Ракиджии с обяви в нета, ама митничарите ги хващат

За два дни спипаха 4 тона домашнярка в Пазарджишка област
Обновена: 9 мар 2016 20:36 | 9 мар 2016 20:35,
8
Ракиджии с обяви в нета, ама митничарите ги хващат
Снимка: Dnes.bg

4 тона ракия, предлагана в интернет, задържаха служители на Митница Пловдив и мобилна митническа група към Централно митническо управление само за два дни.

До разкритието инспекторите стигнали, след като забелязали две обяви за продажба на домашна ракия, публикувани в интернет. И двата случая са на територията на Пазарджишка област. Първият е от района на Септември.

Служителите на митницата си уговорили среща с продавача. Той дошъл с пикап, в който се оказало, че има 43 пластмасови туби с по 10 литра алкохол без бандерол. След като домът на продавача в Септември е бил претърсен, е било открито останалото количество алкохол – общо 1 тон.

"Лицата, които извършват продажба в интернет не могат да докажат произхода на тази стока и не могат да покажат, че са платили акциза за нея и използвайки интернет пространството, те заобикалят закона”, заяви пред Dnes.bg Андриана Николова - началник сектор "Алкохолни напитки” в Митница Пловдив.

При друга операция -  в пазарджишкото село Варвара са задържани другите 3 тона алкохол, за които е ставало въпрос в обявите.

"Алкохолът е открит по етажите на къща, като той се е предлагал за продажба отново в интернет”, заяви началникът на сектор "Оперативен контрол и борба с наркотрафика” в отдел Митническо разследване и разузнаване-Пловдив Илиян Хаджийски.

Задържаните количества алкохол вече се намират в скала на агенция Митници в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убиха българския производител тия бирници..
2
0
 
31
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Абе това е ли е проблема в България.??!!То на хората вземете и ракията и сложете и още данъци ....Накрая турското робство им било виновно..А Българското робство върху българите не го виждат...
1
0
 
19
 
! Отговори
Джибрака преди 8 години
Предлагам якорудска "гроздова" огин е тамън за митничари. Тел 02 936 58 40 цена 8лв. литрака ,а за служители на митницата 2лв. да ме не барат.