийство причинено след отминаване на пряката заплаха. Нека стреля но не бягащ човек в гръб. Да стреля в краката докато е още до него. Сега ще го покрият и оправдаят.
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тази откровена глупoтевина, че са крали пари от пенсионерите. Крали са ги от Български пощи. Дори и да ги бяха откраднали, парите за пенсии щяха да пристигнат отново със следващата инкасо кола, а някой застраховател щеше да *** на умряло.
12
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо стойностно не сме загубили. Дано охранителят го оставят на мира. На мен ми е збавно как 140 хиляди лева са "особено голям размер" кражба, а милионите на министри, депутати и магистрат ви Ка Те Бе какво са? Джобни? *** прогнилата държава. Този кокошкарски и аматьорски обир ще го тръбят сега две Недели а това, че Постната Пица имал 5 милиона? Няма проблем.
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за момчето, но в крайна сметка ако бяха успяли, това щеше да им се услади и при следващи опити като нищо можеше да пострада невинен човек!Престъпността трябва да се прекършва в зародиш!
10
2
 
11
 
! Отговори
До кога ще крадете преди 8 години
Бели българи тръгнали да крадат парите на пенсионерите!!Има правда на този свят.За това тази държава изпадна в кома още през 14-ти и днес е на вибрация.
9
1
 
13
 
! Отговори
ШОПО преди 8 години
Я тоя,Митко, го знам ...Он помогна да утепат и Осама бен Ладен !!! Он е голем герой !!! У Индия че прават филм за него !!!
8
3
 
30
 
! Отговори
Кой-Той преди 8 години
Медал и награда за охранителите,прокуратурата да се замисли за правата и задълженията на хората от инкасото,те са спазили закона срещу въоръжен нападател.Бог да ни пази от прокурори дето търсят под вола теле.
7
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ВСЕПАК НЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СТИГА ДО СМЪРТ , МОЖЕХА ДА БЪДАТ РАНЕНИ НО НЕ И УБИТ