"Инспектор" и "д-р" измъкнаха 1000 лв и долари от баба

Русенец пък дал 5400 лв за пратка с документи на зетя
3
"Инспектор" и "д-р" измъкнаха 1000 лв и долари от баба
Снимка: Gettyimages

Повече от 7000 лева взеха телефонни измамници от двама възрастни русенци, съобщиха от полицията в крайдунавския град за БТА.

При първия случай 80-годишна жена дала 1000 лева и 700 долара. На домашния си телефон тя получила обаждане от мъж, който се представил за "инспектор от МВР".

Той я въвел в заблуждение по схемата, че полицията е по следите на банда измамници и ако й се обадят да искат пари, тя да подаде сигнал на "телефон 9112", а след това да съдейства, като даде определена сума, която ще й бъде върната след залавянето на извършителите.

Последвали обаждания - от "доктор", който съобщава за инцидент и иска пари за операция на пострадалите й деца, и от "инспектора", който иска пари за залавянето на престъпниците.

В крайна сметка измамниците успели да убедят жената да посочи адреса си и да пусне през балкона на жилището си наличната сума. Тъй като казала в разговора, че има спестявания и в банка, последвали множество обаждания с искания и увещания да изтегли парите.

Съпругът й обаче се прибрал в дома и когато тя съобщила това на "инспектора", обажданията прекъснали. Тогава тя разбрала, че е измамена.

При втория случай 86-годишен мъж предал на измамниците 5400 лева. Той бил подмамен да даде парите за освобождаването на пратка с много важни документи от името на зет си, който бил извън града и не можел да направи това.

Двамата възрастни русенци са поредните жертви на престъпниците. През миналата година в региона са били извършени 115 телефонни измами за повече от 290 000 лева.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
На търкалета
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
za telefonna izmama ot 10-20 godini pandiz puk neka da vidim dali ste ima takiva pove4e , tova go ima samo v kenefa na Boko ,Bulgaria . dori v afrika nema takiva ciaganii