Сладка дрямка "уволни" катаджия, други 13 – с наказание

В малките часове полицаите се унасяли, после се стряскали
17 фев 2016 17:52,
44
Сладка дрямка "уволни" катаджия, други 13 – с наказание
Снимка: Reuters, архив

Уволниха дисциплинарно полицай от Пътна полиция-Шумен, защото задрямал по време на смяна.

Други 13 униформени са с по две-три наказания и последно предупреждение за изгонване, след като камери, монтирани в автомобилите, ги изловили в дрямка.

Проблемите започнали през миналата година, когато всички катаджийски автомобили бяха оборудвани с видеокамери и с индивидуални средства за запис на полицаите.

Техниката трябваше да гарантира безкорупционни проверки и да предотврати механизма "Какво правим сега?".

Камерите не засекли корупционни практики, но вместо това преглеждайки записите проверяващи открили, че през нощта катаджиите си подремват.

На записите се виждало как в малките часове полицай се унася и изведнъж се стряска, явно усетил се, че е задрямал. На всички, уловени от камерата в дрямка, били наложени наказания, а един вече е уволнен, съобщи "Монитор".

От Административния съд в Шумен съобщиха, че при тях са постъпили 11 жалби от полицейски служители срещу наложени им дисциплинарни наказания. Според полицаите обаче се готвят още 11 жалби срещу мерките предприети от вътрешна сигурност след разглеждане на видеозаписи. На част от тях се виждат служители, на които им клюмва главата, а после се сепват и отново се събуждат.

От дирекцията на полицията в града засега отказват коментар с мотива, че текат дисциплинарни производства.

Наказанията са налагани не само за задрямване, но и за технически проблеми, за които вина не можело да носят полицаите. Така например на камерата се вижда как полицаят съвестно си слага индивидуалния микрофон, но въпреки това липсва аудиозапис на проверката.

Формално в мотивите на повечето заповеди за наказания мотивацията е обобщена, като "неуплътняване на работното време".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
10
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Ne mi puka ot vashite minusi,no e trudno noshtna smyana da ne zaspish.I mislya che e prekaleno uvolnenie zaradi tova.I kvo sega ostana na ulicata i kude shte ide,sled godini rabota kato kuka?Shte vi kaja kude,v chujbina v stroitelstvoto,shte nauchi zanayat i cyal jivot shte e blagodaren policaya che go uvolnili za nishto...Gore glavata momche!!
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истинският джентълмен е с iphone s6 в джоба си.
10
8
 
17
 
! Отговори
.. преди 8 години
Горките полицай,дано да има поне кой да ги завие да не настинат.
9
5
 
31
 
! Отговори
net преди 8 години
Всичко тук е нагоре с краката. Държавата - корумпирана до немай къде, сочи полицаите за символ на корупцията и им слага микрофони. Те вместо да ни тероризират спят, което повод за уволнение. Тези пък, които трябва да са уволнени пишат закони... Винетките 100 лв. пътищата под всякаква критика. Купуваш винетка - трошат ти стъклото заедно с нея. Здравния министър - някакъв д-р Менгеле...Националистите - национални предатели...Предателите - супер националисти. да продължаваме ли :-):-):-)
8
3
 
21
 
! Отговори
глупав преди 8 години
Как проверяващите са установили , че полицаите са спяли....това може да каже само медицинско лице , след измерване на пулса и кръвното налягане.....Затова и падат делата по съдилищата...
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро няма да има кого да наказват и за кого да пишат жълтите псевдожурналисти. В нашия град не останаха полицаи, доколкото знам всичко живо напуска.Анархия.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
112 те радарите ги махна и вече никой не следи за скорост през ноща. Те затова толкова се избиват като знаят че няма кой да ти направи нищо. Ама реформи трябват каза вожда че народа даде повече жертви от войната в Сирия никой не го интересува
5
8
 
27
 
! Отговори
123 преди 8 години
Защо само 1 са уволнили ? Така и така са подкарали всичко наред армия,ввс,полиция ...Ама забравих,че демокрацята не приема човешките грешки.Просто трябва да си робот да не спиш да не ядеш само работа за да нямаш време да мислиш за това как те цакат всеки ден :) Бил задрямал хайде да го уволним и за какво за назидание ли ? Защо просто не са го наказали както останалите ?
4
3
 
22
 
! Отговори
112 преди 8 години
Махнете нощната смяна на полицаите, оставете хора да си карат с висока скорост пийнали...
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тез милиционери много заспали
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Богатите също плачат.
1
4
 
45
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Хммм... Коварна работа е това видео наблюдението. Дори само мисълта, че си постоянно под видео наблюдение е достатъчно изнервяща, да оставим задрямването и подремването. Не знам дали вече има желаещи да работят в системата на МВР.